default_mobilelogo
      Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015
      3 Απαντήσεις
      2.9K διαβάστηκε
    Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά, είμαι σχεδόν 32 χρονών, στέλνω από Βόλο, και όχι τυχαία στο δικό σας forum, μιας και τυχαίνει ο κος Ζησόπουλος να παρακολουθεί χρόνια τη μαμά μου κι έτσι ξέρω πως ό,τι ακούσω θα είναι σοβαρό και έγκριτο. Πριν 2 εβδομάδες έκανα το τυπικό τεστ παπ μου και για πρώτη φορά δε βγήκε καθαρό, ο κυτταρολόγος έγραψε « λίγα πλακώδη και μεταπλαστικά κύτταρα παρουσιάζουν ήπια διόγκωση του πυρήνα χωρίς υπερχρωμία» ,μου είπε να το ξεχάσω και να επαναλάβω το τεστ παπ στο 6μηνο, είπε πως ίσως να είναι ένδειξη hpv ίσως και όχι. Όταν επισκέφτηκα το γυναικολόγο μου εδώ επισης μου είπε να μην ανησυχώ κ αν θέλω να κάνω μια κολποσκόπηση για να δούμε σε τι βάση μιλάμε. Η κολποσκόπηση έγινε και έδειξε όντως ενδείξεις hpv, ο γιατρός μου είπε πως είναι περιορισμένης έκτασης και δε πήρε καν βιοψία, κατέταξε τον ιό σε low grade , και μου είπε τα εξής : όχι κάπνισμα (δε κάπνιζα ποτε), καλή διατροφή, ήπια άσκηση , μία πολυβιταμίνη ( την immunace vitabiotics) , όχι στρες και επανάληψη του τεστ παπ στο 6μηνο. Η απορία μου είναι η εξής, δεδομένου του ότι είμαι πάνω από 30,και δυστυχώς πολύ αγχώδης, είναι όντως πιθανό ο οργανισμός μου να καταστείλει τον ιό από μόνος του ?? έχω καταλάβει καλά πως δεν επεμβαίνετε στον τράχηλο εκτός κι αν η αλλοίωση είναι τύπου 2-3 ?? (ακόμα και για αυτούς, τους high grade δλδ τύπους, εδώ ο γιατρός μου λέει πως εφόσον δεν έχω κάνει παιδιά ,δύσκολα θα προέβαινε σε κωνοειδή εκτομή). Μα πόσο γερό ανοσοποιητικό να χτίσω, θα προλάβω ??? Επίσης , η πολυβιταμίνη αρκεί?? σε μια φίλη μου (που έφτασε και σε loop) χορηγήθηκαν felicine (φυλλικό οξύ), βιταμίνη ε ( eviol ) και μουρουνέλαιο..Και μήπως πρέπει το τεστ παπ να γίνει στο 3μηνο για να δούμε αν όντως παραμένει στον τύπο 1 ??Και σε ό,τι αφορά τον σύντροφο? Να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό πάντα από δω και πέρα? Υπάρχει φόβος αφού καταφέρω τον ιό να «κοιμηθεί» (εύχομαι σύντομα..) , να μου τον «ξαναξυπνήσει» η μεταξύ μας επαφή στο μέλλον ?? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή και ζητώ συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.. Είναι πολύ σημαντική όμως για μένα μια δεύτερη γνώμη από τους ειδικούς..

    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Αγαπητη   Φίλη! Πολυς  ντορος  , μαλλον για  το τιποτε.. Η προταση για επανελεγχο   σε  6 μηνες, ειναι   η σωστή ... Τα  των βιταμιμων   κτλ  σιγουρα δεν βλάπτουν.  Ειναι  της μοδας ,, Για το προφυλακτικό:  Στην προκειμενη περιτπωση δεν ειναι  αναγκαιο... Αν θελέις να βγεις   από  απορριες,  μπορεις να  διενεργησεις  μία  ταυτοποιηση  στελεχων HPV.  Η ληψη του υλικου  γινεται  οπως  περιπου στο Pap   και  δεν κοστιζει τον κόσμο... Αν δεν  διαπιστωθει παρουσια  στελεχων  υψηλου κιδνυνου, το  θεμα θα  μπει στο  αρχειο.. Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Κύριε Ζησόπουλε, σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμβουλή σας, ελπίζω όντως ο ντόρος να είναι για το τίποτα, θα κάνω την ταυτοποίηση κι ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε κατ'ευχήν. Να είστε καλά, και πάλι ευχαριστώ!

    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
