default_mobilelogo
      Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012
      3 Απαντήσεις
      3.2K διαβάστηκε
    Καλησπέρα, σήμερα παρέλαβα τα αποτελέσματα του τεστ παπ τα οποία ανέφεραν κυτταρολογικά ευρήματα χαμηλού βαθμού πλακώδους ενδοεπιθηλιακής αλλοίωσης ήπια κολπίτιδα και τραχηλίτιδα ο γυναικολόγος μου πρότεινε κολποσκοπικό ελεγχο και επαναληπτικό τεστ παπ σε 3 μήνεσ.
    Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν υπάρχει πιθανότητα η κολποσκόπηση να δείξει HGSIL ή να χρειάστει βιοψία? Επίσης θα 'ηθελα να μαθώ αν μπορώ να προλάβω την εξέλιξη του ιού,  με ποιους τρόπους και κατα πόσο κινδυνεύω να αποκτήσω καρκίνο, δεν γνωρίζω αν παίζει καποιά σημασία αλλά ειμαι 24 ετών και δεν εχω κάνει το εμβολιό κατά του ΗPV.
    Περίπου πριν από 9 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Θα κάνεις ένα επαναληπτικό τεστ παπ σε 3-4 μήνες και μετά από αυτό, αν επιβεβαιωθεί η βλάβη στον τράχηλο, προγραμμάτισε μία κολποσκόπηση με ταυτόχρονη ιστοληψία τραχήλου.
    Το εμβόλιο μπορείς να το κάνεις γιατί θα σε προστατέψει από τα υψηλού βαθμού στελέχη του ιού.
    Όσο για συμβουλές, ισορροπημένη διατροφή, ποιοτική ζωή και διακοπή καπνίσματος.
    Φιλικά
    Π.Κ. 


    Περίπου πριν από 9 χρόνια
    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τις συμβουλές σας και ευτυχώς κάνω και σχετικά ισορροπημένη διατροφη και εχώ κοψεί εδώ και δύο περιπού χρόνια το τσιγγάρο. Το θέμα είναι πως είμαι σχεδόν σιγουρή οτί ο ιος δεν θα υποχωρήσει καθώς ήταν η πρώτη φορά που έκανα το τεστ ΠΑΠ και σίγουρά δεν τον εντοπίσαμε σε αρχικό σταδίο και εγώ ερχόμουν τακτίκα σε επαφή με τον συντροφό μου (ο οποίος κατά 99% μου μετέδωσε και τον hpv) οπότε μάλλον θα χρειάστει επέμβαση και η απορία μου είναι κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει την προσπάθεια συλληψης ή την εγκυμοσύνη..........
    Περίπου πριν από 9 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Ούτε επέμβαση θα χρειαστεί ούτε υπάρχει πρόβλημα σε ενδεχόμενη εγκυμοσύνη.
    Όλα θα πάνε καλά, μην έχεις καμία αμφιβολία και συνέχισε να κάνεις τον τακτικό γυναικολογικό έλεγχο.
    Φιλικά
    Π.Κ.

