default_mobilelogo
      Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013
      9 Απαντήσεις
      3.3K διαβάστηκε
    Καλησπέρα!
    Είμαι 27 ετών.
    Πριν μία εβδομάδα έλαβα τα αποτελέσματα του pap test μου, τα οποία έχουν ως εξής:
    [ul]
    [li]ASCUS (και στην περιγραφή λέει Στοιχεία δυσκερατωσης).[/li]
    [li]Συνιστάται περαιτέρω έλεγχος για να αποκλεισθεί HPV φλεγμονή.[/li] [/ul]
     
    Ο γιατρός ήταν σίγουρος ότι πρόκειται για hpv και μου συνέστησε να κάνω συγχρόνως κολποσκόπηση και εξάχνωση με laser. Έτσι και έκανα.
    Μετά την επέμβαση είπε ότι ήταν όπως τα λέγαμε (λευκάζουσα περιοχή) και μικρής έκτασης φλεγμονή από HPV.
    Θέλω να ρωτήσω:
    [ol]
    [li]Η κολποσκόπηση μπορεί να διαγνώσει τη φλεγμονή από HPV χωρίς βιοψία;[/li]
    [li]Η δυσκερατωση μαζί με το ASCUS σχετίζονται αναγκαστικάμε HPV και μόνο; Ή μπορεί να επρόκειτο για κάποια μόλυνση ήσσονος σημασίας; Δε θα έπρεπε να υπάρχουν και κοιλοκύτταρα ή διπύρηνα για να θεμελιωθεί HPV;[/li]
    [li]Πώς θα γνωρίζω το στέλεχος του hpv που έχω;[/li]
    [li]Η θεραπεία που έκανα κρίνεται ενδεικνυμένη; Ο γιατρός είπε ότι έτσι θα απομακρυνθεί όλος ο ιός από το σώμα μου.[/li] [/ol]
    Σας ευχαριστώ.
     
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή φίλη. Για να γίνει ταυτοποίηση του στελέχους, χρειάζεται να σταλεί το υλικό από τη βιοψία του τραχήλου στον παθολογοανατόμο. Επίσης, η εξάχνωση, δεν εξαφανίζει τον ιό από τον οργανισμό σου αλλά τον καθιστά ανενεργό για κάποιο χρονικό διάστημα και δεν τον μεταδίδεις. Φιλικά Π.Κ. 



    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητέ κ. Κοφικάκο,
     
    Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση. Αν μπορείτε απαντήστε μου σας παρακαλώ και στο εξής:
    Η δυσκερατωση μαζί με το ASCUS σχετίζονται αναγκαστικάμε HPV και μόνο; Ή μπορεί να επρόκειτο για κάποια μόλυνση ήσσονος σημασίας; Δε θα έπρεπε να υπάρχουν και κοιλοκύτταρα ή διπύρηνα για να θεμελιωθεί HPV;
    Ευχαριστώ πολύ.
     
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή φίλη. Αν δεν έχεις ιστολογική επιβεβαίωση μπορούν να γίνουν πολλές υποθέσεις. Η παρουσία κυττάρων ASCUS, θέτει μόνο υπόνοια για τον ιό. Φιλικά Π.Κ.



    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Σας ευχαριστώ θερμά.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Π.Κ.



    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Καλησπέρα Γιατρέ,Είμαι 20 ετών. Έλαβα και εγώ τα αποτελέσματα του τέστ παπ μου.. Ο γιατρός μου μου είπε οτι βρήκε αυτά τα άτυπα κύτταρα.. (Ασκους) όμως δεν μου συνέστησε κολποσκόπηση! Γιατί; Μου είπε να επαναλάβω το τεστ παπ 8 μήνες νωρίτερα απ'ο,τι θα πήγαινα κανονικά....
    Υπάρχει περίπτωση να γίνω καλά χωρίς θεραπεία πριν πάω για άλλο τεστ παπ; Επίσης,γιατί μου είπε οτι το τεστ παπ βγήκε αρνητικό,εφόσον βρήκε αυτά τα ''ασκούς'';
    Είναι σίγουρο οτι θα υποβληθώ σε κολποσκόπιση;
    Συγγνώμη για τις πολλές μου απορίες, έχω ανησυχήσει..
    Ελπίζω να μου απαντήσετε σύντομα.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή φίλη. Θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού σου. Αν επαναληφθεί η διάγνωση ASCUS, θα προταθεί κολποσκόπηση. Φιλικά Π.Κ.



    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Σας ευχαριστώ θερμά για την απάντησή σας! Γιατρέ, η εμφάνιση αυτών των κυττάρων (ΑSCUS) έχει να κάνει αποκλειστικά με hpv; Όταν πάρθηκε δείγμα για το τεστ Παπ είχα μυκητίαση! Μήπως προκλήθηκαν λόγω αυτής της λοίμωξης στον κόλπο αυτά τα κύτταρα;
    Ευχαριστώ.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή φίλη. Συνήθως, οι μύκητες δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα του τεστ παπ. Θα φανεί σε επόμενη εξέταση. Φιλικά Π.Κ.


