default_mobilelogo
      Τετάρτη, 04 Μαϊος 2011
      1 Απαντήσεις
      1.5K διαβάστηκε
    Κύριε Ζησόπουλε,
    από ανοσολογικές εξετάσεις που έκανα έχει βρεθεί ότι έχω τα αντιπηρυνικά αντισώματα με τιμή 1/80, θετικό φθορισμός στικτός, με τιμή αναφοράς το <1/80. Ήθελα να ρωτήσω εάν η τιμή αυτή σχετίζεται ενδεχομένως με την παλίνδρομη κύηση που είχα και, αν ναι, πώς αντιμετωπίζεται κάτι τέτοιο;
    Ευχαριστώ,
    Α.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή  Φίλη!
    Τις αποψεις περι ανοσολογικής  αιτιολογιας των παλινδρόμων  δεν τις συμμεριστηκα,  όπως βεβαια δεν τις συμμεριζονται  όσα  απο τα πολλα  διδακτικά βιβλια μαιευτικής   που εχω  υπ΄οψη  μου,  οι πανεπιστημιακες κλινικες που γνωρισα  ΄΄εκ των εσω΄΄ στο εξωτειρκο  και στην Ελλαδα  και  οι  εμπειρίες  που ειχα σνα   γιατρός  σε  περισσότερους  απο 3500 τοκετους -  καποιες επιτοκες    ειχαν κανει σχετικές θεραπειες απευαισθητοποιησης -  δεν   με επεισαν  για την  αποτελεσματικότητα  τους..
    Δεν  νοιωθω αρμόδιος  να εκτιμησω την κλινικη σημασια του αποτελέσματος για το  οποιο με  ρωτάς ..
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
