default_mobilelogo
    Νέο

    hpv

      Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014
      5 Απαντήσεις
      1.7K διαβάστηκε
    Γεια σας...εκανα κολποσκοπηση και ο γιατρος μου βρηκε ενα μικρο σημειο στον τραχηλο με hpv. Μου ειπε οτι αμα μεγαλωσει θα το αφαιρεσουμε με λειζερ..Θελω να ρωτησω: γινεται να το αφαιρεσω απο τωρα οσο είναι μικρο? (απλα για να μην αγχωνομαι)... επισης υπαρχει περιπτωση να το κολλησα και να εμφανιστηκε μεσα σε 1 μηνα?δηλαδη απο τη στιγμη που θα το κολλησω ποσο καιρο κανει να εκδηλωθει?τελος πως βρισκω ποιον τυπο εχω?απο το τεστ παπ?ευχαριστω :)
    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Ο χρονος  επωασης  -   συτός από την στιγμη της επιμολυνσης    μεχρι την εμφανιση  αλλοιωσεων - κυμαίνεται  από  6 εβδομάδες , εως  8   μηνες ...  Σε  λανθανουσες  λοιμωξεις - αυτές που δεν εμφανιζου  τοσο συντομα ορατα ευρημστα  -  μεχρι την  εμφάνιση της  νοσου,  μπορεί να περάσουν  και 10  χρόνια.! Για να  μαθεις  από  ποια στελεχη  HPV εχεις  προσβληθεί,  πρέπει  να   γινει  μια  ταυτoποιηση   σε  υλικο  που παιρνουμε απο τον τραχηλο της  μήτρας ,   οπως  ακριβώς σε   ενα  Pap - test... Ρωτησε σχετικά  τον γιατρό  σου.. Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Γεια σας.. Πριν λίγες μέρες επισκέφθηκα πάλι τη γιατρό μου. Μου έκανε κολποσκόπηση και βιοψία αυτή τη φορά. Μου είπε ότι ίσως προκύψει να έχω CINII, οπότε και θα κάνουμε laser. Θα ήθελα να ρωτήσω αν το laser είναι ανωδυνο και προτιμότερο από άλλες μεθοδους, και το κοστος περιπου μιας τετοιας επεμβασης σε ιδιωτικο νοσοκομειο. Επίσης υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί φλεγμόνη εκ νέου σε συντομο χρονικο διάστημα; Ευχαριστω:)
    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Αγαπητη  Φίλη! Μια  βραχεια ναρκωση θα χρειαστεις  μαλλον  για  καυτηριασμό.. Laser,  θερμοπηξία , ή και κρυοπηξια (δεν χρηζει ναρκωσεως  - δεν  ειναι  τοσο  πια  της μοδας )  ειναι ουσιαστικά, στο  σωστο χέρι παντα , ισοδυναμες καταστροφικές μεθοδοι..   Για  το  CIN  II  της  βιοψίας:    Ισως χρειαστεί  ενα loop... Η ιστολογική εκτιμηση ειναι  ασφαλεστερη  και  η ίαση περιπου απόλυτη,  μια κι έξω.. Υποτροπες  υπάρχουν, ειναι  ομως σπανιες...   Για  τιμές : Δεν  μπορώ να δωσω ακριβη πληροφόρηση,  οι τιμες   δεν ειναι   σταθερες ..''Οπως  σε βρούν΄΄,  σε καποιο  χαμηλο  επιπεδο τιμων  όμως...
    Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τελικά έχω CIN I οπότε όλα καλά . Έχω και μια άλλη ερώτηση. Σε μια φίλη μου η περίοδος τους τελευταίους μήνες έχει μειωθεί σε διάρκεια (περίπου 3 μέρες). Μπορεί να παίζει ρόλο το άγχος; Της λέω να κάνει προληπτικά κοιλιακό υπέρηχο (δεν έχει ολοκληρωμένες επαφές ακομα) και φοβάται..
    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Ας  την δει ενας γυναικολογος  από  κοντά... Μαλλον  δεν  ειναι  μονιμο   και σημαντικό προβλημα.. Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
