default_mobilelogo
      Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011
      3 Απαντήσεις
      2.2K διαβάστηκε
    καλησπερα σας θα ηθελα να ρωτησω το εξης: εκανα το doppler γ' τριμηνου σε ιδιωτικο μαιευτηριο και στα αποτελεσματα λεει, ομφαλικη αρτηρια PI 0,93
    μεση εγκεφαλικη αρτηρια PI 1,47
    στα σχολια λεει: οι αντιστασεις σε ομφαλικες αρτηριες ειναι φυσιολογικες αλλα οι αντιστασεις στη μεση εγκεφαλικη αρτηρια ελεγχονται ελαττωμενες.
    ο γιατρος μου, λεει οτι δεν ειναι δυνατον η ομφαλικη αρτηρια να ειναι ενταξει και να υπαρχει προβλημα στην μεση εγκεφαλικη. εχω τρελαθει γιατι ο γιατρος που εκανα το doppler μου ειπε να το παρακολουθω και να ξανακανω σε 2 εβδομαδες. ο γιατρος μου με αγχωνει λεγοντας οτι ειναι παρα πολυ σοβαρο και φοβαται ακομη και για ενδομητριο θανατο.....πρεπει να το ελεγχουμε καθε 2-3 μερες με doppler. ποια η αποψη σας? ο γιατρος που εκανε το doppler ειναι πιο χαλαρος και ο γιατρος μου ειναι μες στο αγχος και σε δυο μερες θα παμε και σε αλλο ιδιωτικο μαιευτηριο για να παρουμε κι αλλη γνωμη..εχουμε τρελαθει δε ξερουμε ποιο δρομο να ακολουθησουμε....ειναι τοσο σοβαρο που κινδυνευει να χαθει το μωρακι μας?
    ευχαριστω πολυ.
    Περίπου πριν από 9 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη!
    Θα υποθεσω  ότι εισαι  στην   30-32 εβδομαδα ..
    Το  15θημερο,   λογικό  μου  φαινεται...
    Εξ  άλλου,  οι συνάδελφοι  που  εχουν την πιστοποιηση  για  υπερηχογραφηματα   β΄επιπεδου,  εχουν   (ή έστω, θα έπρεπε να  εχουν) την καλλίτερη  πληροφορηση. 
    Κατά την άλλη  λογική ,  γιατί  καθε   2-3  ημέρες κι  οχι  καθε....2-3  ωρες; Τι  θα προσέφερε  αυτό  περισσότερο;   Κι εν  τελει  - γιατί  προς τα εκει  ωθείται  η   περιπτωση  - τι θα προσέφερε  ενας  τοκετός  εδω  και τωρα;  Το τελικό  ερωτημα :  Θα μπορουσε μαι τετοια ενδειξη   να βελτιωσει την κατάσταση;  θα ΄ηταν  δηλ.  σκοπιμο να  πατε  στην   30-31-32 εβδομαδα  σε καισαρική;   Προσωπικά  ειναι  και   που   δεν θ΄αποφασιζα  ΄΄μονον΄΄  με  το  αποτελεσμα  αυτό.. (αν θυμαμαι  καλά,  δεν ειναι   δα  και απειλητικό..)
    Δεστε  λοιπόν, τι θα  σας  πει  και  καποιος  δεύτερος ειδικός  και  μεχρι τοτε   νομίζω   ότι  ειναι καλό,   να  κρατησετε πρωτίστως   την ψυχραιμία  σας... Με  κάτι  τετοια  εχω  περασει  φουρτουνες...Τα  παιδιά  δεν ειχαν εν τελει  ποτε   προβλημα!
    Φιλικά
    Π.Ζ
     

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 9 χρόνια
    ευχαριστω πολυ γιατρε για την απαντηση σας. χρονια πολλα κιολας! το πρωτο doppler το εκανα στην 34η εβδομαδα, το βαρος του μωρου ηταν 2700. το επομενο το κανω σε τρεις μερες που θα ειμαι στην 36η, το βαρος λογικα θα ειναι στα 3 κιλα.ισως γι αυτο μου λενε για προκληση τοκετου. θα το επαναλαβω και ελπιζω να εχουμε μια θετικη εξελιξη. ευχαριστω και παλι..
    Περίπου πριν από 9 χρόνια
     
    Αγαπητή  Φίλη!
    Στην 34η εβδομαδα το  μεσο βαρος  του παιδΙου -  οπως   θυμαμαι-  κυμαινεται στα 2500 γρ... Το  παιδί  λοιπον  μονον μικρο δεν  ειναι...Ουτε   βεβαια  μεγαλο..  Η διαφορά   των 200γρ΄, μια  και δεν ξεπερνά  ουτε το 10%   του  αναμενομενου μεσου βαρους  δεν ειναι  σημαντική...
    Ασε λοιπον  πρωτα   να δουμε...
    Για την  ωρα,  Χρονια  πολλά!
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
