default_mobilelogo
    Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018
    4 Απαντήσεις
    1.7K διαβάστηκε
  Γειά σας
  είμαι 34 ετών και ο σύζυγος 33. Προσπαθούμε για παιδάκι εδώ και ένα χρόνο ακριβώς, με επαφές τις μέρες ωορρηξίας (αρχικά χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς, μετά από κάποιους μήνες με τεστ ωορρηξίας). Έχω αρκετά σταθερό κύκλο 27 ημερών. Στο εξάμηνο προσπαθειών ρώτησα τη γυναικολόγο μου αν χρειάζεται να κάνω κάποιες εξετάσεις και μου είπε να κάνω ορμονολογικό έλεγχο για να μου φύγει το άγχος. (Να σημειώσω ότι δύο κύκλους πριν από τον κύκλο της εξέτασης είχα μικρή αιμορραγία στα μέσα του κύκλου (με καφέ) και η περίοδος άργησε περίπου 12 μέρες, η γιατρός το απέδωσε σε ορμονική διαταραχή).
  Έκανα στο τέλος Απριλίου ορμονολογικό έλεγχο την 3η μέρα του κύκλου και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
  THS: 2,35 mIU/mL
  E2: 45.4 pg/ML
  Τεστοστερόνη: 21.1 ng/dL
  FSH: 14 mIU/mL
  LH: 8.3 mIU/mL
  PRL: 30.7 ng/mL
  17-OH Προγεστερόνη: 0.85 ng/mL
  D4 Ανδροστενεδιόνη: 0.5 ng/dL

  Η γιατρός μου είπε ότι είναι σε γενικές γραμμές καλές αλλά θα ήθελε την FSH πιο χαμηλή.
  Μου είπε να επαναλάβω FSH, LH και Ε2 καθώς και να κάνω ΑΜΗ μετά από 2-3 μήνες.
  Ανησύχησα και γενικώς από αυτά που διάβασα σχετικά με αυτές τις ορμόνες απογοητεύτηκα.
  Μετά από 2 μήνες δηλαδή τέλη Ιουνίου επανέλαβα τις εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
  E2: 58.0
  FSH: 13,8
  LH: 7.8
  ΑΜΗ: 5.6 pmol/l

  Η γιατρός είπε ότι θα με δυσκολέψει η FSH αλλά δεν είναι αδύνατο, επομένως πρότεινε να συνεχίσουμε
  τις επαφές και μετά από λίγο καιρό θα κάναμε προσπάθειες με άλλους τρόπους. Πρότεινε να κάνει ο άντρας μου σπερμοδιάγραμμα το οποίο βγήκε μια χαρά. Επίσης πρότεινε να κάνω σαλπιγγογραφία η οποία έδειξε καλή, με σάλπιγγες διαβατές.
  Η γιατρός μου είπε να προσπαθήσουμε για τρεις μήνες με serpafar και προγραμματισμένες επαφές.
  Κάναμε ένα κύκλο με serpafar 5η-9η μέρα και στον υπέρηχο φάνηκαν 5-6 ωοθηλάκια, κάναμε ένεση ovitrelle για προγραμματισμένες επαφές. Τελικά αδιαθέτησα, όμως η περίοδος ήταν πολύ πιο ελαφριά σε σχέση με άλλες φορές δηλαδή δεν είχε κανονική ροή, απλώς λίγα καφέ και κάποια πήγματα. Έκανα τεστ εγκυμοσύνης την 3η μέρα που είχα αυτό το αίμα αλλά ήταν αρνητικό. Ρώτησα τη γιατρό και μου είπε ότι ήταν κάποια ορμονική διαταραχή. Δεν ξέρω αν έπαιξαν ρόλο τα χάπια σε αυτή την ασυνήθιστη περίοδο. Μου είπε η γιατρός αφού είχα αυτή τη διαταραχή καλύτερα να αφήσω για αυτόν τον κύκλο τα serpafar και να τα συνεχίσω στον επόμενο.

