default_mobilelogo
    Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022
    1 Απαντήσεις
    251 διαβάστηκε
  Καλησπέρα,

  Μετά από επαφή (με προφυλάξεις) παρατήρησα ελάχιστα κολπικά υγρά με λίγο καφέ αίμα (κυριολεκτικά ελάχιστα, αν δεν το είχα κοιτάξει επίτηδες θα το είχα αγνοήσει) τα οποία δεν συνεχίστηκαν μέσα στη μέρα. Η αλήθεια είναι ότι την ημέρα της επαφή (πριν από αυτή) είχα πόνο χαμηλά δεξιά στη κοιλιά και ήπιο πονοκέφαλο, μηνιαίο φαινόμενο (όχι πάντα ο πονοκέφαλος) που διαρκεί 2-3 ημέρες και στο μυαλό μου το έχω συσχετίσει με ωορρηξία, αφού είναι πάντα περίπου στη μέση του κύκλου (τελευταία έμμηνος ρύση 31/12 έναρξη). Είμαι 23 ετών.

  Παρόμοιο συμβάν είχε συμβεί και το Νοέμβριο χωρίς επαφή (εξωτερικό οργασμό) αλλά ο γυναικολόγος μου μετά από κολπική εξέταση και υπέρυχο απεφάνθη ότι είναι κολπίτιδα και πήρα αγωγή (η κολπίτιδα είχε προκληθεί λόγω αντιβίωσης που έπαιρνα για ουρολοίμωξη χωρίς προβιοτικά). Έκτοτε αυτό δεν είχε ξανασυμβεί.

  Επίσης, δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά έχω πολυκυστικές ωοθήκες και παίρνω glucophage το οποίο είχα αμελήσει να πάρω για 3 ημέρες και το ξαναπήρα εκείνο το βράδυ. Τελευταίος γυναικολογικός έλεγχος έγινε μέσα Νοεμβρίου (πλήρης έλεγχος+υπέρυγχος) καθώς και καθαρό τεστ παπ (επανάληψη σε ένα έτος, που όπως με ενημέρωσαν είναι το ανώτερο και η σύσταση όταν όλα είναι καλά). Επίσης, είμαι πλήρως εμβολιασμένη, προ επαφών, με το Gardasil (4 στελέχη). Το μόνο έυρημα του κολπικού υπερύχου ήταν μια δερμοειδής κύστη λίγο μικρότερη από 2.5 εκατοστά (Αρχές Σεπτεμβρίου) για την οποία πραγματοποιήθηκαν δείκτες (όλοι φυσιολογικοί) και στον έλεγχο τέλος Νοεμβρίου (μετά την σύντομη αιμορραγία; αν αυτός είναι ο σωστός όρος) ήταν στις ίδιες διαστάσεις (λίγο μικρότερη αλλά φαντάζομαι ότι η μέτρηση δεν καταγράφεται στο χιλιοστό).

  Ο γυναικολόγος μου την προηγούμενη φορά ήταν ήρεμος και μου είπε ότι θα έπρεπε να με ανησυχήσει η παρουσία φρέσκου, αρκετού ή συχνού αίματος. Δοθέντος ότι πρόσφατος γυναικολογικός έλεγχος και τεστ παπ ήταν φυσιολογικά, υπάρχει λόγος να επισκεφθώ αυτή τη στιγμή τον γυναικολόγο μου ή να το παρακολουθήσω και να δω εαν συμβεί ξανά;

  Αρκετά χρόνια πρίν (με τεράτωμα στην άλλη ωοθήκη) είχα και πάλι αίμα (καφέ) κατά την ωορρηξία, αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας για τη σημαντικότητα του θέματος! Μπορεί να οφείλεται σε ωορρηξία, να είναι ένα τυχαίο γεγονός ή κάτι πολύ πιο σοβαρό;
  Να τονίσω ότι σήμερα ο πόνος έχει μειωθεί αισθητά (σε σχέση με χθες το πρωί, πριν την επαφή) όπως τυπικά γίνεται κάθε μήνα. Επίσης, ο κύκλος μου είναι περίπου 30 ημέρες εκτός από τον προηγούμενο μήνα που είχα καθυστέρηση 15 ημερών (πέρασα μια δύσκολη περίοδο με υπερβολικό άγχος). Επίσης, η αναφορά μου στο αίμα κατά την ωορρηξία πριν αρκετά χρόνια ήταν χωρίς επαφή, απλά λίγο καφέ αίμα κατά το σκούπισμα.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  Περίπου πριν από 4 μήνες
  Τελικά σήμερα χωρίς επαφή είχα και πάλι λίγο αίμα στο σκούπισμα (καφέ) οπότε φαντάζομαι ότι ήταν τυχαίο γεγονός; Ίσως οι πολυκυστικες ωοθήκες μου να το προκαλούν ή ίσως αδιαθετησω νωρίτερα;

  Κάνω δίαιτα και έχασα κάποια κιλα, δεν ξέρω αν επηρεάζει.
  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!