default_mobilelogo
    Νέο

    Hpv

      Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017
      7 Απαντήσεις
      1.5K διαβάστηκε
    Γεια σας. Ειμαι 38 χρ. με ενα παιδακι 3 ετων. Ολα τα τεστ παπ ηταν παντα φυσιολογικα. Πριν 4 μηνες  το τεστ παπ εδειξε σαν ευρημα αφθονα κοιλοκυτταρα και κυτταρα με υπερκερατωση. Το hpv test  εδειξε τον τυπο 39. Χθες εκανα νεο τεστ παπ και περιμενω τα αποτελεσματα και κολποσκοπηση ταυτοχρονα , η οποια ηταν αρνητικη για αλλοιωσεις . Ο γιατρος μου , μου ειπε μονο οτι βλεπει μια τραχηλιτιδα.. Με βαση τα παραπανω, θεωρειτε οτι πρεπει να ανησυχω ; Ευχαριστω πολυ.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητη  Φίλη!
    Οχι... Οι περισσοτερες αλλοιωσεις  του ειδους ειναι   αναστρεψιμες σε ευλογο  διαστημα (συνηθως  3-6  μηνων)..
    Υπαρχει ακομη  η δυνατοτητα  εφαρμογής  επιφανειακων  καταστροφικων  μεθοδων σε   επιπεδο  ιατρειου  (θερμοπηξια,  κρυοπηξια,  laser)..  Προσωπικα΄εχω  τις καλλιτερες εντυπωσεις  σε μεγαλο βαθος  πολλων   ετων παρακολούθησης   σε πολλά περιστατικά δυσπλασιων χαμηλου  κινδύνου που επιβεβαιωθηκαν με βιοψία΄ (CIN 1)
    http://www.gyn.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=384:2010-07-12-08-22-04&catid=75:2010-06-21-13-03-20
    θα δει σχετικά ο ΄δικος  σας '
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    [hr]
    [marymarym 08-03-2017 10:27:52]:

    Γεια σας. Ειμαι 38 χρ. με ενα παιδακι 3 ετων. Ολα τα τεστ παπ ηταν παντα φυσιολογικα. Πριν 4 μηνες  το τεστ παπ εδειξε σαν ευρημα αφθονα κοιλοκυτταρα και κυτταρα με υπερκερατωση. Το hpv test  εδειξε τον τυπο 39. Χθες εκανα νεο τεστ παπ και περιμενω τα αποτελεσματα και κολποσκοπηση ταυτοχρονα , η οποια ηταν αρνητικη για αλλοιωσεις . Ο γιατρος μου , μου ειπε μονο οτι βλεπει μια τραχηλιτιδα.. Με βαση τα παραπανω, θεωρειτε οτι πρεπει να ανησυχω ; Ευχαριστω πολυ. Συγνωμη αλλα μπερδευτηκα λιγο..Δεν καταλαβα γιατι αναφερθηκατε σε δυσπλασιες χαμηλου κινδυνου (cin) που εχετε δει, ενω σε εμενα δεν βρεθηκαν αλλοιωσεις μεσω κολπσκοπησης. Εκτος αν εννοειτε οτι η τραχηλιτιδα μπορει να εξελιχθει σε cin η να προκαλεσει cin. Ευχαριστω και παλι.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή Φίλη!
    Μιλω  για   κυτταρολογικες   αλλοιωσεις  κι  οχι για κολποσκοπικές:  Κυτταρολογικες  αλλοιώσεις  διαπιστωνονται  μικροσκοπικως σε μεγενθυεις 10Χ40  (400 φορες!)   και  στην κολποσκοπιση χρησιμοποιουμε  πολυ  μικροτερες...
    ΄΄Κοιλοκυτταρωση΄΄ και συμπαραμαρτουμενα αναφέρονται   σε κυτταρολογικες  αλλοιωσεις χαμηλου κινδύνου  ιογενους  αιτιολογιας που ξεπερνιούνται κατά κανονα μονες τους. Ιογενης  προσβολή  από τον αθωο Νο  39 , υφισταται κι εδω. . 
    Κατα τα άλλα, εχεις δικηο.΄ Η εκφραση CIN 1 αναφερεται στην ιστολογικη εικονα βιοψίας επι παρομοιων αθωων ευρηματων,  που εδω δεν χρειαστηκε κι επομενως  πολυ  κακώς  την χρησιμοποιησα ΄΄εν τη  ρυμη του λογου΄΄  δημιουργωντας κλιμα ανησυχίας.. Απολογουμαι γι  αυτό..
    Εν πάσει  περιπτωσει,  ο γιατρός  σου ελαβε  ολα   τα  δεοντα διαγνωστικα  μετρα με ενα  δευτερο  κυτταρολογικό επιχρισμα και το  ολο θεμα  θα ξεκαθαρισει τελεσιδικα. ..
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    [hr]
    [marymarym 09-03-2017 06:52:30]:

