default_mobilelogo
      Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017
      13 Απαντήσεις
      2.8K διαβάστηκε
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, 
    ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ. ΕΙΜΑΙ 31 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ  ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ.ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΚΑΝΕ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗ. ΟΙ ΕΞΕΤΣΑΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΗΝ 3Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΟΥ.                                                                           ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
    ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΤΡΟΠΟΣ ΟΡΜΟΝΗ ΟΡΟΥ (TSH) : 2.74    0.27 - 4.7 μIU/ml
    ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ ΟΡΟΥ (PRL) : 13.1                            4.8 - 23.3 ng/ml  ΘΥΛΑΚΙΟΤΡΟΠΟΣ ΟΡΜΟΝΗ ΟΡΟΥ (FSH) : 6.0          3.5 - 12.5 iu/l [Ωοθυλακική Φάση]                                                                                      4.7 - 21.5 iu/l [Φάση Ωορρηξίας]                                                                             1.7 - 7.7 iu/l [Ωχρινική Φάση]                                                                              25.8 - 134.8 iu/l [Εμμηνόπαυση]  ΩΧΡΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ ΟΡΟΥ (LH) :  6                                                                              2.4 - 12.6 iu/l [Ωοθυλακική Φάση]                                                                              14 - 95.6 iu/l [Φάση Ωορρηξίας]                                                                              1.0 - 11.4 iu/l [Ωχρινική Φάση]                                                                               7.7 - 58.5 iu/l [Εμμηνόπαυση]ΘΕΙΙΚΗ  ΔΕΥΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ ΟΡΟΥ (S-DHEA) : 300     98.8 - 340 μg/dl ΑΝΔΡΟΣΤΕΝΕΔΙΟΝΗ (Δ4) : 1.12                                0.3 - 3.3 ng/ml 
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Οι εξετασεις  κινουνται  σε πολυ φυσιολογικα   ορια..
    Αυτό βεβαια, δεν  ειναι  παντα σε αντιθεση  με   το  συνδρομο  πολυκυστικών  ωοθηκων...
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. 
    Τον Δεκεμβριο που μας πέρασε αφαίρεσα εναν πολύποδα με την μέθοδο της διαγνωστικής απόξεσης που μου εμφανηστηκε στην μητρα . Χρειαζεται να κανω μια σαλπιγγογραφια, δεδομενου της επεμβασης που εγινε  και της ηλικιας μου ( 31χρονων ) ; θα χρειαστουν να κανω και καποιες αλλες εξετασεις ορμονολογικες , μιας και προσπαθουμε για παιδι; 
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητη Φίλη!
    Επειδη ''επεσε'' η διαγνωση  περι  πολυκυστικών  ωοθηκων, ειναι  σημαντικο, αν  ο  κυκλος εχει  μεγαλεςς  καθυστερησεις  , να επιδιωξει ο γιατρός  σας  να ΄΄καθηλωσει ΄΄την  ωοθυλακιορρηξία σε συγκεκρμενη μερα,  ωστε  να συλλαβεις πιο συντομα.  Η  αγωγή  συνίσταται  σε χορηγηση δισκιων, εκλυτικων  ωοθυλακιορρηξίας  μονον , ή και σε  συνδυασμό  με ενεσιμο σκελυασνα. Θα  το κρινει  ο  ΄΄δικος σας΄΄  αυτό. Συνηθως το χαπι  επαρκει,
    Για το θεμα της  σαλπιγγογραφιας: Το ν΄αποφραχτηκε  καποια  σαλπιγγα  απο΄ την αποξεση:  Ο κινδυνος ειναι  πολυ  μικρος, αλλά την θεωρώ μια σωστή  ενεργεια  για  την ψυχολογική πλευρα,  καθως προκειται  για  απλη  διαδικασια και θ΄αποφυγεις την  αγωνια  τυχον   αποτυχημενων  κυκλων  στην  αρχή της  αγωγής, .  Μεσα στο ΄΄παιχνιδι ΄΄ ειναι κι  αυτά  και  μια  μικρη  καθυστερηση στην συλληψη ,   ξεπερνιεται  πιο άνετα 
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ...
    ΕΧΩ ΟΝΤΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΩΣ 60ΗΜΕΡΩΝ ΜΕ ΤΑ
    ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...( AΔΙΑΘΕΤΩ 6 ΕΩΣ 8 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ) 
    ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΤΕ , ΚΑΘΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΟΥ
    ΖΗΤΗΣΕ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΘΥΡΟΕΙΔΙΤΙΔΑ
    HASHIMOTO, ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΟΡΗΞΙΑ... 
