default_mobilelogo
      Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2022
      1 Απαντήσεις
      116 διαβάστηκε
    Καλημέρα σας,

    Πριν λίγες μέρες ο συζυγός μου εμφάνισε κονδυλωματα. Μετά από τεστ ταυτοποιήθηκε ότι έχει hpv τύπο 6. Έκανε καυτηριασμό με laser και ο γιατρός του είπε να το παρακολουθεί. Ο γυναικολόγος μου μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι εγω, καθώς το τελευταίο μου τεστ παπ πριν 6 μήνες ήταν καθαρό από στελέχη υψηλού κινδύνου. Εσείς θα μου προτείνατε να κάνω hpv test?

    Τους τελευταίους 9 μήνες προσπαθούμε για παιδί χωρίς αποτελέσμα, υπαρχει περίπτωση ο hpv να επηρεάζει τη γονιμότητα? Ακόμη, πόσο καιρό θα πρέπει να απέχουμε από την επαφή? Διαβάζω ακόμα και για 8 μήνες και αυτό είναι αρκετά τρομακτικό δεδομένου ότι ήδη προσπαθούμε πολύ καιρό.

    Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
    Περίπου πριν από 1 μήνα
    Αγαπητή φίλη.
    Δε βλέπω λόγο ανησυχίας.
    Ασφαλώς και δεν επηρεάζει τη γονιμότητα.
    Τώρα, για το θέμα των επαφών, θα μιλήσεις με το γιατρό σου.
    Δε χρειάζεται πάντως κάποιος χρόνος αποχής, αφού έγινε καυτηριασμός.
    Π.Κ.

    Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
