default_mobilelogo
      Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016
      5 Απαντήσεις
      2.3K διαβάστηκε
    Καλησπέρα! Πρίν απο σχεδόν έναν μήνα απέβαλα στην 21η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου με δίδυμα. Μέχρι την 16η εβδομάδα έπαιρνα προγεστερόνη 3 υπόθετα την ημέρα,ενέσεις ηπαρίνης προληπτικά με αρκετή ξεκούραση (απο καναπέ σε κρεβάτι) καιόλα έδειχναν τέλεια. Ο γιατρός μου θεώρησε οτι δεν χρειάζομαι πια την προγεστερόνη και μου την έκοψε, απο ο τότε ξεκίνησαν μικρές κράμπες στην κοιλιά με παχύρευστες σαν μύξα βλέννες όπου ο γιατρός μου τα θεώρησε φυσιολογικά όσο μεγάλωνε η εγκυμοσύνη μου.την ημέρα της αποβολής είδα κατακκόκινο σε αρκετη ποσότητα αίμα χωρίς πόνο και διαστολή 5 εκατοστά, έσπασαν τα νερά και τέλος! Να σημειώσω ότι μέχρι το τελος τα έμβρυα ήταν σε πολλή καλή κατάσταση κατά τον υπέρηχο. Το πόρισμα του γιατρού μου ήταν ανεπάρκεια τραχήλου. Επειδή θέλω να προσέχω στην επόμενη εγκυμοσύνη μου γιατί δεν θα άντεχα να συμβεί πάλι το ίδιο, ρώτησα και άλλους γιατρούς για το θέμα μου και μου πρότειναν σε μικρή εβδομάδα κύησης να κάνω περίδεση τραχήλου.Ο γιατρός μου είναι κατά αυτής της τεχνικής διότι υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα ράμματα της περίδεσης τραυματίζοντας μήτρα και τράχηλο με αποτέλεσμα να μην μπορέσω πάλι να μείνω έγυος. Μπορείτε να με συμβουλέψετε τι κάνω σε μια νέα εγκυμοσύνη και αν κάνω περίδεση τι κινδύνους ενδέχεται να αντιμετωπίσω?
    Περίπου πριν από 5 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης ανεπάρκειας τραχήλου σε προηγούμενη εγκυμοσύνη, η άποψη που επικρατεί είναι να γίνεται περίδεση τραχήλου πέριξ της 11η εβδομάδας σε επόμενη κύηση.
    Για το θέμα των επιπλοκών που πράγματι μπορεί να υφίστανται, παρακολουθείς υπερηχογραφικά την κατάσταση και επίσης επιβάλλεται ξεκούραση και φαρμακευτική αγωγή.
    Να σημειώσω ότι οι απόψεις που παραθέτω δεν σημαίνουν ότι αμφισβητώ τις οδηγίες του γιατρού σου γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος του παρόντος Φόρουμ.
    Φιλικά
    Π.Κ.


    Περίπου πριν από 5 χρόνια
    Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας!
    Και μία τελευταία ερώτηση!
    Μιας και αναφέρατε για τον υπέρηχο θα ήθελα να ρωτήσω επίσης πόσο ασφαλές είναι να γίνεται κολπικός υπέρηχος μετά την 12η εβδομάδα και ειδικά στο 3ο τρίμηνο της κύησης και με τι συχνότητα.
    Περίπου πριν από 5 χρόνια
    Ασφαλέστατο.
    Π.Κ.


    Περίπου πριν από 5 χρόνια
    Σας ευχαριστώ πολύ! :)
    Περίπου πριν από 5 χρόνια

    Π.Κ.