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    ΕΝ ΤΑΞΕΙ..ΤΑ ΤΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥς  ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ  ΟΤΙ ΣΕ ΑΜΗΝΟΡΡΟΙΕς ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ  ΣΤΗΝ ΡΟΥΤΙΝΑ..
    Π.ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    κ.Ζησόπουλε  καλησπέρα,
    Επανέρχομαι και πάλι με τις εξετάσεις ορμονολογικές που έγιναν για να ελεγχθεί  ο θυροειδής μου  καθώς και με το  σπερμοδιάγραμμα του συζυγου ηλικίας  34 χρονών.Οι  εξέτασεις έγιναν στην Βιοατρική. Σας στέλνω τα αποτελέσματα και θα ήθελα την άποψή σας. 
    ΛΗΨΗ......: εκτός εργαστηρίου  ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ.: αρνητική(-) ΩΡΑ.......: 09:25
    ΡΗ...........: 8.3 Τιμές Αναφ.: 7.2-7.8
    ΑΠΟΧΗ.....: 3 ημέρες ΟΓΚΟΣ........: 6.5 Τιμές Αναφ.: > 2 ml
    ΟΨΗ.......: θολή ΠΗΞΗ.........: εκτός εργαστηρίου
    ΧΡΟΙΑ.....: κρεμωδης ΣΥΣΤΑΣΗ......: φυσιολογική ΓΛΟΙΟΤΗΣ..: φυσιολογική
    ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΝΗ.: ίχνη ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ........: πλήρης εκτός εργΤιμές Αναφοράς: εντός 30 min ΑΡΙΘ.ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ: 28.390.000/ml Τιμές Αναφοράς: > 20 εκατ./ml ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ...: 184.535.000 Τιμές Αναφοράς: > 40 εκατ./εκσπερμ
    ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ------------  ΧΡΟΝΟΣ           ΖΩΗΡΗ* ΜΕΤΡΙΑ** ΝΩΘΡΗ***ΟΛΙΚΗ    ΝΕΚΡΑ ή ΑΚΙΝΗΤΑ Ώρ1η   47 %     8 %          6 %            61 %    39 %  Ώρ2 η  46 %     7 %          5 %            58 %    42 % Ώρ6 η   31 %    5 %           4 %           40 %    60 % Ώρ24 η  2 %     2 %            1 %           5 %     95 % Ταχύτητα κίνησης: * > 25mic/sec, ** < 25 mic/sec, *** < 5 mic/sec ΜΕΣΗ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ (VSL): μ/sec ΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΠΕΡΜ/ΡΙΩΝ (1ηνη ώρα): 17.3 εκατομ/ml ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ -------------------- ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΑ.....: λίγα ΣΠΕΡΜΑΤΟΚΥΤΤΑΡΑ: σπάνια ΣΠΕΡΜΑΤΙΔΕΣ....: σπάνιες ΕΡΥΘΡΑ.........: σπάνια  ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ ---------------------------  Τιμές Αναφοράς ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ...........................: 15.% > 14% ΑΝΩΜΑΛΑ...............................: 85.%   ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ -ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΚΕΦΑΛΗΣ..: 85.%  ΣΧΗΜΑΤΟΣ..: 85.%  Πεπλατυσμένα...............: 0.%  Στρογγυλά..................: 0.%  Λογχοειδή..................: 0.%   Αμορφα.....................: 85%0   ΜΕΓΕΘΟΥΣ...: 5.0 %   Μεγάλα.....................: 5.%  Μικρά......................: 0.%   ΑΚΡΟΣΩΜΑΤΟΣ....: 0.0% -ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΑΥΧΕΝΑ....: 36.0 %  Θέση 'Εκφυσης..............: 0.% Παχύς......................: 36%0 Κεκαμμένος.................: 0.% -ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΟΥΡΑΣ.....: 0.% Περιελιγμένη...............: 0.% Παχιά......................: 0.% Κεκαμμένη..................: 0.%   ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΚΥΤΤΑΡΟΠΛΑΣΜΑΤΟΣ.......: 0.% Κυτταροπλασματική Σταγόνα...: 0.0%  ΑΕΡΟΒΙΑ Κ/Α ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ Ουδέν παθογόνο.Προσμιξη με χλωρίδα κατωτέρου ουροποιητικού. Η ανάλυση του σπέρματος όσο αφορά την κινητικότητα,τον αριθμό και την μορφολογία των σπερματοζωαρίων γίνεται στον αυτόματο αναλυτή σπέρματος CRISMAS CLINICAL 4.5. Για την μορφολογία των σπερματοζωαρίων ακολουθούνται τα κριτήρια HORTE.  