default_mobilelogo
      Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016
      1 Απαντήσεις
      0.9K διαβάστηκε
    Γιατρέ καλημέρα.
    Έχω κλείσει την 21η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου. Την άλλη Δευτέρα κλείνω τους 5 μήνες. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο επικίνδυνο είναι για το έμβρυο να βρεθώ θετική στο τοξόπλασμα σε αυτή τη φάση. Τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση; Έχω ακούσει ότι μπορεί να μου πάρουν και το παιδί. Υπάρχει αυτή η περίπτωση όντως; Θα έχει σοβαρές επιπτώσεις αν περάσει στο παιδί; Είναι σοβαρό; Είναι αντιμετωπίσιμο; Δεν έχουν δημιουργηθεί τα όργανα του παιδιού ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να πειραχθεί ο εγκέφαλός του;
    Περίπου πριν από 4 χρόνια
    Αγαπητη  Φίλη!
    Από την  σελιδα  αυτή  προσπαθουμε  να  βοηθήσουμε στην επίλυση  συγκεκριμενων προβληματων  κι οχι  υποθετικών. 
    Απ΄ ότι   αντιλαμβανομαι  δεν εχει γινει  κανενας  'ελεγχος  για  να  διαπιστωσει  κανεις  αν  εχεις προσβληθει  απο τοξοπλασμα  ή  όχι.  Δεν αναφερσαι  καν  σε συμπτωματολογια  τοξοπλάσμωσης, επειδή προφανώς δεν την εχεις... . Γενικα΄δε, το ερωτημα  έτσι  όπως  τιθεται - δηλ.  για  το  τι  θα συμβει στο παιδί  κτλ-  εχει  και  άλλες παραμετρους,.  πολυ σημαντικές..  Δηλαδή  ποτε  εγινε  η προσβολή.  Αν ειναι   παλαια  ή  προσφατη  κτλ.κι έτσι  αποτιμα  κανείς  και το αποτελεσμα  μιας τυχόν  θεραπειας,  που  οταν  γινει εγκαιρά,  προλαβανει  προβλήματα.
    Σου  συνιστώ   να τα   δεις  πρωτα αυτά  με τον γιατρό σου  και μετά  - αν  χρειάζεται (μαλλον δεν θαχρειάζεται) -  ξαναμιλάμε..
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
