default_mobilelogo
    Νέο

    HPV???

      Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014
      4 Απαντήσεις
      1.3K διαβάστηκε
    Καλημέρα , είχα κανει τεστ pap πριν 4-5 μήνες κ μου είχαν πει ότι όλα ειναι φυσιολογικά έτσι κι εγω έμεινα ήσυχη, τυχαία όμως είδε το τεστ μου κ ένας γιατρός μιας φίλης χωρίς να με εξετάσει βέβαια κ είπε ότι φαίνεται να έχω κονδυλωματα κ να προχωρήσω σε περαιτέρω εξετάσεις , το τεστ σαν πόρισμα γράφει :δείχνει κύτταρα της επιπολης και ενδιάμεσου στοίβαδας του πλακωδους επιθηλιου μερικά απο τα οποία με ελαφρά περιπυρηνικη αλω , ενδοτραχηλικα κύτταρα και αρκετά πολυμορφοπυρηνα λευκοκυτταρα .θα ήθελα την άποψη σας, 
    ευχαριστω και συγχαρητήρια για την υπεροχή δουλειά που κάνετε. 
    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    Αγαπητή φίλη. Η ύπαρξη κυττάρων με περιπυρηνική άλω δεν είναι εύρημα μόνο στη μόλυνση από τον ιό των κονδυλωμάτων. Μπορείς να επαναλάβεις το τεστ σε 6-8 μήνες, νωρίτερα από το χρόνο δηλαδή. Φιλικά Π.Κ.



    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    Σας ευχαριστώ πολύ, τελικά μετά απο κολποσκοπηση φάνηκε ότι ειναι hpv  θα επαναλάβω τεστ Παπ σε 2 μήνες και ίσως βιοψια, μου είπαν όμως ότι αυτά του μεσαίου κινδύνου δε παίρνουν κάποια θεραπεία απλά θέλει συχνή παρακολουθηση όντως ισχύει κάτι τέτοιο? 
    ευχαριστω και πάλι
    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    Ευχαριστώ πολύ, τελικά ήταν hpv το έδειξε καθαρά η κολποσκοπηση που έκανα σημερα, θα επαναλάβω εξετάσεις σε 2 μήνες και ίσως χρειαστεί δείγμα για βιοψια , μου είπαν όμως ότι δεν παίρνει κάποια φαρμακευτική αγωγή , κ απλά θέλει παρακολουθηση, όντως δε μπορω να κανω κάτι να μειωθεί η να θεραπευτει?
    ευχαριστω για τον πολύτιμο χρόνο σας. 
    [hr]
    [Κοφινάκος Παναγιώτης 12-02-2014 16:45:19]:

    Αγαπητή φίλη. Η ύπαρξη κυττάρων με περιπυρηνική άλω δεν είναι εύρημα μόνο στη μόλυνση από τον ιό των κονδυλωμάτων. Μπορείς να επαναλάβεις το τεστ σε 6-8 μήνες, νωρίτερα από το χρόνο δηλαδή. Φιλικά Π.Κ.

    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    Πολύ σωστά. Μόνο παρακολούθηση με επαναληπτικά τεστ παπ, ανά 4-5 μήνες και μία νέα κολποσκόπηση, με ταυτόχρονη βιοψία, σε ένα χρόνο. Φιλικά Π.Κ.