    [hr]
    [marymarym 08-03-2017 10:27:52]:

    Γεια σας. Ειμαι 38 χρ. με ενα παιδακι 3 ετων. Ολα τα τεστ παπ ηταν παντα φυσιολογικα. Πριν 4 μηνες  το τεστ παπ εδειξε σαν ευρημα αφθονα κοιλοκυτταρα και κυτταρα με υπερκερατωση. Το hpv test  εδειξε τον τυπο 39. Χθες εκανα νεο τεστ παπ και περιμενω τα αποτελεσματα και κολποσκοπηση ταυτοχρονα , η οποια ηταν αρνητικη για αλλοιωσεις . Ο γιατρος μου , μου ειπε μονο οτι βλεπει μια τραχηλιτιδα.. Με βαση τα παραπανω, θεωρειτε οτι πρεπει να ανησυχω ; Ευχαριστω πολυ. Συγνωμη αλλα μπερδευτηκα λιγο..Δεν καταλαβα γιατι αναφερθηκατε σε δυσπλασιες χαμηλου κινδυνου (cin) που εχετε δει, ενω σε εμενα δεν βρεθηκαν αλλοιωσεις μεσω κολπσκοπησης. Εκτος αν εννοειτε οτι η τραχηλιτιδα μπορει να εξελιχθει σε cin η να προκαλεσει cin. Ευχαριστω και παλι. Κυριε Ζησοπουλε , πηρα και τα αποτελεσματα του τεστ παπ το οποιο εχει συμπερασμα : " Αρνητικο για κακοηθεια -  Εικονα ελαφρας τραχηλιτιδας"  .Καμια αναφορα και καμια ενδειξη για  hpv.  Ο γιατρος μου,  μου συνεστησε επανεξεταση σε 4 μηνες..Μια τελευταια ερωτηση : Βασει του ιστορικου μου , που σας εχω παραθεσει, ειναι δυνατον μεσα σε ενα τετραμηνο ,να εχει υποστρεψει απο μονη της η κοιλοκυτταρωση που παρουσιαζοταν στο αρχικο τεστ παπ ; ' Η θεωρειτε πιθανο το ενδεχομενο στο αρχικο αυτο τεστ, να ειχε γινει λαθος διαγνωση απο τον κυτταρολογο; Σας ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Ναι..!
    Η  κοιλοκυτταρωση στις  περισσοτερες περιπτωσεις  ειναι  αναστρεψιμη..
    Λαθος  από τον  κυτταρολογο  αποοκλειεται να εγινε.. ΄΄Βγαζει  μάτι΄΄  η εικονα,, 
    Ο γιατρός  σου βεβαια ειναι  και  παλι προσεκτικός και   προεβλεψε και παλι εναν βραχυπροπθεσμο έλεγχο, επειδή  παραμενει  η  κυτταρολογικήγ  εικονα τραχηλιτιδος.
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας και τοσο αμεσα.. Ελπιζω ο hpv να εχει ταση υποχωρησης ,οσον αφορα την περιπτωση μου γιατι μου εχει δημιουργηθει φοβερο αγχος με το θεμα αυτο.. Και παλι ευχαριστω..
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή  Φίλη!
    Κανένα   άγχος.!
    Υπολογιζεται  ότι περίπου 70% (!)  του σεξουαλικά ενεργού  πληθυσμού, έχει κάποτε έλθει σε επαφή με στελεχη  ιων  HPV,  που βέβαια στην προεία αυτο....-ιάθηκαν και  δεν τους εχει ΄΄αφησει΄΄ κανένα  πρόβλημα.
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
