default_mobilelogo
      Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011
      1 Απαντήσεις
      1.5K διαβάστηκε
    καλημερα σας
    διανυω την 36η εβδομαδα της 2ης κυησης μου και θελω να σας κανω δυο ερωτηματα:
    α) ειμαι χρονια δυσκοιλια και με αιμορροειδες οπου στην πρωτη μου εγκυμοσυνη (φ.τ.) πολλαπλασιαστηκαν οι αιμορροειδες χωρις να υποχωρησουν ποτε, οπερ και εμαθα να ζω με αυτες μιας και σκοπευα να ξαναγεννησω καποια στιγμη.. τωρα λοιπον ειναι ηδη διογκωμενες λογω της κυησης που διανυω και ειλικρινα απορω και φοβαμαι ΠΟΣΟ χειροτερο θα γινει το προβλημα στον επικειμενο τοκετο αφου και το μωρο ειναι πιο μεγαλο απο το μωρο που γεννησα και ποια ειναι η χειροτερη περιπτωση που μπορει να μου συμβει πανω σοτν τοκετο σχετικα με την εξελιξη των αιμορροειδων. Ο γαιτρος μου το περναει λιγο αψηφιστα το θεμα και με προβληματιζει διοτι ειναι για μενα μια αθεραπευτη περιπτωση,
    Επισης να πω οτι παρατηρω πως στα κοπρανα μου οι τροφες ειναι συνηθως αναλλοιωτες και δεν ξερω αν πρεπει να ανησυχω η αν οφειλεται στην εγκυμοσυνη. Παντως δεν εχω κινητικοτητα και λειτουργια στο εντερο νορμαλ..θελω συνηθως βοηθηματα τυπου duphalac η πχ πολλα ακτινιδια για να υπαρξει μια λειτουργια..
    β) εγω δεν πιστευω κατι τετοιο αλλα επειδη επιμενει μια γνωστη μεσω του γιατρου της.. μια ασθενης του HPV υπαρχει περιπτωση να μην πρεπει να θηλασει?? εγω εχω κανει εκτομη τραχηλου το 2009 και εκτοτε κανω τεστ παπ με αρνητικο αποτελεσμα (CIN1 ηταν χωρις εμφανη τραχηλικη αλλοιωση) και μαλιστα εχω κανει και τεστ παπ πριν δυο εβδομαδες οπου παλι ειναι αρνητικο. Ρωταω διοτι την κορη μου την θηλαζα και τοτε και βεβαια εχω σκοπο να θηλασω και τωρα.
     
    Σας ευχαριστω θερμα..
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή φίλη.
    Για το θέμα HPV και θηλασμός, δε θα σχολιάσω κάτι εντελώς ανυπόστατο, μην ανησυχείς λοιπόν.
    Οι αιμορροιδοπάθεια, δε θα σου προκαλέσει επιπλοκές στον τοκετό αλλά καλό θα είναι να σε δει ένα χειρουργός, μόλις σαραντήσεις, ώστε να σου προτείνει οριστική λύση-θεραπεία.
    Οι ημέρες πλησιάζουν και ο τοκετός θα είναι λυτρωτικός και για τις αιμορροίδες, λόγω της πίεσης που ασκείται από τη διογκωμένη μήτρα..
    Καλή επιτυχία.
    Φιλικά
    Π.Κ.

