default_mobilelogo
    Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010
    3 Απαντήσεις
    10.5K διαβάστηκε
  ΓΙΑΤΡΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ....
  ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΗΝ 27η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΣΤΙΣ 25/11 ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ COOMBS K ΒΓΗΚΕ ΘΕΤΙΚΗ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: ΕΜΜΕΣΗ COOMBS: ΘΕΤΙΚΟ
  ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ : R1R1(CCDee)-ΘΕΤΙΚΟ (ΣΕ ΑΡΑΙΩΣΗ 1:8)
                                              R2R2(ccDEE)-ΘΕΤΙΚΟ (ΣΕ ΑΡΑΙΩΣΗ 1:8)
                                              rr(ccddee) - ΑΡΝΗΤΙΚΟ
  ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ COOMBS ΕΧΩ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Β ΜΕ ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ Κ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ Α ΜΕ ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ.

  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ? ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΩ?

  ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ Κ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 17/10 ΕΚΑΝΑ ΑΜΝΙΟΚΕΝΤΗΣΗ Κ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ  ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ Η ΕΓΚΥΟΣ ΕΧΕΙ ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ, ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΣΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ(1 ΜΗΝΑ)?

  ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

                         
  Περίπου πριν από 11 χρόνια
  Αγαπητή  Φίλη!
  Πριν  απ΄ όλα να τονισω:  Το  μωρό  σου δεν ειναι σε  κίνδυνο.  Ο  τίτλος της  εξετασης  ειναι  χαμηλος..
  Πως συνεβη: Υπαρχουν  δυο δυνατότητες...
  Η  μια ειναι  η  αμνιοκεντηση, οπου ισως  η  καθιερωμενη ποσοτητα  Anti-D  δεν  έφτασε,  ώστε αναπτυχθηκαν  αντισώματα
  Η άλλη  ειναι  να  επήλθε   αυτόματα  εμβρυομητρική   μετάγγιση  αργοτερα, ίσως  πρόσφατα,  όπως ατυχώς  συμβαίνει  σπάνια..
  Η πιθανότητα να συμβαίνει το δεύτερο,  είναι  κατά την άποψη  μου  η πλεον  ισχυρή..
  Η πιθανότητα  να  επηλθε  αυτό  κατα την αμνιοκέντηση   ειναι  πολυ μικρή, επειδή  λογικα  η  εμβρυομητρική μεταγγιση θα ήταν σε μια τετοια  περιπτωση μεγαλύτερη  και παρα  τον προφύλαξη,  ο τιτλος   θα  ήταν ισχυροτερος  κι  οχι  μονον 1:8
  Προφανώς το  μωρό εχει την ομάδα  αιμοτος  σου,  ενώ πήρε τον παραγοντα   Rhesus από τον πατέρα... Αν είχε  την ομάδα αιματος  του πατέρα,  δεν νομίζω  οτι  θα ειχες ευαισθητοποιηθεί.. (η ασυμβατοτητα ομαδων, θα  το ειχε εμποδισει..
  Μια  εξέταση  που κατω από προϋποθέσεις θα μπορουσε να επιβεβαιωσει ότι  η μετάγγιση απο το εμβρυο στην  μητερα, ειναι  η  μικροσκοπικη ανιχνευση  εμβρυικών ερυθρών αιμοσφαιρίων στο κυκλοφορικό της  μητερας, (Mέθοδος Kleihauer - Bethke  ).   Η εξεταση αποδιδει  αν  η μετάγγιση ειναι σχετικα  προσφατη  (λιγων ημερων). 
  Καποτε,  πριν 2 δεκαετίες και πλεον,  που  μου  γεννηθηκε ενα παιδί  σε ιδιωτική κλινικη  με βαρειά αναιμία (χωρις να εχει σχεση  με  Rhesus!),  ζητησα  αυτή την εξεταση  κι έγινε  εδω στην Θεσσαλονικη (ειναι  παλαιά μεθοδος και οχι δυσκoλη - καναμε και ανακοινωση στην εδώ  Μαιευτική  Εταιρεία.  Σου παραθετω μια περίληψη,  μετά την απάντηση.  ) 
  Για την περαιτερω παρακολουθηση και τυχόνεξτασεις   θα  σου εξηγήσει   τα  σχετικά ο γιατρός  σου..

  Φιλικά
  Π.Ζ.


  30) Aθανασιάδης, A., Π. Zησόπουλος και Α. Κυρου-Βαρία .( η κ.  Κυρου  ήταν τότε  μικροβιολόγος  στην εδώ Πανεπιστημιακή κλινική )

  Bαριά ενδομητρική αναιμία του εμβρύου από εμβρυομητρική μετάγγιση.
  Πρακτικά Mαιευτικής και Γυναικολογικής Eταιρείας Θεσσαλονίκης, 1984.
  Περιγραφεται μια περίπτωση βαριεάς εμβρυομητρικής μετάγγισης. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για  χρόνια απώλεια αίματος του κύηματος στο κυκλοφορικό της μητέρας, όπου και αποδείχτθηκε η μαζική παρουσία εμβρυικών ερυθροκυττάρων. Tο νεογνό διασώθηκε συμπτωματικά συνεπεία κμαισαρικής τομής που διενεργήθηκε με ένδειξη την ισχιακή προβολή του. Mετά από μετάγγιση αίματος στο νεογνό, η εξέλιξή του συνεχιστηκε φυσιολογικά.
  Athanasiadis A., P. Zissopoulos, A. Kyrou-Baria
  Über einen Fall von embryonaler Anämie, durch fetomaternale Bluttransfusion.
  Sitzungsberichte der Gesellschaft f. Gynäkologie u. Geburtshilfe in Thessaloniki, 1984

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Περίπου πριν από 11 χρόνια
  ΓΙΑΤΡΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ Κ ΠΑΛΙ,
  ΑΚΡΙΒΩΣ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ COOMBS Κ ΒΓΗΚΕ ΠΑΛΙ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΑΙΩΣΗ 1:4 ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΛΑΤΤΩΘΗΚΕ?
  ΜΗΠΩΣ Κ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?

  Κ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 29 ΕΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΙΩΘΩ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΙΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΠΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ?
  TROFOCARD ΠΑΙΡΝΩ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΚ?
  Περίπου πριν από 11 χρόνια
  Aγαπητή Φίλη!
  Η μείωση του τίτλου (οσο...μεγαλυτερο το κλάσμα, τοσο καλλιτερα! )  ειναι   φυσικά  πολύ θετική  εξελιξη..- Η εξήγηση  είναι,  ότι  η εμβρυομητρική μετάγγιση  αφορουσε  μικρή ποσότητα   αίαμτος  και έτι τα  κυκλορουντα  ανιτσωματα  δεν μπορουν ν΄ απειλησουν το έμβρυο..
  Για την ''σκληρή  κοιλιά'':  Ειναι  φυσικό,  ότι  κατα καιρούς  θα  πετρώνει...
  θα τα πας  καλά...
  Φιλικά
  Π.Ζ

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!