ΟΙ ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΟΥ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΗΘΕΛΑ ( ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ) ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΩΣ ΑΓΩΓΗ : medithyrox 50mg ( ΓΙΑ ΘΥΡΟΕΙΔΗ), dostinex ( 1 φορά την εβδομαδα) βιταμίνη D και τα φακελάκια Ιnofert . Η προλακτινη ορου πριν την χορήγηση του dostinex ήταν 17, αλλά η γιατρός μου συνέστησε να πάρω το φάρμακο μιας και ο στόχος είναι να συλλάβω και μια χαμηλή προλακτίνη θα βοηθήσει ( όπως μου ανέφερε) ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΤΡΟΠΟΣ ΟΡΜΟΝΗ ΟΡΟΥ (TSH) : 2.40     0.27 - 4.7 μIU/ml ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΥΡΟΞΙΝΗ ΟΡΟΥ (FT4) : 1.13                     0.7 - 2 ng/dl  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΡΙΙΩΔΟΘΥΡΟΝΙΝΗ ΟΡΟΥ (FT3) : 3.2         2 - 4.4 pg/ml ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ ΟΡΟΥ (PRL) : 5.0                                     4.8 - 23.3 ng/ml  ΟΙΣΤΡΑΔΙΟΛΗ ΟΡΟΥ (Ε2) :164                      25 - 156 pg/ml [Ωοθυλακική Φάση]                                                                                                                         45 - 325 pg/ml [Φάση Ωορρηξίας]                                                                             33 - 300 pg/ml [Ωχρινική Φάση]                                                                              <50 pg/ml [Εμμηνόπαυση] ΘΕΙΙΚΗ ΔΕΥΔΡΟΕΠΙΑΝΔΡΟΣΤΕΡΟΝΗ ΟΡΟΥ (S-DHEA) : 274     98.8 - 340 μg/dl   25 -OH ΒΙΤΑΜΙΝΗ D (ΟΛΙΚΗ) :39.9          >30 ng/ml [Επάρκεια]         Μέθοδος ECLIA  ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΣΩΜΙΑΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ (ΑΝΤΙ-ΤPO) : 264           < 34 iu/ml ΑΝΤΙΘΥΡΕΟΣΦΑΙΡΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ (ANTI-TG) : 398        < 115 iu/ml  Βιταμίνη Β12 : 330                                                     >1000 pg/ml [Υψηλό]                                                                                      225 - 1000 pg/ml [Φυσιολογικό]                                                                                       165 - 225 pg/ml [Ενδιάμεσο] ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΟΡΟΥ (Mg-Magnesium) :1.9               1.5 - 2.6 mg/dl                                                                                     < 38 ημερών 1.8-3.0mg/dl                                                                                                                                              ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ ΟΡΟΥ :     >20            <3.0 ng/ml [Ελλειψη]                                                                     3.0 - 5.4 ng/ml [Ενδιάμεσο]                                                                      >5.4 ng/ml [Φυσιολογικό] ΦΕΡΡΙΤΙΝΗ ΟΡΟΥ (Ferritin) : 56.0          13 - 150 ng/ml  ΣΙΔΗΡΟΣ ΟΡΟΥ (Fe-Iron) : 55.0               37 - 145 μg/dl  ΣΕΛΗΝΙΟ (Se) : 96.0                                   46 - 143 μg/L
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητ'η Φίλη
    Οι τιμες  του  σπερμοδιαγραμματος  κινουνται  μεσα  σε  καλά   φυσιολογικα  'ορια..
    Και  οι δικές σου  βεβαια   εξετασεςι ειναι  απολυτως  εν ταξει  κι απ΄ ότι βλεπω  η συναδελφος  μου δεν  σε κατατάσει στην  ομάδα  διαταραχων  κυκλου του τυπου ΄΄πολυκυστικών΄΄  ωοθηκων (οπως  ανεφερες σε προηγουμενο  μυνημα), προφανώς επειδή  δεν  εχεις  ασταθή  κυκλο,  που χαρακτηριζεται   άλλοτε    από  μικρότερες και  άλλοτε  απο μεγαλυτερες καθυστερησεις.  Από την θεραπεία δεν θα  προκυψουν  προβληματα..
