default_mobilelogo
  1. eulampia
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017
  Καλησπέρα.
  Είμαι 34 ετών, πρώτη εγκυμοσύνη, με οπίσθιος επιπωματικό πλακούντα στις 26 εβδομάδες.
  Αποροίες:
  α) τι μπορώ να κάνω ώστε να βοηθήσω να ανέβει ο πλακούντας;
  β) είναι σίγουρο ότι θα δω αιμοραγία; σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει αιμοραγία; σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει αιμοραγία; όταν πάει να ανέβει ο πλακούντας ή όχι ή γενικά σε αυτόν τον τύπο πλακούντα;
  γ) διάβασα ότι μπορεί η αιμοραγία να είναι πολύ μεγάλη και να υπάρχει κίνδυνος να πεθάνεις ή να σου
  αφαιρέσουν τη μήτρα. έχω αγχωθεί πολύ.
  δ) έχω ακόμη αρκετές πιθανότητες και χρόνο ώστε να ανέβει ο πλακούντας;
  Έχω αγχωθεί πολύ.
  Ευχαριστώ πολύ.
  Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
  Συνεργάτης του Gyn.gr
  Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
  Αγαπητή Φίλη!
  Κανείς  δεν  θα πεθάνει το 2017... Ειμαι  περίπου βεβαιαο,  ότι θα προγραμματιστεί στην ανάγκη μια  καισαρική τομή   μολις το  μωρό θα βγει  από την προωρότητα..  Ηδη το  μικρο  ειναι  σε   βιώσιμη  ηλικία εξω απο θερμοκοιτίδα  σε 14  ημερες   και ο γιατρός   σου  ηδη θα σκεπτεται  ν΄' αρχίσει  σύντομα,  καποια  στιγμή  με σχετική προφύλαξη   για τον κινδυνο  αναπνευστικής ανεπάρκειας του  νεογνού  σε ενα  τυχόν πρόωρο τοκετό
  Για το  αν  ο  πλακούντας  ΄΄αλλάξει  θεση΄΄ (παλαιά, ,  οταν δεν ειχαμε υπερηχους,  χαριτολογούσαμε ,  ότι  ο  πλακακούντας.....΄΄περπάτησε''!)
  Το  φαινομενο αυτό εμφανιζεται  λογω  αλλαγης  των  ανατομικών συνθηκών  και μεγεθών, τοσο του τραχηλου της  μήτρας,  οσο βέβαια  και  του μεγεθους του   νεογνου.. Θεωρητικά  μπορει να  σου συμβει, να γεννησεις  και...φυσιολογικά.. Τα  εχουμε δει  ολοι   οι παλαιοτεροι αυτά.
  Σχετικά με την αιμορραγια:  Αυτή  μπορει   να επέλθει  σε  μικρο βαθμό,   σε εναρξη  ωδινων,  καθως   μπορει  να προκληθει  περιφερική αποκοληση στο κατω τμημα  τμημα του πλακουντα,  έντασης  ομως , οπως  σε εναρξη διαστολής τραχήλου  και δεν καταληγει σημερα   σε   υπερεπείγουσα, επειδή γνωριζουν  ήδη  οι γιατροι  το προβλημα... Οταν   δεν  υπήρχε  ακομη απεικονιστική μέθοδος  και η διάγνωση  αυτή δεν  μπορουσε να τεθεί πιο  έγκαιρα,  αντιδρουσαν  οι γυναικολογοι  καπως αργοτερα, με συνεπεια την    εμφάνιση  περισσοτερου αιματος  και την υπερεπέιγουσα  καισαρική
  Τωρα ,  καθώς ο τραχηλος  μεγαλωνει σημαντικά.   αλλαζουν  ισως   οι σχεσεις  προσκολησης του πλακουντα στην περιοχη  και  ισως. η  υπερηχογραφικη εικονα  αποδειχθεί τελικά ΄΄ψευδης΄΄ και  ο πλακούντας να  φαινόταν  ως τωρα  επιπωματικος  και  να  μην  ειναι  πραγματικά .
  Καπως έτσι εξηγείται   λογικά   και  το..΄΄περπάτημα΄΄  του πλακούντα,  που περιέγραψα  παραπάνω..  
  Θα  κρινουν  οι δικοι σου περι του πρακτέου  στην πορεία.. ...Οπως  και να  εχει: Εδω  που έφθασαν τα πράγματα,  μία χαρά  θα  τα πάει  μητέρα και μικρο..
  Φιλικά
  Π.Ζ
  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
  1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
  2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3. # 1


  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!