default_mobilelogo
    Νέο

    Fsh

      Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015
      3 Απαντήσεις
      2.1K διαβάστηκε
    Καλησπέρα σας... Πρόσφατα πηρα τις εξετάσεις μου στις οποίες τα αποτελέσματα ηταν τα εξής... Tsh 1,58,fsh 16,5(παραγωγική 2-13) lh 8,2 (παραγωγική 3,3-23) prl 7,50 Ε2 49,60 (παραγωγική 21,8-83,7). Η τόσο υψηλή fsh θα πρέπει να με ανησυχει;;; Ειμαι 32 ετών και εχω φυσιολογική περίοδο εκτός απο τον προηγούμενο Ιούνη που ειχα μια μικρή καθυστερηση όποτε και εκανα και παλι τέτοιου τύπου εξετάσεις και τοτε η fsh είχε βγει 13.... Πρέπει να κανω κατι άμεσα;;;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβουλή σας...
    Περίπου πριν από 5 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη! Οχι βεβαια... Γαι ασημαντη   αποκλιση προκειται Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 5 χρόνια
    Δηλαδή κρίνεται τα αποτελέσματα μου ικανοποιητικά;;; Η γιατρός μου μου ειπε οτι ειναι απλά ενα πρώτο καμπανάκι... Και μιλήσαμε και λιγο για την μέθοδο της κατάψυξης ωαρίων... Να προβώ σε κατι τέτοιο πιστεύετε η δεν υπαρχει λόγος... Σας ευχαριστώ πολυ




    [hr]
    [Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος 12-12-2015 12:55:24]:
    Αγαπητή  Φίλη! Οχι βεβαια... Γαι ασημαντη   αποκλιση προκειται Π.Ζ
    Περίπου πριν από 5 χρόνια
    Aγαπητή Φίλη! Η  πρώτη ερωτηση ήταν με..... ανεπαρκή πληροφορηση.(οπως συχνα συμβαινει!) σχετικά με τον  οικογενειακό  προγραμματισμό. Παντως  η  ανοδος  την  FSH  από  το 13 στο 16 δεν ειναι  το κριτηριο  που   αποτελει ενδειξη  καταψυξης  ωαριων..Ωοθυλακιορρηξίες  μπορει  να   επιτευχθούν, προκειμενου η  γυναικα να συλλαβει, εννοειται  παντα  σε  ευλογο χρονο...Αυτός ατυχώς εχει  ρευστά ορια,  όσο  η  ηλικια προχωρεί,  ιδια΄τερα  μετα   τα 35.. Υπαρχει και η  πιο εξειδικευμένη  εξεταση,  η ΑΜΗ.... Κι αυτή  ομως - σιγουρα πρεπει να συζητηθηκε - εχει ρευστα  προγνωστικά  όρια  στην δεκαετια  που διανυεις.. Οπως  και να εχει, ήδη με   την κουβεντα  που εγινε  ΄΄ο κυβος ερρίφθη΄΄.. Εναπομενει, αναλογα  με  το πλανο  που εχεις  για  τον  οικογενεικό σου  προγραμματισμό, ν΄αποφασισεις   η ιδια Φιλικά   Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
