default_mobilelogo
      Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
      3 Απαντήσεις
      607 διαβάστηκε
    Καλησπέρα,
    είμαι 32 χρόνων χωρίς παιδία και τον περασμένο Ιούλιο το τεστ ΠΑΠ εντόπισε για πρώτη φορά τον ιό HPV.
    Ο γυναικολόγος μου, στο ίδιο ραντεβού,  μου είχε κάνει κολποσκόπηση η οποία και δεν είχε εμφανίσει σχετικά ευρήματα. Ύστερα από συμβουλή του γυναικολόγο μου μετά από 3 μήνες (Σεμπτέβρη) ξαναέκανα το τεστ ΠΑΠ και κολποσκόπηση.
    Η κολποσκόπηση για άλλη μια φορά δεν έδειξε κατί ενώ το αποτελέσμα του δεύτεροτ τεστ ΠΑΠ ήταν CIN-1.
    Χθές, 3 μήνες μετά το δεύτερο τεστ ΠΑΠ, επανέλαβα την κολποσκόπηση χωρίς να έχει ευρήματα και έκανα ξανά τεστ ΠΑΠ.
    Ο γυναικολόγος μου μου προτείνει αν τα αποτελέσματα του τελευταίου τεστ ΠΑΠ είναι το ίδιο δλδ CIN-1 ή χειρότερα να προβώ σε επέμβαση.
    Είμαι λίγο μπερδεμένη. Ποιά είναι η γνώμη σας.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή φίλη.
    Η ένδειξη CIN 1 δε χρειάζεται επέμβαση, μόνο παρακολούθηση με τεστ παπ ανά 6μηνο.
    Συνήθως, μπορεί ο οργανισμός και περιχαρακώνει τη μόλυνση.
    Επίσης, η κολποσκόπηση κάθε τρίμηνο, μόνο άγχος μπορεί να σου επιφέρει.
    Φιλικά
    Π.Κ.


    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Καλησπέρα και πάλι!
    Σύμφωνα με την απάντηση σας, το CIN-1 θα πρέπει να ελέγχεται κάθε 6μήνο.
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχουν περίπτωσεις που πραγματοποιείται επέμβαση όταν υπάρχει CIN-1.
    Γνωριζω πως οι πιθανότητες το CIN-1 να εξελιχθεί σε CIN-2 είναι πολυ μικρές.
    Ωστόσο, στην περίπτωση που το CIN-1 εμφανιζεται για μεγάλο διάστημα στο τεστ ΠΑΠ, π.χ. πάνω απο 2 χρόνια συνεχόμενα, δεν σημαίνει πως ο οργανισμός αδυνατεί να το καταπολεμήσει και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να εξελιχθεί σε CIN-2?
    Σε αυτή την περίπτωση προτείνεται να πραγματοποιηθεί επέμβαση;
    Επίσης, δεν είναι ανησυχητικό ότι στην κολποσκήση δεν εμφανίζεται κάτι? Δεν έχουμε δλδ τον έλεγχο της περιοχής που έχει πρόβλημα.
    Ποία είναι η γνώμη σας;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή φίλη.
    Έκανες μία ερώτηση και εξέθεσα την άποψή μου για το πώς διαχειρίζομαι τα δικά μου παρόμοια περιστατικά.
    Εσύ έχεις κάποιον συνάδελφο που σε παρακολουθεί οπότε θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του.
    Φιλικά
    Π.Κ.

