default_mobilelogo
    Νέο

    hpv??

      Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020
      3 Απαντήσεις
      549 διαβάστηκε
    καλησπέρα σας,

    Ειμαι 30 ετων, και πρόσφατα πήρα τα αποτελέσματα απο το thin prep στο οποιο εντοπίστηκαν
    asc-us και χρόνια τραχηλίτιδα (παρουσια επιθυλιακών κυτταρων repair απο το τραχηλικό επιθήλιο). Η καλλιέργεια υγρού που έκανα παράλληλα βγήκε καθαρή.
    Τραχηλίτιδα είχε φανει και στο παρελθόν αλλα επειδη δεν υπήρχε μικροβιακός παράγοντας ο γιατρός προτεινε να μη γίνει κατι.
    Θα ηθελα να ρωτήσω τα εξής : Φαίνεται τραχηλίτιδα μη μικροβιακής αιτιολογίας. Απο που μπορεί αυτή να προέρχεται?
    Τα ατυπα κυτταρα ascus περα απο ενδεχόμενη υπαρξη hpv, υπάρχει περίπτωση να συνέδέεται με τη χρονια τραχηλίτιδα?
    Ο γιατρός πρότεινε hpv test και στη συνέχεια κολποσκόπηση. Συμφωνείτε με αυτη την προσέγγιση?
    Είμαι στρεσαρισμένη γιατι θα επιθυμούσα σε κανενα 6 μηνο να ξεκινησω προσπάθειες για παιδάκι.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή φίλη.
    Η προσπάθεια για εγκυμοσύνη δεν επηρεάζεται οπότε δε χρειάζεται να αλλάξεις τον προγραμματισμό σου.
    Θα επαναλάμβανα ένα τεστ παπ σε 4-5 μήνες.
    Φιλικά
    Π.Κ.


    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θα ήθελα να σας ρωτησω αν στέκουν οι σκέψεις μου πως η ασηπτη τραχηλίτιδα μπορεί να δωσει ascus (λογω φεγμονής). Η αντίστροφα, ο hpv μπορεί να κάνει τραχηλίτιδα?
    θελω να καταλάβω αν μπορεί επιστημονικά να υπάρχει κάποιος συσχετισμός μεταξυ τους.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Γιατρέ καλησπέρα για ακόμη μια φορά.Μετα απο ascus thin prep και ενδειξη τραχηλίτιδας, Ο γιατρός μου προχώρησε σε hpv dna test (εξεταστηκαν 41 τυποι high risk, probably high και low risk) και ημουν αρνητική σε όλα. Ο γιατρός πρότεινε απλή επανάληψη test pap σε 6 μηνες. Παρ ολα αυτα η τραχηλίτιδα (μη μικροβιακής αιτιολογιας λογω αρνητικής πλήρους καλλιέργειας) δεν έχει αποσαφηνιστει.
    θεωρειτε οτι η κολποσκόπηση θα βοηθουσε σε αυτό? Επίσης θα μπουμε σε διαδικασία προσπάθειας συλληψης. Μια τραχηλίτιδα θα μπορουσε να επηρεάσει?
    ευχαριστω πολύ.
    Επισυνάψεις