default_mobilelogo
      Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011
      1 Απαντήσεις
      1.8K διαβάστηκε
    Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για αυτό που κάνετε.
    Πριν από λίγες μέρες έκανα τεστ παπ το οποιο έλεγε. Αρκετά κοιλοκύτταρα εικόνα αντιστοιχόυσα σε κονδυλωματώδη αλλοιωση. Ηταν ενα σοκ.Είχα ξανακάνει τεστ πριν 5 μήνες και μίλαγε μονο για μια φλεγμονή.
    Κάνω κολποσκόπηση και γραφουν το εξής.ελαφρα λευκαζον επιθηλιο με διάστιξη και χωρίς μωσαικισμό.πιθανη διαγνωση LGSIL.
    Τυχαίνει τον τελευταίο διαστημα να εχει διαγνωστεί απο δερματολόγο ο ιος της τερμίνθου.και μαλιστα εξωτερικα της περιοχής των γεννητικων οργανων. Υπαρχει περίπτωση να έχει καποια σχεση?
    Περιμενω τη βιοψία...πιστευεται οτι ειναι hpv σίγουρα?αν ναι αυτη η εικονα πόσο ανησυχιτικη ειναι?
    Χίλια ευχαριστώ προκαταβολικα
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Από την στιγμή που υπάρχει τεκμηριωμένη διάγνωση μόλυνσης από τον ιό των κονδυλωμάτων, δε χρειάζονται πολλές εξηγήσεις.
    Στην περίπτωσή σου, χρειάζεται παρακολούθηση με τεστ παπ, ανά 4μηνο, για τον πρώτο χρόνο.
    Συνήθως, υπάρχει υποστροφή στους 12 πρώτους μήνες και δε χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία.
    Επίσης, στις επαφές σου θα χρησιμοποιείς πάντα προφυλακτικό.
    Για την τέρμινθο, θα σε κατευθύνει ο δερματολόγος.
    Φιλικά
    Π.Κ.

