default_mobilelogo
      Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021
      1 Απαντήσεις
      177 διαβάστηκε
    καλησπέρα σας
    έδω και κάποια χρόνια ο σύντροφος μου που τώρα ειναι 30 αντιμετώπιζε πρόβλημα κιρσοκήλης στον αριστερό όρχη το οποίο τον ειχαν συμβουλέψει να κάνει επεμβαση. Μετά απο κάποια χρονια αποφάσισε να κάνει το χειρουργείο γιατι είχαμε αποφασίσει να κάνουμε οικογένεια αλλα επίσης γιατί τον πονούσε. Πριν το χειρουργείο έκανε σπερμοδιάγραμμα στο οποίο τυπικες μορφες ειχε 2% άτυπες μορφες 30% και ανωμαλίες κεφαλής 68% . ο αριθμος σπερμ αν μλ ηταν 4500000 ο ολικός αριθμός 7200000 και η ζωτικότητα 55% ενώ τα ακίνητα την 1η ωρα ήταν 83% την 2η 86% και την 3η 95%. Κάνει το χειρουργείο και 5 μηνες μετά κάνει ξανά σπερμοδιάγραμμα το οποίο ηταν αρκετά χειρότερο απο οτι περιμέναμε . τυπικές μορφές 3% άτυπες μορφές 25% ανωμαλίες κεφαλής 72% . ο αριθμός ανα μλ επεσε στα 38000 ο ολικός αριθμός στα 41800 και η ζωτικότητα στο 35% . επίσης η κινητικότητα απο την 1η ώρα μέχρι την 3η ώρα ειναι ακίνητα στα 100%.. οι ορμονολογικές του βγήκαν φυσιολογικές εκτός απο την προλακτίνη που ειναι 20.1 στα 2,1 κάτι που είπε ο γιατρος πως δεν επιρεάζει . στην εξέταση του σπέρματος βγήκαν ολα αρνητικά. Οπότε καταλαβαινετε το σοκ που περνάμε μιας και δεν μας είπε κανένας γιατρός πως η επέμβαση μπορουσε να φέρει ενα τόσο αρνητικο αποτέλεσμα. να συμπληρώσω πως ο συντροφός μου καπνίζει χρόνια και στη δουλεία του κουβαλάει . Μετά απο αυτο το αποτέλεσμα εννοείται πως έκοψε το κάπνισμα και ξεκινησαμε ενα πιο υγιεινό τρόπο ζώης. Ο γιατρός εννοείται δεν μας κάλυψε με τις απαντήσεις που μας έδωσε και μας άφησε με πολλές απορίες. μας ειπε πως μπορεί να υποτροποιήσε η κιρσοκήλη ( και πως τελικά ειναι δίκοπο μαχαίρι η επέμβαση κάτι που δεν μας ειχε αναφέρει ξανά ) να κόψει το κάπνισμα και να ξεκίνησει τις profertil για 3-6 μήνες. μετά απο αυτό το σοκ δεν ξέρω αν θα πρέπει να περιμένουμε καποια μεγάλη αλλαγή στο σπερμα του και βλεπω πως ο μόνος τρόπος για να κάνουμε οικογενέια ειναι με εξωσωματική μιας κ εγω ειμαι 33 . Λυπάμαι αν σας κούρασα αλλά θα ήθελα να μου πείτε αν αξίζει να περιμένουμε για κάποια αλλαγή που θα έχει ως αποτέλεσμα φυσιολογικη εγκυμοσύνη ή να ξεκινήσουμε σιγά σιγά διαδικασίες εξωσωματικης. Ευχαριστώ πολυ για την υπομονή σας .
    Περίπου πριν από 2 μήνες
    Σε όλους τους άνδρες, υπάρχουν αυξομειώσεις στον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Θα έλεγα να το επαναλάβετε - ίσως και σε άλλο εργαστήριο - σε 15-30 ημέρες, και να μιλήσετε τόσο με τον ουρολόγο όσο και με το γυναικολόγο σας.

    Κ.Χ.

    Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος. Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310- 227981 (ΔΕ, ΤΕΤ, ΠΕΜ 17.00-21.00 & ΤΡ, ΠΑΡ 10.00-14.00) email: [email protected]
