default_mobilelogo
      Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015
      3 Απαντήσεις
      1.5K διαβάστηκε
    Γεια σας γιατρέ!Θα 'ηθελα να ρωτήσω το εξής.Σε λίγο μπαινω στο μήνα μου.Εχω βγαλει 3 εξωτερικα κονδυλωματα τα οποια θα καυτηριασω.Τεστ παπ δε μπορω να κανω τωρα για να δω αν φαινεται ο ιος κ στο τεστ μου.Παλιοτερα ειχα κανει κωνοειδη εκτομη (hpv 1).Σε περίπτωση φυσιολογικής γέννας αν υπαρχει ο ιος και εσωτερικα και δεν κοιμαται μπορει να προκαλεσω προβλημα στο μωρό;Τι προτείνετε φυσιολοκή γέννα η καισαρική;Τα οξυτενή κονδυλωματα ειναι στα πλαγια δεν ειναι στη εξοδο του μωρου.Ευχαριστώ πολύ.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Πιστευω   ότι  θα ειγνε  στην πρωτη   εξεταση  σου ενα  Pap-test..  Λογικά  δεν  βλεπω, γιατι να  μην  γινεται  και τωρα... Αν ειναι  εν ταξει: Να καυτηριαστουν  τα  εξωτερικά  κονδυλωματα  και  να γεννησεις  φυσιολογικά... Φιλικά! Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Καλησπέρα σας γιατρέ!Ναι είχα κάνει ενα τεστ παπ ακριβως πριν μεινω εγκυος και ειχε δειξει οτι υπήρχε ο ιος επανελαβα το τεστ στο 3ο μήνα της εγκυμοσυνης αν θυμαμαι καλα και ειχε φανει καθαρο.Ο γιατρός τότε μου ειχε πει οτι δεν μπορουσε να μου παρει το τεστ στο 4ο μηνα και μετα γιατι θα ταν πιο δυσκολο οποτε γίνεται να μου παρει δείγμα τωρα στον 9ο;Συγνωμη που ρωταω ξανα αλλα θέλω να μαι σίγουρη.Επίσης σε προσφατη συζήτηση μας είπε οτι αν καυτηριαστουν ταεξωτερικα κονδυλωματα ακομα κ αν ο ιος υπαρχει εσωτερικα αυτος δεν μπορει να βλαψει το παιδι κ οτι μονο τα οξυτενη κονδυλωματα θα μπορουσαν να του κανουν ζημια.Ισχυει αυτό;Σας ευχαριστω πολύ και πάλι.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή Φίλη, Εχεις με  το ερωτημα  σου δίκηο, επειδή παρέβλεψα,  ότι  μπαινεις συντομα στον 9  μηνα..  Και φυσικά  θα μπορουσε  να   γινει  και τοτε,  αλλά  πρέπει να  πουμε,  ότι Pap-Test  στον  9ο  μηνα δεν ειναι  κατι  στο  οποιο διαθετει  καποιος   από εμάς την καταλληλη  εμπειρία... Θα μπορουσε  ωστοσο να γινει  μία ταυτοποίηση στελεχων   HPV  τωρα κι  ανάλογα  να πράξει κανείς.  Συζητησε το  με τον δικό σου..Ειναι   πιο σιγουρη, σε  ότι αφορά  την  παρουσία στελεχων  HPV ,   απ΄ ότι η  κυτταρολογικη εικονα.. Σε  ότι  με αφορά:  Δεν εχω κανει καισαρική τομή επειδή  μια   επίτοκος  μου ειχε   π.χ. μία  επιβεβαιωθεισα  σοβαρή  δυσπλασία στον τραχηλο της  μητρας  (που αποεδειγμενα εναι  ιογενους  προελευσης,  που αντιμετωπιστηκε  με  κωνοειδή εκτομή.... Γεννησαν  φυσιολογικά  παντα οσες  δεν  είχαν  άλλες αντενδειξεις,,, Γνωριζω  περιπου όλες  αυτές   τις περιπτωσεις  από δεκαετίες, μεχρι σημερα .. Τα παιδιά δεν ειχαν πρόβλημα, μεχρι σημερα .. Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
