default_mobilelogo
      Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2014
      1 Απαντήσεις
      3.3K διαβάστηκε
    Χαίρετε,
    Είμαι 37 χρονών και ο σύζυγος 38. Προσπαθούμε για παιδάκι πάνω από 5 χρόνια με μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (παρακολούθηση ωορηξίας, σπερματεγχύσεις και εξωσωματικές). Οι εξετάσεις μας σε γενικές γραμμές είναι καλές, εκτός από κάποια προβλήματα με θυρεοειδή και προλακτίνη όπου παρακολουθούνται και είναι σε καταστολή με θυροξίνη και βρωμοκρυπτίνη αντιστοίχως. Έγκυος δεν έχω μείνει ποτέ από μόνη μου. Στην 2η εξωσωματική είχα μια βιοχημική κύηση, στην 3η εξωσωματική (με βλαστοκύστες) παλινδρόμησε στην 6η εβδομάδα (κενός σάκος χωρίς εμβρυικά στοιχεία), και τώρα στην 4η εξωσωματική (εμβρυομεταφορά 3ημερών με φρέσκα και κατεψυγμένα) ενώ εμφανίστηκε σάκος με εμβρυικά στοιχεία στην 5η εβδομάδα, στην 7η εβδομάδα δεν εντοπίστηκε καρδιακός χτύπος. Στον υπέρηχο η κύηση μετρήθηκε ως 6 εβδομάδων ενώ από την ΤΕΡ είναι 7 εβδομάδων. Ο γιατρός μας συνέστησε υπέρηχο ξανά σε μια εβδομάδα και αν δεν διαπιστωθεί πάλι καρδιακός παλμός θα πάμε για απόξεση. Υπάρχει περίπτωση για καθυστερημένη εμφύτευση ενώ είναι από εξωσωματική η κύηση? Παίζει ρόλο ότι τα έμβρυα ήταν κατεψυγμένα?
    Ευχαριστώ
     
     
     
     
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή φίλη. Οπωσδήποτε, τα φρέσκα έμβρυα έχουν καλύτερα, στατιστικά, αποτελέσματα από τα κατεψυγμένα αλλά σίγουρα δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν συνεχίστηκε η κύηση. Να συζητήσεις με το γιατρό σου τα επόμενα βήματα και πιθανές εξετάσεις. Καλή επιτυχία. Φιλικά Π.Κ.