  Ανησυχώ πολύ με αυτά που διαβάζω στο ίντερνετ και έχω απογοητευτεί. Ο κύκλος μου γενικά ήταν πάντα όλα αυτά τα χρόνια πολύ σταθερός αλλά τους τελευταίους μήνες με αυτές τις διαταραχές που έχουν συμβεί ανησυχώ μήπως είναι συμπτώματα πρόωρης εμμηνόπαυσης, και σε συνδυασμό με την υψηλή FSH και χαμηλή ΑΜΗ μήπως έχω πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια. Φοβάμαι ότι δε θα μπορώ να κάνω παιδί με δικά μου ωάρια. Η γιατρός μου λέει να μην αγχώνομαι και ότι θα προχωρήσουμε σε όποια μέθοδο χρειαστεί, απλώς θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη.
  Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σας, αν είναι δυνατόν, αν υπάρχουν ελπίδες με αυτά τα δεδομένα με βάση την εμπειρία σας, αν πρέπει να κινηθώ άμεσα για εξωσωματική ή κάποια άλλη μέθοδο. Στο ιστορικό μου δεν υπάρχει καμία γυναικολογική επέμβαση και δεν ήμουν ποτέ καπνίστρια, αν σας βοηθάει αυτό.
  Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  Περίπου πριν από 3 χρόνια
  Αγαπητή Φίλη!
  Για γυναίκα 34 ετών με κανονικούς κύκλους μιλάμε. Παιδιά θα γίνουν,,
  Η αντιμετώπιση με εκλυτικά ωοθυλακιορρηξίας, όπως πχ Clomifen citrate 1x2 ημερησίως για 5 ημέρες, ή Serpafar (η επιλογή είναι θέμα…΄΄θρησκείας΄΄, για εξ ίσου δραστικά φάρμακα πρόκειται}, είναι η αγωγή πρώτης επιλογής, Αν θα δοθεί Ovitrell ή Pregnyl στη μεσότητα κύκλου για κατά καποιο τροπο επι πλέον πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας επίσης . Προσωπικά στον πρώτο κυκλο δεν χορηγώ ενέσιμη αγωγή. Μόνα αν με βάση το παράλληλο θερμοδιάγραμμα του ΄΄σκέτου ΄΄ κύκλου, μου δείξει ανεπάρκεια της δεύτερης φάσης κύκλου (βραχεία υπερθερμική φάση ΄΄ το ονομάζουμε, αν η θερμομετρική άνοδος δεν κρατηθεί τουλάχιστον 11 ημέρες, )_
  Απ΄ ότι βλέπω πάντως η συνάδελφός μου είναι στον σωστό δρόμο,
  Θα ξαναδοκιμάσετε και θα το πετύχετε, εκτιμώ, χωρίς εξωσωματική
  Φιλικά
  Π.Ζ:)

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Περίπου πριν από 3 χρόνια
  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αμεση απάντηση κύριε Ζησόπουλε!
  Μου δίνετε αισιοδοξία. Για τη θερμομετρηση δε μου έχει πει κάτι η γιατρος και δε γνωρίζω αν υπάρχει ανεπάρκεια της β' φάσης. Θα προσπαθήσω να τηρήσω κάποιο θερμοδιαγραμμα τότε. Πάντως στην τελευταία περίοδο η β' φάση (αν εννοείτε μετά την ωορρηξία) ήταν από όσο υπολογίζω 13 μέρες. Δεν ξέρω για τους άλλους κύκλους αλλά υπολογίζω εκεί γύρω, με απόκλιση 1-2 ημερών πάνω κάτω..
  Και πάλι σας ευχαριστώ!
  Καλή συνέχεια!
  Περίπου πριν από 3 χρόνια
  Σας ευχαριστώ και πάλι!
  Περίπου πριν από 3 χρόνια
  :) :) :) :) :) Π.Ζ:)

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!