default_mobilelogo
      Κυριακή, 04 Σεπτεμβρίου 2011
      3 Απαντήσεις
      4.2K διαβάστηκε
    Αγαπητε γιατρέ θα ήθελα τη γνωμη σας εαν σας έιναι ευκολο.
    Διανυω τη 2η εγκυμοσυνη μου .
    Νοσηλευτικα με συσπασεις και πόνους την 29η βδομαδα κύησης  , μου χορηγηθηκαν ενδοφλεβεια γιουτοπαρ και τρακτοσιλ. Τωρα ειμαι σπίτι με φαρμακευτικη αγωγη 1 γιουτοπαρ ανα 4 ώρες . Οι συσπασεις όμως δεν υποχωρουν , εδω και 2 μέρες κάνω συσπασεις στην καλύτερη ανα 20λεπτο και στη χειροτερη ανα 5λεπτο
    Πιστευετε πως οι συσπασεις αυτες μπορουν να οδηγησουν όντως σε προωρο  τοκετο? Ο τραχηλος είναι καλος στα 33εκ παρολες τις συσπασεις που φταναν 80-100 στον καρδιοτοκογράφο.
    Θελω να πω πως αν ήταν να προκαλεσουν τοκετο δεν θα το χαν ήδη κάνει ?
    Η γνωμη σας πια θα ήταν ? Να ξαναμπω για ενδοφλεβια τοκολυτικά ?
    Εχω προβληματιστεί αρκετα και θα ήθελα μια 2η γνωμη ...Να αναφερω πως γεννησα με καισαρική το 1ο μου παιδάκι λόγω δυσαναλογιας λεκανης -κεφαλιου μωρού.
     
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Η γνώμη μου είναι ότι δεν είσαι για να κάθεσαι σπίτι.
    Αυτές οι καταστάσεις θέλουν συνεχόμενη ιατρική - καρδιοτοκογραφική παρακολούθηση και ενδοφλέβια χορήγηση τοκολυτικών.
    Να επικοινωνήσεις με το γιατρό σου.
    Καλή επιτυχία.
    Φιλικά
    Π.Κ.


    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Aγαπητε γιατρε καταρχήν να σας ευχαριστησω για την απαντηση σας. Νοσηλευομαι ήδη και παιρνω τρακτοσιλ  απο τη δευτερα. Παω καλυτερα αλλά τι γινεται με το φάρμακο αυτό ως πότε μπορω να το παιρνω ? Θελω να πω υπάρχει  κάποιο πρωτοκολλο που να οριζει πως δεν  μπορω να το παρω για 2 βδομάδες συνεχόμενα?
    Αν μπορειται πείτε μου τη γνωμη σας , σας παρακαλώ.
    Ευχαριστω ξανά.
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Από όσο γνωρίζω και εφαρμόζω, το συγκεκριμένο σκεύασμα, χορηγείται, βάσει πρωτοκόλου, για 48 ώρες και μετά περνάς σε άλλο σκεύασμα, ενδοφλέβιο αν χρειαστεί.
    Σε κάθε περίπτωση, την αγωγή θα τη ρυθμίσει ο γιατρός σου.
    Καλή επιτυχία.
    Φιλικά
    Π.Κ. 