    Ευχομαι  καλη επιτυχία.
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Σας ευχαριστώ παρά πολύ κ.Ζησόπουλε
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Κ.Ζησόπουλε καλημέρα, 
    Τον προηγούμενο μήνα είχα  ωορρηξία την 27/5-28/5, (βρισκόμουν στην 22η και 23η ημέρα του κύκλου,)  καθώς το έλεξα  μέσω ενδοκολπικού υπερήχου. Μετά από 5 ήμερες , στις 2/6 (28η ημέρα του κύκλου) μου ζήτησε ο γιατρός να κάνω κάποιες εξετάσεις. Γενικότερα δεν έχω σταθερό κύκλο, υπάρχουν διακυμάνσεις από 35ημέρες έως και το πολύ 60ημέρων, και κάνουμε προσπάθεια για να αποκτήσουμε παιδί με τον σύζυγο μετά από την αφαίρεση του πολυποδα τον Δεκέμβριο . Εξακολουθώ να πέρνω το χάπι του θειροειδή καθώς και τα dostinex, οπως και δυο φακελάκια inofert ημερισίως.
    Δεν έχω αδιαθετήσει ακόμη, εαν και έχω κάποια συμπτωμάτα, και θα ήθελα να μου αξιολογήσετε τα αποτελέσματα για την δεδομενη ημέρα του κύκλου.  ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ ΟΡΟΥ (PRL) : 5.3                        4.8 - 23.3 ng/ml ΟΙΣΤΡΑΔΙΟΛΗ ΟΡΟΥ (Ε2) 132                          25 - 156 pg/ml [Ωοθυλακική Φάση]                                                                      45 - 325 pg/ml [Φάση Ωορρηξίας]                                                                      33 - 300 pg/ml [Ωχρινική Φάση]                                                                      <50 pg/ml [Εμμηνόπαυση] ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗ (PRG) 10.98                            0.2 - 0.9 ng/ml [Ωοθυλακική Φάση]                                                                      0.2 - 12 ng/ml [Φάση ωορρηξίας]                                                                      1.8 - 23.9 ng/ml [Ωχρινική Φάση]                                                                      < 0.2 ng/ml [Εμμηνόπαυση]
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή Φίλη!
    Οι εξετάσεις  ειναι  φυσιολογικές... Παρ ΄ όλ'  αυτό,  με την αστάθεια του  κύκλου, που οφειλεται στην  ασταθή  ωοθυλακιορρηξία,  ισως  δυσκολευτε'ις να   συλλάβεις.(να ..πετυχεις   την  μερα !).  θα το δει  ο γιατρός  σου  αυτό και μάλλον θα προτεινει την  φαρμακευτική  ΄΄καθήλωση΄΄ της  ωοθυλακιορρηξίας,  'ωστε   να επέρχεται  σε  στατθρή μερα  κυκλου και να συλλαβεις   πιο συντομα.
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ μου.
    Είχαμε τις επαφές την κατάλληλες ημέρες (βάση τα όσα είδαμε και στον υπέρηχο) αλλά σύλληψη δεν έγινε μιας και αδιαθέτησα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για αυτόν το  κύκλο....
    Μια ακόμη συμβουλή σας θέλω:Βλέπω μετά από κάθε επαφή  ότι τρέχει μεγάλη ποσότητα σπέρματος έξω παρόλου που μένω ξαπλωμένη για 10 λεπτά και θα σηκωθώ αργότερα  ή όταν θα  κοιμηθώ και θα ξυπνήσω το πρωι αισθάνομαι ότι τρέχει το σπέρμα εξώ. Ακομή και εαν τύχει να πάω στην τουαλέτα μετά την επαφή ή την επόμενη μέρα της επαφής, βλεπω ότι στα ούρα σχηματίζεται κάτι σαν λευκός αφρος και το αποδίδω στο σπέρμα που βγαίνει. Μπορεί αυτό να οφείλεται σε κάποιο ανατομικό μου πρόβλημα του κόλπου?
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Οχι  βεβαια,,, Ειναι  λογικό,  ότι  απο τα εκατομυρια σπεματοζωαριων ,  ενα  τμημα  μεταναστευει στην βλεννα  του τραχηλου της μητρας και μπορει να επιβιωσει  εκει  για ...μερες... Το άλλο  αποβαλλεται κι αυτό γίνεται  αισθητό  όταν η ποσοτητα  του  σπερματος  ειναι  αρκετή..
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!