default_mobilelogo
      Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015
      6 Απαντήσεις
      4.6K διαβάστηκε
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ
    ΤΗΣ COOMBS.
    EIMAI ΕΓΚΥΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ (25 W) ΕΧΩ ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ(ΤΟ ΜΩΡΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ
    ΜΕ ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ) ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ ΟΤΑΝ
    ΓΕΝΝΗΣΑ,ΤΩΡΑ Η ΕΜΜΕΣΗ COOMBS ΒΓΗΚΕ ΘΕΤΙΚΗ 1/8.
    EINAI ΥΨΗΛΗ ΑΥΤΗ Η ΤΙΜΗ?ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ?
    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη! Η τιμή   αυτή  ειναι  χαμηλη, Η προοπτική: Το  μωρό  δεν  εχει επηρεαστεί...    Απο ΄εδω και περα  θα γινουν  μεχρι τον τοκετο  και άλλοι ελεγχοι του τιτλου (όπως και  την πρωτη φορά),  που  πιθανοτατα   θα μεινει  σταθερός,  οπότε   και  θα περιμενεις εναν  τελειόμηνο  τοκετό. Θα  σε  ενηνερωνει  ο  γιατρός   σου αναλογα  με ττην εκάστοτε μηνιαια μέτρηση,  που -  οπως ειπα -  κατά την εκτιμηση  μου θα μεινει σταθερή,   για τα  σχετικά.. Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΤΗΣ COOMBS ΑΝΕΒΗΚΑΝ.1/32.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?
    ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ Ή ΜΙΑ ΕΝΕΣΗ ΣΤΗΝ 28Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟ?
    ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ?
    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη! Θα  δουν  οι γιατροί σχετικά, αναλογα  με την πορεια των τιμών..  Δεν ειναι σκοπιμο να  συζητησουμε  καθε  βημα,  που ενδοιεχομνεως  ήθελε προκυψει..  Βλεποντας  και κάνοντας.. Φιλικά Π.Ζ  


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Παρεμβαίνω κι εγώ σαν αιματολόγος να εξηγήσω κάποια πράγματα. Καταρχήν από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν αντισώματα δεν υπάρχει λόγος να γίνει ένεση στις 28 εβδομάδες (αυτή η ένεση προφυλάσσει για να μη δημιουργηθούν αντισώματα- αν δημιουργηθούν δε βοηθάει σε κάτι).
    Επίσης αμνιοπαρακέντηση δεν υπάρχει λόγος να γίνει, δε θα δείξει κάτι. 
    Ο τίτλος αφού έφτασε στο 1/32 (που είναι ένας οριακός τίτλος: ούτε πολύ μικρός ούτε και μεγάλος) υπάρχει πιθανότητα να ανέβει κι άλλο.
    Η παρακολούθηση από εδώ και πέρα, εκτός από τους τίτλους των αντισωμάτων πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει και εξειδικευμένο υπέρηχο με μέτρηση μιας παραμέτρου (μέγιστη συστολική ταχύτητα της μέσης εγκεφαλικής αρτηρίας) που δίνει μια καλή εικόνα για το αν το έμβρυο αναπτύσσει αναιμία. Αν αναπτυχθεί μεγάλου βαθμού αναιμία, ανάλογα με την εβδομάδα που θα παρατηρηθεί αυτό (και τις δυνατότητες που υπάρχουν τοπικά: δεν υπάρχουν σε όλες τις πόλεις οι ίδιες δυνατότητες) ο μαιευτήρας θα αποφασίσει για τους τρόπους αντιμετώπισης.
    Γενικά μιλώντας, με σωστή παρακολούθηση και αντιμετώπιση 95% των εμβρύων/μωρών γεννιούνται και μεγαλώνουν κανονικά. Το 5% μπορεί να έχει κάποια προβλήματα κατά την κύηση ή αμέσως μετά τη γέννηση που όμως ξεπερνιούνται και πάλι μεγαλώνουν κανονικά. Για να υπάρξει σωστή παρακολούθηση χρειάζεστε έναν έμπειρο αιματολόγο και έναν αντίστοιχο μαιευτήρα, ιδανικά εξειδικευμένο στην εμβρυομητρική ιατρική.
     
    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ,ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ.
    ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ DOPPLER ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ
    ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΑΝΑΙΜΙΑ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΕΙΝΑΙ ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ?
    Ή ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ?
    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Το να είναι το έμβρυο ρέζους αρνητικό και να ανεβαίνουν οι τίτλοι είναι πρακτικά απίθανο.
    Το να αναπτύξει το έμβρυο κάποιου βαθμού αναιμία είναι αναπόφευκτο. Το θέμα είναι να μην αναπτύξει τόσο σοβαρή αναιμία που να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του. Με τον υπερηχογραφικό έλεγχο μπορεί να διαγνωστεί μια βαριά αναιμία, αλλά δεν έχει νόημα η ανάδειξη ήπιας αναιμίας, που πρέπει να θεωρείται δεδομένη και ακίνδυνη.
    Το να αναπτύξει βαριά αναιμία είναι σχετικά σπάνιο (λιγότερο από 1 στα 10 έμβρυα). Το αν και πότε θα αναπτύξει σοβαρή αναιμία δε μπορεί να προβλεφθεί, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ τίτλου και σοβαρότητας της αιμόλυσης στο έμβρυο. Γενικά πάντως, θεωρείται ότι με τίτλους κάτω από 1:128, ο κίνδυνος για ανάπτυξη σοβαρής αναιμίας είναι περιορισμένος (όχι όμως ανύπαρκτος).
     
    Χρειάζεται παρακολούθηση, όπως έχω ξαναπεί, από έμπειρο γιατρό στην εμβρυομητρική ιατρική, ώστε να μη διαφύγει μια αναπτυσσόμενη βαριά αναιμία. Ενδεχομένως να μπορεί να βοηθήσει συμβουλευτικά και ένας αιματολόγος, έμπειρος στην κύηση και την αιμολυτική νόσο του εμβρύου, στην περίπτωση που δεν έχει ανάλογη εμπειρία ο μαιευτήρας.