default_mobilelogo
      Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012
      3 Απαντήσεις
      18.6K διαβάστηκε
    Καλημερα σας γιατρε,
    Παιρνω το θαρρος να σας γραψω για κατι που με προβληματιζει.Κατ'αρχην ειμαι η ρουλα και ειμαι 26 χρονων.Ειχα τελευταια περιοδο στις 26/01/12 στις 21μαρτιου εκανα τεστ εγκυμοσυνης και βγηκε θετικο (δεν εκανα χοριακη)παω αμεσως στο γιατρο και βλεπουμε το μωρο κι ακουμε και καρδια,6εβδομαδων εγκυμοσυνη απ'οτι εδειξε το υπερηχο κι απ'οτι με ενημερωσε ο γιατρος,μετα απο μια εβδομαδα καρδιακος παλμος δεν υπηρχε ειχε παλλινδρομησει.Αποφασιζει ο γιατρος να μην με βαλει για αποξεση αλλα με ενα υποθετο με υψηλη δωση προσταγλαδινης και με χαπια απο το στομα,θα προκαλεσουμε συσπασεις μητρας και θα αποβληθει το εμβρυο μονο του,οπως και καναμε.
    Σημερα ακριβως ενα μηνα μετα την αποβολη η χοριακη παραμενη πολυ υψηλη στις 5744 μοναδες ο γιατρος μου λεει ειναι φυσιολογικο εγω ομως ανησυχω θα επαναλαβω την χοριακη μετα απο δυο ημερες να επιβεβεβαιωσω οτι πεφτει κανονικα.
    Δεν ειναι ομως αρκετα μεγαλο δαστημα για να ειναι ακομα τοσο μεγαλη?Να σημειωσω βεβαια οτι υπερηχο απο τοτε δεν μου εχει ξανακανει,μηπως κι αυτο ειναι λιγο ανευθυνο?Αν η μητρα δεν εχει καθαρισει ισως μου δημιουργησει αλλα προβληματα,ετσι δεν ειναι?
    Πιστευετε οτι αν υπαρχουν ακομα υπολλειματα θα πρεπει να μπω για αποξεση?Η ψυχολογια μου ειναι τοσο πεσμενη που δεν ξερω αν αντεχω να μπω σε αυτη τη διαδικασια.
    Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σαςμ και για την απαντηση σας.
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητπη  Φίλη!
    Επανελαβε την εξεταη   και  βεβαια  πρέπει να δει κανείς  και υπερηχογραφικά   τι γινεται... Στην αναγκη, ναι, ισως θα πρέπει να  γινει  και αποξεση,
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Κυριε Ζηζοπουλε σας ευχαριστω και παλι για την απαντηση σας!Μπηκα χθες αμεσα για αποξεση,το εμβρυο οχι απλα δεν ειχε παλινδρομησει ουτε καν με το υποθετο και τα χαπια προσταγλαδινης δεν επαθε τιποτα,συνεχιζε και αναπτυσοταν φυσιολογικα μεχρι την 11η εβδομαδα οπου εκει πλεον σταματησε η καρδια του.Στη ουσια ηταν εγκληματικη ενεργεια του γιατρου να μου πει οτι το μωρο δεν ειχε φυσιολογικο καρδιακο παλμο χωρις να το ερευνησει περαιτερω,ενω εκειο ζουσε κανονικα.Ηταν μεσα στο σωμα μου μια εδβομαδα σχεδον νεκρο το εμβρυο φοβηθηκαμε για συψαιμια και τυχον μολυνσεις και μπηκα αμεσα για επεμβαση.Ολα πηγαν φυσιολογικα ευχομαι να μπορεσω συντομα να αποκτησω αλλο παιδι φυσιολογικα.
    Απο δω και περα μου συνεστησε η γιατρος μου αντιβιωση zinadol και αντισυλληπτικα για ενα μηνα επειτα θα παω να με δει.
    Η απαντηση σας ηταν καθοριστικη για την επειγουσα κατασταση μου σας ευχαριστω και παλι.
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Aγαπητή  Φίλη!
    Παλι...΄΄καλα''...
    Σε οτι αφορά την δικη  μου σκεψη, πηγε  σε   πιο δυσκολα..
    Στην ΄΄ μυλη  κυηση΄΄,  που ειναι  βεβαια  πολυ  πιο  σοβαρή κατασταση...
    Εν πασει περιπτώσει,,,  Επειδή  το περιστατικό  ΄΄στράβωσε΄΄  απο   την αρχή και  γενικά    ειμαι ΄΄προληπτικός΄΄, θα  συνιστουσα  μία επανεξεταση σε  15  ημερες, ειδικά  αν η αιμορροια  τωρα, μετά την θερπαευτικη αποξεση,  τυχον συνεχιζει  περα  από την 10η   ημερα..
    Περαστικά..
    Ασφαλως  και  θα  ξαναμείνεις  συντομα  εγκυος..
     
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
