default_mobilelogo
      Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016
      11 Απαντήσεις
      5.2K διαβάστηκε
    Καλημερα γιατρε και συγχαρητηρια για το site σας!  Ειμαι 37 χρ μητερα 2 κοριτσιων!!
    Απο το 2009 με απασχολει ενα ινοαδενωμα που μεγαλωνει αργα. Κανω απο τοτε καθε εξαμηνο υπερηχο. Δεν εχω κανει μαστογραφια ακομα. (Εχω αλλα 3 ινοαδενωματα μικρουτσικα μεχρι 5-6 χιλ τα οποια τοσα χρονια ειναι σταθερα και πολλες φορες δεν φαινονται στον υπερηχο)
    Αυτο το εν λογο ινωαδενωμα ξεκινησε με μεγεθος 1εκ  το 2009. Μετα απο εγκυμοσυνη το 2011 μεγαλωσε 1,35εκ οπου και παρεμεινε σε αυτο το μεγεθος για 5 χρονια μεχρι αρχες του 2016!
    Στον τελευταιο υπερηχο δυστυχως μεγαλωσε 1,61 εκ!  Ο υπερηχος γραφει τα εξης:
    Ελεγχονται αμφοτεροι μαστοι και οι μασχαλιαιες χωρες, με επιμηκεις και εγκαρσιες τομες καθως και με εγχρωμο doppler. Οι μαστοι ελεγχονται πλουσιοι σε αδενικο ιστο με ινοκυστικη μορφολογια. Σε εν τω βαθει θεση εμπροσθεν του μειζονος θωρακικου μυος στη ζωνη 11Α-Β του αριστερου μαστου ελεγχεται ατρακτοειδουσ σχηματος υποηχο συμπαγες μορφωμα με σαφη και ομαλα ορια με ελαφρα λοβωση της παρυφης 1,61χ0,78εκ . περισσοτερο συμβατο με ινοαδενωμα που χρηζει ελεγχου και με μαγνητικη μαστογραφια!
    ενδομαζικος΄λεμφαδενας 7,6χιλ στη ζωνη 2C του αριστερου μαστου.
    Η μαγνητικη μαστογραφια μου την προτεινε ο ακτινολογος επειδη δεν εχει ακτινοβολια ,λογω ηλικιας και επειδοι οι μαστοι μου ειναι πυκνοι!Δεν τον ειδα να ανησυχει ιδιαιτερα!
    Ελα μου που εχω κλειστοφοβια κι μονο με τη σκεψη οτι θα μπω στον μαγνητικο τομογραφο με πιανει κρυος ιδρωτας απο τωρα!  Αλλος γυναικολογος μου λεει να κανω ψηφιακη μαστογραφια κι οτι ειναι ακτιβη μεν αλλα η καλυτερη!
    Εσεις τι μου προτεινετε να κανω ψηφιακη ή μαγνητικη και ποσο επικινδυνο ειναι αυτο το ινοαδενωμα που μεγαλωνει αργα και σταθερα? Aλλος συναδελφος μου λεει να το βγαλω για να μου φυγει το αγχος....
    Ti με συμβουλευετε γιατρε να κανω....!!!!
     
     
     
     
    Τ
    Περίπου πριν από 5 χρόνια
      Αγαπητή  Φίλη!
    Οταν  μιλαμε  πλεον για μαστογραφια,  την ψηφιακή  πρέπει  να εννοουμε. Να μη  εξηγώ τωρα  το  γιατί.  Κι  αυτή στην  περιπτωση  σου πρεπει να γινει. 
    Σε  αμφιβολα ευρηματα - (σχετικά  την εκφραση '' περισσότερο  συμβατό(;)΄΄  και  λιγοτερο  τι; -  επιβαλονται  ειτε  πρωτα  ενας  ..μαγνητης ΄΄, ειτε -  αν  αυτός   δεν ειναι  εφικτός,  η αφαιρεση  τους. 
    Ακομη:  Σε  καμια  περιπτωση  σε  ένα  συμπαγες ευρημα  με  την περιγραφή  ΄΄ατρακτοειδους   μορφωματος'',  δεν θα συνιστουσα την  βιοψία  λεπτης  βελονης,  που εδώ  βεβαια,  πολυ σωστά,  δεν  συζητηθηκε  καν.
    Το   πιο σωστό  απ΄ ολα:   Να αφαιρεθεί,  να τελειωνεις...
