default_mobilelogo
      Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017
      3 Απαντήσεις
      1.1K διαβάστηκε
    Κυριε Ζησοπουλε γεια σας. 
    Ειμαι 38 ετων με ενα παιδακι 3 ετων. Σας παραθετω εν συντομια το ιστορικο μου :
    Νοεμβριος 2016: Τεστ παπ: Παρουσια κοιλοκυτταρων και κυτταρων με υπερκερατωση .Αρνητικο για κακοηθεια. Ιογενης επιδραση HPV.
    Ιανουαριος 2017 : HPV Dna Test : Θετικο στον τυπο 39 .
    Μαρτιος 2017: Τεστ παπ : Αρνητικο για κακοηθεια. Εικονα τραχηλιτιδας.
    Μαρτιος 2017 : Κολποσκοπηση : Τραχηλιτιδα.
    Ιουλιος 2017 : Τεστ παπ : Ατυπα κυτταρα : Αρκετα πλακωδη κυτταρα, με μεγεθυνση και υπερχρωμασια του πυρηνα. Συμπερασμα : Αρνητικο για κακοηθεια . Εικονα τραχηλιτιδας - Ατυπια πλακωδων κυτταρων. 
    Εχω αγχωθει παρα πολυ σχετικα με την ατυπια που φαινεται στο τελευταιο τεστ, γιατι εχω διαβασει οτι μπορει να κρυβει κατι σοβαρο..Ο γιατρος μου , μου ειπε επανεξεταση σε 4 μηνες .Αν και στο επομενο τεστ, υπαρχει ατυπια κυτταρων πως αντιμετωπιζουμε την κατασταση, κατα την γνωμη σας; 
    Ευχαριστω πολυ.
    Περίπου πριν από 4 χρόνια
    Aγαπητή  Φίλη!
    Η διαγνωση  τραχηλίτις είναι  κάτι  που  κατά κανόνα διαπιστωνεται  ''με το  μάτι,  αλλά και  κολποσκοπικως.. Σ΄ αυτές  τις περιπτώσεις  ''πάσχει  και το κολπικό  έκκριμα΄΄  και το pH  του  κολπου (που προφανως  μονο....εγώ...  μετράω.) 
    Υπάρχει επίσης και  η δυνατοτητα  αντιμετωπισης της τραχηλίτιδας  με καποια  από  στοματος  αντιβιοτικη  θεραπεια,  ή με   αλλους παρεμβατικότερους τροπους. (θερμοπηξια, κρυοπηξια, laser )   Αυτα τα γνωριζει  και  ο ελαχιστος  εξ  ημων  και βεβαια  και ο ΄΄δικός ΄΄ σου..΄
    Aπ΄ ότι διαβλεπω,  ο συναδελφπς  μου  δεν πειθεται  απότην κλινικη   ότι κατι σημαντικό συμβαινει  και  πονταρει  ότι  οι αλλοιωσεις στο επιχρισμα  θα  υποστραφουν με τον καρό  (συντομα  φυσικά΄)  απο  μονες τους,, 
    θα  έλεγα  να τον ακούσεις,,
    Η..''δυναμική'' περιπτωση  θα σημαινε, περα  από την αντιβιωση -  που θα ήταν  το πρωτο καιτο  λιγοτερο -  κολποσκοπιση,  μικροβιοψίες  από  διάφορες  περιοχες του τραχηλου  και μετά την ιστολογική διευκρινιση,   αντιμετωπιση της επιμαχης αυτής περιοχης με  καποια  από τις γνωστες καταστροφικες μεθοδοςυ  της τραχηλική  επιφανειας'''
    Θα έλεγα  και  πάλι:  Ν΄'  ακολουθησεις πρωτα  αυτά  που προτεινει  ΄΄ο δικός  σου΄΄ ..Μαλλον  τιποτε σημαντικό δεν συμβαινει,  
    Αν  θελήσεις  ξαναμιλαμε.
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 4 χρόνια
    Γεια σας και ευχαριστω για την απαντηση.
