default_mobilelogo
    Νέο

    Άγχος

      Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021
      2 Απαντήσεις
      160 διαβάστηκε
    Καλησπέρα σας,

    Είμαι 24 ετών. Χωρίς προβλήματα υγείας.
    Πέρυσι το Φεβρουάριο είχα κάνει τεστ παπ το οποίο ήταν απολύτως φυσιολογικό.
    Τον Οκτώβριο επισκέφθηκα μια γυναικολόγο που μου έκανε μόνο γυναικολογική εξέταση και υπέρηχο, όπου μου είπε πως όλα είναι φυσιολογικά όποτε θα μπορούσα να κάνω ένα παπ μετά από ένα χρόνο.
    Μάλιστα επειδή έχω κάνει το Gardasil, μου επεσήμανε πως θα μπορούσα να το επαναλαμβάνω ανά 3 χρόνια.

    Εγώ προτίμησα να μην αφήνω τέτοια διαστήματα & έτσι σήμερα επισκέφτηκα τη γιατρό για τεστ παπ.
    Τελευταία σεξουαλική επαφή στις 14 Μαρτίου.
    Μόλις κάθισα στην καρέκλα με ρώτησε αν έχω ιδιαίτερα υγρά, πόνους κατά την επαφή κλπ.
    Στο τέλος, μου είπε πως έχω τραχηλίτιδα αφού τη στιγμή που μου πήρε δείγμα υπήρξε αίμα.
    Μου έγραψε την Aquasol Femina Candidiasis για 5 βράδια αφού μου έρθει και μου τελειώσει η περίοδος.
    (Αναμένω σε 4 μέρες)
    Τα αποτελέσματα του τεστ ΠΑΠ, θα βγουν σε 7-10 μέρες.

    Έχω αγχωθεί πολύ, προκαταβολικά. Η γιατρός πριν φύγω με «παρηγορούσε» πως ότι και αν δείξει το παπ λύνεται. Αυτό με άγχωσε ακόμη πιο πολύ, γιατί φοβάμαι πως πιστεύει ότι κάτι έχω.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Ας περιμένεις τα αποτελέσματα, δε βλέπω κανένα λόγο ανησυχίας.
    Π.Κ.


    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Καλησπέρα σας,

    Βγήκαν τα αποτελέσματα του ΠΑΠ και έδειξαν τα εξης:

    Λίγα πλακώδη και μεταπλαστικά κύτταρα παρουσιάζουν ήπιες φλεγμονώδεις εκφυλιστικές αλλοιώσεις καθώς και σπάνια
    παρακερατωσικά κύτταρα.
    Αλλοιώσεις ελαφράς τραχηλίτιδος με πιθανή HPV συμμετοχή.
    Επανάληψη μετά 6μηνο.

    Επικοινώνησα με τη γιατρό μου, με την οποία είπαμε τα εξής.
    1. Σε ένα μήνα θα πάω για μια
    καλλιέργεια κολπικού υγρού, ώστε να φανεί μήπως αυτήν την εικόνα έχει προκαλέσει κάποιο μικρόβιο.
    2. Εφόσον έχω κάνει το Gardasil, έχω σταθερές σχέσεις & επαναλαμβάνω το τεστ παπ ετησίως, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αφού οτιδήποτε μπορεί να υπάρχει, είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο που δε διαγιγνωσκεται καν με σιγουριά.
    3. Μπορώ να συνεχίσω κανονικά τις επαφές με προφυλάξεις, αυτό το διάστημα ως τις καλλιέργειες.
    4. Σε ένα εξάμηνο θα επαναλάβω το παπ και κολποσκόπηση, εάν χρειαστεί.
    Μου επεσήμανε πως δε χρειάζεται καθόλου άγχος και πως όλα λύνονται πολύ εύκολα, με σύμμαχο τη σχολαστικότητά μου.

    Εσείς συμφωνείτε με τη συνολική προσέγγιση της στο θέμα;

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων