default_mobilelogo
      Τρίτη, 10 Μαϊος 2011
      3 Απαντήσεις
      4.8K διαβάστηκε
    Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Ειρήνη, είμαι 30 ετών και άτοκος. Τα τελευταία 4 χρόνια (στα 26 ξεκίνησε η σεξουαλική μου ζωή και οι επισκέψεις στο γυναικολόγο) ταλαιπωρούμαι απο συνεχείς τραχηλίτιδες (κάνω τεστ ΠΑΠ κάθε εξάμηνο). Πέρυσι ο γιατρός μου συνέστησε κρυοπηξία για την αντιμετώπιση έντονης και μη θεραπευόμενης με αντιβιωτικά, κρέμες κολπικές κλπ φλεγμονής στον τράχηλο. Πράγματι έγινε η κρυοπηξία και για περίπου 1 χρόνο δεν είχα ξανά κάποιο θέμα. Σε πρόσφατη επίσκεψη ο γιατρός μου διαπίστωσε και πάλι φλεγμονή στον τράχηλο (ο οποίος είχε και αίμα) και αυτό επιβεβαιώθηκε και απο το τεστ ΠΑΠ το οποίο ήταν κατα τα άλλα αρνητικό. Μου σύστησε να κάνω καλλιεργεια κολπικών υγρών ώστε να βγει αντιβιόγραμμα και να προχωρήσουμε σε θεραπεία. Ωστόσο η καλλιέργεια που έκανα βγήκε απολύτως καθαρή. Παρ'όλα αυτά ο γιατρός συνέστησε αντιβίωση (vibramicin) και θα δούμε σε ένα μήνα περίπου που θα τον επισκεφτώ ξανά τι θα κάνουμε. Μου είπε πως εφόσον η φλεγμονή δεν υποχωρήσει θα πρέπει να σκεφτούμε τη λύση του καυτηριασμού ή και laser. Oι απορίες μου είναι οι εξής:

    1.  Εφόσον στην καλλιέργεια δεν διαπιστώθηκε μικρόβιο που μπορεί να οφείλεται η φλεγμονή? Πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστεψω πως η φλεγμονή μπορεί να οφείλεται στα λεγόμενα μηχανικά αίτια μιας και όλες οι σεξουαλικές επαφές που είχα απο την κρυοπηξία και μετά (συνολικά 3-4 όλες με τη χρήση προφυλακτικού) ήταν αρκετά ήπιες. Υπάρχει πιθανότητα η τραχηλίτιδα να οφείλεται σε HPV? (το διάβασα στο internet αυτό και τρόμαξα για να είμαι ειλικρινής)

    2. Είναι λογικό να μου προτείνει ο γιατρός μου αντιβίωση όταν μέσω της καλλιέργειας δεν έχει διαπιστωθεί κάποιος ιός?

    3.  Σε περίπτωση που κάνω καυτηριασμό ή laser πόσο σίγουρη μπορώ να είμαι πως δεν θα ξαναπάθω φλεγμονή στον τράχηλο? Για την κρυοπηξία μου είχε πει ο γυναικολόγος μου πως δεν υπάρχει βεβαιότητα πως δεν θα ξαναπροσβληθώ απο φλεγμονή. Απο την άλλη σκέφτομαι πως δεν είναι δυνατόν να καταφεύγω σε τόσο δραστικές λύσεις κάθε φορά που παθαίνω τραχηλίτιδα. Δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις στη γονιμότητά μου? Μπορεί αυτό το σύμπτωμα (φλεγμονή τραχήλου) να αποτελεί ένδειξη για κάτι σοβαρότερο στον οργανισμό? (ακόμα και μη γυναικολογικό)

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
    Ειρήνη
    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    images/phocagallery/kolp.jpg
    Κολποσκοπκή  εικόνα  εκτροπίου  πολυτόκου.  Τραχηλίτις,  Ovulum  Nabothii  στο  οπισθιο χείλος,  όπου και ελαφρα αιμόρροια  μετά από  μικροτραυματισμό  κατά  την  λήψη του  Papanicolaou-test με σπάτουλα.



    Aγαπητή Φίλη!
    Τραχηλίτιδα  που εμμένει  τοσο, ειναι πράγματι ενα  θέμα..Ατυχώς σε τέτοιες περιπτωσεις   δεν εχουμε   ιδιαν αντίληψη της εικόνας.. 
    Εν πασει  περιπτώσει, τράχηλος  που αιμορραγεί  λόγω τραχηλίτιδος και μαλιστα  όταν εχιε προηγηθεί  κρυοπηξία, δεν  μου φαινεται  σκοπιμο να  καυτηριαστει,  ή να εξαχνωθεί  στα  ΄΄τυφλά'' ,  χωρις βιοπτικό έλεγχο..Υπάρχει τροπος, ανώδυνα,  να γινουν  μια  ή  και περισσότερες  μικροβιοψίες..
    Για τυχόν συμμετοχή  HPV:  Mπορεί  να γινε ι ταυτοποίηση  και  στο  υλικό της βιοψίας.
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας κ. Ζησόπουλε Ειρήνη
    Περίπου πριν από 11 χρόνια

    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
