default_mobilelogo
    Νέο

    L sil

      Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016
      1 Απαντήσεις
      1.2K διαβάστηκε
    Καλησπερα!! Ειμαι 38 ετων και πριν τρεις μηνες για πρωτη φορα το  παπ τεστ που εκανα εδειξε κυταρρολογικα δυσπλασια χαμηλου βαθμου δηλ. L SIL. Ξανα επανελαβα το παπ τεστ μετα απο 3 μηνες και το αποτελεσμα ηταν το ιδιο. Ο γιατρος μου ειπε οτι δεν βρεθηκαν κοιλοκυτταρα που ειναι τα τυπικα κυτταρα της φλεγμονης απο hpv αλλα λιγα διπυρηνα κυτταρα και λιγα πλακωδη με ελαφρα δυσκαρυωση. Μου προτειναι να προχωρησω σε κρυοπηξια χωρις να κανω ταυτοποιηση του ιου και κολποσκοπηση. Δεν εχω τεκνοποιησει ακομη και προσπαθω να μεινω εγκυος αυτη την περιοδο, και οπως μου ειπε θελει  μ αυτον τον τροπο να προλαβει την τυχον εξελιξη της νοσου και τις επιπλοκες μιας κωνοειδους εκτομης σε μια εγκυμοσυνη. Θεωρειται οτι ειναι η σωστη θεραπευτικη αντιμετωπιση; Ευχαριστω.
    Περίπου πριν από 5 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη! Εν ταξει,  πισω  από το  συγκεκριμενο   κυτταρολογικό  ευρημα  συνηθως   δεν  υπάρχει κάτι  μόνιμο κι ανησυχητικό και   μια καταστροφική μεθοδος (κρυοπηξια,  θερμοπηξία. Laser)  κατα  κανονα επαρκεί..  Ωστοσο.  ποιον θα  εβλαπτε  μία ταυτοποιηση στελεχων; Φιλικά Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