    Θα ηθελα σας παρακαλω να μου απαντησετε και για το θεμα
    των ατυπων κυτταρων  που σας ανεφερα και για το οποιο εχω
    απιστευτο αγχος..Βασει των δεδομενων του ιστορικου μου , 
    θεωρειτε οτι πρεπει να ανησυχω; Ο γιατρος μου, μου ειπε οτι
    επειδη ειχαμε κανει προ 4μηνου κολποσκοπηση και εδειξε 
    μονο τραχηλιτιδα, δεν χρειαζεται να ξανακανουμε τωρα
    κολποσκοπηση.
    Συνεστησε επανεξεταση (τεστ παπ) σε 4 μηνες και θα
    πραξουμε αναλογως του νεου τεστ παπ. Εγω επεμεινα για 
    αμεση κολποσκοπηση αλλα με διαβεβαιωσε οτι δεν χρειαζεται
    τωρα γιατι μεσα σε ενα 4μηνο (απο την προηγουμενη) δεν θα 
    εχει αλλαξει κατι, οπως μου ειπε..
    .Ποια ειναι η γνωμη σας ; 
    Ευχαριστω και παλι..
    [hr]
    [marymarym 18-07-2017 12:49:36]:

    Κυριε Ζησοπουλε γεια σας. 
    Ειμαι 38 ετων με ενα παιδακι 3 ετων. Σας παραθετω εν συντομια το ιστορικο μου :
    Νοεμβριος 2016: Τεστ παπ: Παρουσια κοιλοκυτταρων και κυτταρων με υπερκερατωση .Αρνητικο για κακοηθεια. Ιογενης επιδραση HPV.
    Ιανουαριος 2017 : HPV Dna Test : Θετικο στον τυπο 39 .
    Μαρτιος 2017: Τεστ παπ : Αρνητικο για κακοηθεια. Εικονα τραχηλιτιδας.
    Μαρτιος 2017 : Κολποσκοπηση : Τραχηλιτιδα.
    Ιουλιος 2017 : Τεστ παπ : Ατυπα κυτταρα : Αρκετα πλακωδη κυτταρα, με μεγεθυνση και υπερχρωμασια του πυρηνα. Συμπερασμα : Αρνητικο για κακοηθεια . Εικονα τραχηλιτιδας - Ατυπια πλακωδων κυτταρων. 
    Εχω αγχωθει παρα πολυ σχετικα με την ατυπια που φαινεται στο τελευταιο τεστ, γιατι εχω διαβασει οτι μπορει να κρυβει κατι σοβαρο..Ο γιατρος μου , μου ειπε επανεξεταση σε 4 μηνες .Αν και στο επομενο τεστ, υπαρχει ατυπια κυτταρων πως αντιμετωπιζουμε την κατασταση, κατα την γνωμη σας; 
    Ευχαριστω πολυ.
    Περίπου πριν από 4 χρόνια
    Αγαπητή Φίλη!
    Η  κολποσκόπιση είναι -   οπως  ήδη γνωρίζεις -  μια   μη παρεμβατική διαδικασία  και  οι  εικόνες της κατά  κανόνα  δεν αλλάζουν (σ΄ οτι αφορά   το  ''προς το χειρότερο΄΄!) έτσι γρήγορα.  Δικαιολογημενα λοιπον  ο γιατρός ''ποντάρει ΄΄στον χρόνο.
    Επίοης:  Η   όλη ιστορία, με την  ασαφή  κυτταρολογικη  εκφραση ''άτυπα'', δεν  αφορά την  κολποσκοπική, αλλά  την  μικροσκοπική (την   κυτταρολογική δηλαδή) εικόνα,  που εκφραζει την...αχνή ΄΄αμφιβολία΄΄  του  κυτταρολόγου,  που  συνηθως προσδιοριζει,  πότε θα πρέπει να  γινει  ο επανέλεγχος κια  που βέβαια  πρέπει  να ειναι,  - εκτός  από κολποσκοπικός -  και  κυτταρολογικός.
    Επειδή  σ΄αυτά κατα  κανόνα τιποτε   δεν  συμβαίνει ( ο  κυτταρολ'ογος δεν μιλά για Pap III),  θα  ελεγα,  να περιμενεις με το διαστημα  που προσδιοριζει ο γιατρός σου'
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