    Η  λεγόμενη  ΄΄παρακολουθηση ΄΄ ενος  σαφως  περιγεγραμμενου συμπαγους ευρηματος   που  μεγαλωνει (ποσο δηλ  πρεπει  να  γινει;) , σε ηλικιες  ανω των  35,  με περιγραφές  που  δειχνουν κρυφες  αμφιβολιες των εξεταστων,  ειναι  ψυχοφθορα διαδικασία και  σ'  εξαιρεσεις  οχι κι ακινδυνη.
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 5 χρόνια
    Ευχαριστω κ.Ζησοπουλε η αληθεια ειναι οτι με αγχωσατε λιγο , εννοειται για καλο μου. 
    Ειχα μεινει ησυχη τοσα χρονια με το συγκεκριμενο μορφωμα διοτι δεν μεγαλωνε και ολοι μου λεγανε οτι ''δεν εχω τιποτα''......μπορει ομως να αποδεικτει και το αντι8ετο?? 
    Eυχαριστω για ολα καλη συνεχεια :)
    Περίπου πριν από 5 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη!
    Ασφαλως  και  δεν θα  ειναι τιποτε..
    Βλεπεις  ομως,  εμεις οι γιατροι  ''ζουμε΄΄ εν πολλοίς  από το..τίποτε..(αστειεύομαι  φυσικά  (μονον εν..μερει!.)
    Οταν   ήμουν  νεαρός   ειδικευόμενος (26 ετων!   προ..Χριστου .  δηλαδή!) στο Tübingen, στην Γερμανία, ενα   πρωινό  μπηκε  στο εξωτερικό ιατρειο επιτόκων  ο καθηγητης   μου -  τοτε  στα 60  ΄΄φευγα΄'- -  οπου  εξεταζαμε, με  την καθοδήγηση  ενος  υφηγητου,   εγκυους-
    Με  ρωταει  λοιπόν:  '' Κυριε  συναδελφε,  ποια  είναι  η  πλεον επικινδυνη  διάγνωση;''
    Σκεφτηκα  για  λιγο  απορρημενος  και  απαντησα: '' Μα  κ.  καθηγητά,  εχει παρα  πολλες  επικινδυνες διαγνώσεις..
    ΄΄Ναι....  μου λέει, '' αλλά  εχει  μία  που ξεχωριζει πολύ''
    '' Και  ποιά ειναι  αυτή;'' αντερωτησα  
    ΄΄Το δεν εχεις  τιποτε΄΄  , μου απηντησε  ο  προφεσσορας
    Πολυ Φιλικά
    Π.Ζ  
    ΥΓ:  Αν εισαι  πανω  από 35, ας το  κοιταξεις..

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 5 χρόνια
    Kαλησπερα γιατρε μολις πηρα την ψηφιακη μαστογραφια στα χερια μου!!
    Η αληθεια ειναι οτι ηρεμησα 
    λιγο αλλα ακομα φοβαμαι για τι μελλλει γενεσθαι....!!!
    Ακτινοσκιεροι μαστοι με οζωδη μορφολογια ως επι ινοκυστικης αλλαγης! Επιπροσθετη μαλακη οζωδης καλοηθης σκιαση μεγεθους 17χιλ περιπου παρατηρειται στο ανω εσω τεταρτημοριο του αριστερου μαστου, σε ικανο βαθος. 
    Δεν παρατηρειται εκδηλη ασυμμετρια ως προς την πυκνοτητα, διαταραχη της αρχιτεκτονικης του μαζικου αδενα, συρρεουσες παθογνωμικες μικροασβεστωσεις ή αλλα εμμεσα σημεια νεοεξεργασιας. 
    Φυσιολογικη απεικονιση δερματος και θηλων. 
    Κλινικος και συμπληρωματικος ηχοτομογραφικος ελεγχος θα καθορισουν τον τροπο και τον χρονο του επομενου ελεγχου. (Αφου του πηγα του ακτινολογου υπερηχογραφημα μαστων 2 βδομαδων μα γιατι μου ζητα και αλλο? Τελος παντων... ) 
    Στην ουσια δεν μου ειπε κατι καινουργιο η μαστογραφια.
    Αρα οπως λετε κι εσεις κ. Ζησοπουλε ο κυβος ερριφθη...πρεπει να το βγαλω δυστυχως!!!
    Περίπου πριν από 5 χρόνια
    Ε!,  Ναι!
