default_mobilelogo
      Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
      1 Απαντήσεις
      365 διαβάστηκε
    Καλησπερα σας, πριν ενα μήνα βγηκαν οι εξετάσεις του τεστ παπ και ο γυναικολογος με ενημερωσε πως εχω hpv και μου εγραψε να παιρνω μια κρεμα. Η πρωτη μου ερωτηση ειναι αν θα μπορούσε μελλοντικά να υποτροπιασει ο ιος παρολο που θα εχω παρει την εξάμηνη παραπανω αγωγη. Η δεύτερη μου ερωτηση αφορά τον φιλο μου, εκεινος πηγε σε δερματολογο και του ειπε πως δεν εχει καποιο συμπτωμα επειδη εχει καλο ανοσοποιητικό συστημα, θα πρεπει παρόλα αυτα να πάρει κι εκεινος φαρμακευτική αγωγη ή θα χρειαστει να παρει οταν του εκδηλωθεί ο ιος? Επισης, αν δεν ακολουθησει συντομα μια αγωγη θα μπορούσε μελλοντικά να με ξανα κολλησει?
    Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    καταρχήν για να απαντήσουμε δεν έχουμε το πόρισμα της κυτταρολογικής εξέτασης σας ούτε και το ειδος θεραπείας που σας δώθηκε (κρέμας). Η πιθανότητα να ξανα εμφανιστεί είναι πιθανή.
    Ο σύντροφός καλο είναι να κάνει μια αντίστοιχη αγωγή ασχέτως με το αν δεν εμφανίσει συμπτώματα .Ναι υπάρχει να ξανα κολλήσετε αν Κάποιος απο τους 2 συνεχίσει να το έχει. Είναι σκόπιμο για το επόμενο διάστημα η χρήση προφυλακτικου όσο διαρκέσει η θεραπεία. Φιλικά ΠΖ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
