default_mobilelogo
      Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010
      1 Απαντήσεις
      16.3K διαβάστηκε
    καλησπερα σας

    ειμαι 32 ετων παλιο μελος του gyn και μετα απο διαφορες δοκιμασιες που περασα με δυο εγκυμοσυνες που εχασα (μια απο χρωμοσωματικες ανωμαλιες -διακοπη εγκυμοσυνης- και μια απο αποβολη δευτερου τριμηνου) με περιδεση εκανα ενα κοριτσακι σχεδον 2 ετων σημερα.
    Ενα χρονο πισω ακριβως εκανα loop λογω HPV και CINI.

    Σημερα ειμαι εγκυος παλι με τελευταια περίοδο 16/8 αλλα με κυκλο περίπου 36 ημερων (υπηρξε μια ασταθεια στον κυκλο μου τους μηνες Ιουνιο και Ιουλιο ενω μεχρι τοτε απο τον καιρο που χα μειωσει τον θηλασμο ειχα 28 ημερων) ενω ειχα ελευθερα επαφες μονο δυο φορες την εβδομαδα απο 30/8 εως 5/9.

    Το θεμα ειναι οτι μετα απο 8 μερες καθυστερηση εκανα χοριακη προς τα τελη του Σεπτεμβρη με 259 μοναδες την πρωτη φορα και 896 τρεις μερες μετα και ο γιατρος μου με ειδε 4/10 και διαπιστσε μονο ενδομητριο σακο δηλαδη δεν ειδε κυημα οπως μαλλον υπολογιζε βαση τελευταιας περιοδου (ενω δηλαδη η συλληψη εχει γινει κατα την εβδομαδα 30/8 - 5/9), ετσι μου πε και ξαναπηγα στις 18/10 οπου ειδαμε παλι τον σακο και μια ασαφη εικονα με υπαρξη εμβρυου και μια υποτυπωδη κινηση που ισως αποδιδεται μονο στον υπερηχο και οχι σε υπαρξη βιωσιμοτητας.

    Ετσι μου πε να ξαναπαω σε 5 μερες οπου αν δεν εχει παλι σαφη εικονα θα κανει και κολπικο υπερηχο (κατι το οποιο δεν εκανε γιατι δυο μερες πριν την τελευταια επισκεψη ειχα δει μετα απο κουραση στα υγρα μου ενα πολυ πολυ πολυ μικρο ιχνος αιματος κατι που απο τοτε δεν επαναληφθηκε και η σωματικη μου κατασταση ειναι η κλασικη μιας νορμαλ εγκυου)

    εκεινος θεωρει οτι βαση ΤΗΠ ειμαι 9 εβδομαδων αλλα εγω λογω οτι ξερω ποτε ειχα τις επαφες πιστευω οτι ειμαι 7.. στην οποια περιπτωση κατ εσας θα πρεπε ηδη να χαμε σαφη εικονα και ενδειξη καρδιακης λειτουργιας η δεν ειναι απαραιτητα δεδομενο σε αυτη τη φαση?
    Μου δωσε την εικονα χωρις βεβαια να αποκλεισει την πιθανοτητα βιωσιμοτητας οτι ισως δεν ζει το εμβρυο και εχω αποθαρρυνθει σημαντικα.

    α) Βαση ολων των προηγουμενων υπαρχει περιπτωση να πανε και ολα καλα η να περιμενω τα χειροτερα εν τη προκειμενη? Ειλικρινα ψαχνω μια ενθαρρυντικη αποψη αλλα αν οντως δεν υπαρχει καλυτερα να μου το συμφωνησετε και εσεις.

    β) Επισης μου πε οτι στο σεναριο να μην ζει το εμβρυο ειναι νωρις για να κανει αποξυνση και οτι θα πρεπε να το αφησουμε λιγες μερες μηπως το αποβαλλει μονος του ο οργανισμος.. ειναι δεδομενη τακτικη αυτη?

    τελειωνοντας να πω οτι στη μητρα εξ αρχης εχει εντοπισθει μια κυστη και ενα μικρο αιματωμα το οποιο ειναι σε αποσταση απο το σακο και δεν αποδιδει πιθανη αποκολληση η κατι τετοιο. Ειπε οτι αυτα αναμενονται να απορροφηθουν απο τον οργανισμο.
     
    ευχαριστω για το χρονο και συγνωμη που μακρυγορω.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή φίλη.
    Με βάση την τελευταία σου περίοδο, θα μου επιτρέψεις να μην είμαι πολύ αισιόδοξος, σύμφωνα με τα γραφόμενά σου.
    Προς το παρόν, μιλάμε για ανεμβρυονική κύηση και δεν τίθεται θέμα αποκόλλησης ή αιματώματος.
    Ασφαλώς και επιβάλλεται να περιμένεις την επόμενη υπερηχογραφική εικόνα αλλά σε περίπτωση που δεν υπάρξει εξέλιξη, θα συστήσω διαγνωστική  και θεραπευτική απόξεση, γιατί και στην περίπτωση έλευσης περιόδου, θα υπάρχουν υπολείματα μετά από αυτή, αν δε γίνει απόξεση.
    Ελπίζω να διαψευστώ και να έχεις ευχάριστα νέα στην επόμενη επικοινωνία μας.
    Καλή επιτυχία.
    Φιλικά
    Π.Κ.