    Ολοι  κρατουν  μια  πισινή!  (''καλοηθης'' , κάνε  ομως αυτό  κι εκεινο )  και ΄΄ η μπάλλα  πάλι  σε  σενα''.
    Φιλικα
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 4 χρόνια
    Καλησπερα γιατρε, επανερχομαι επι του θεματος ''ινοαδενωμα'' να σας πω τι ακολουθησε!! 
    Εκλεισα ραντεβου με μαστολογο του ''αγιου σαββα'' (ολοι αξιολογοι γιατροι )  και υστερα απο εναν υπερηχο ειδαμε πως παραμενει σταθερο το ιναδενωμα  1,5 μηνα μετα...! Μου ειπε πως δε χρειαζεται να κανω μαγνητικη, ειναι σιγουρος οτι επροκειται για ιναδενωμα κι αν θελω να το βγαλω τωρα ή σε 6 μηνες .
    Το αφησαμε τελικα και θα περιμενω τον μαρτιο για το επομενο υπερηχο , κιαν μεγαλωσει θα το βγαλουμε! 
    Ενα αλλο που με απασχολει ειναι οτι προχτες που αυτοεξεταζομουν πατησα τις θηλες και εβγαλαν ενα
    πρασινωπο υγρο (στο μεγεθος καρφιτσας κ λιγο μεγαλυτερο) και ο αλλος μαστος κιτρινωπο υγρο σαν γαλα. Η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν ειδα εκκριση υγρων απο μονα τους στο σουτιεν. 
    Τι με συμβουλευετε να κανω? υπερηχο και μαστογραφια εκανα πριν δυο μηνες! Ενας συναδελφος μου ειπε να βαλω την κρεμα φουσικορντ και να κανω καλλιεργεια!
    κατι εχει παρει το αυτι μου για τεστ παπ μαστων. Πρεπει στην περιπτωση μου να την κανω>?
    Περιμενω με αγωνια την απαντηση σας....ευχαριστω για το χρονο σας καλο βραδυ!!!!
    Περίπου πριν από 4 χρόνια
    https://www.gyn.gr/images/chl_copy.jpg
    Ασθενής που προσήλθε στο ιατρειο μας λογω εκκρiμτος μαστου δεξιού μαστoύ. Επιχρισμα εκκριαμτος κατα Papanicolaou, Tυπικη εικονα πολυμορφιας. που συνηγορει για Νεο των πορων του μαστικου αδενα. Δικό μας παρασκεύσμα και δική μας απεικονιση.
    Αγαπητη Φίλη! Οταν η ''γαλακτορροια'' (ετσι αποκαλούμε ακομη και το ελαχιστο αυτό εκκριμα ) ειναι αμφοτεροπλευρη, τοτε ειναι εξαιρετικά απίθανο - δεν το εχω δει ή ακουσει ποτέ - να οφειλεται σε κακοηθη διεργασια των πόρων του μαστικου αδενα.. Σε μονόπλευρα, εμφανιση εκκριματος, ναι, πρεπει να γινει κυτταρολογικη εξεταση.. Η σταγωνα αυτή επιστρωνεται σε ενα πλακιδιο και στελνεται για κυτταρολογικη εξεταση κατα Papanicolaou. Ειναι ακρως απιθανο στην περιπτωση σου να υφισταται κατι τέτοιο και στους δυο μαστους. Π,Ζ ..

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 4 χρόνια
    Eυχαριστω πολυ γιατρε για τις απαντησεις σας...τα ιδια μου ειπαν και συναδελφοι στον αγιο σαββα γιατι πηγα προσφατα και κανονισα ραντεβου για αφαιρεση του ιναδενωματος (το πηρα αποφαση τελικα)
    Ο μαστολογος μου ειπε πως με το που γινει το χειρουργειο θα φανει αμεσως την ιδια μερα αν ειναι το 
    μορφωμα καλοηθης ή οχι και το βραδυ θα παω σπιτι μου (το ελπιζω ) 
    Απλα απο την πολυτιμη εμπειρια σας θελω να ρωτησω αν η κανονικη βιοψια (που βγαινει σε 20-30 μερες)  μπορει να διαψευσει 
    την  ταχεια γιατι εχω ακουσει και τετοια περιπτωση.....
    Ευχαριστω εκ των προτερων...!!!!
    Περίπου πριν από 4 χρόνια
    Αγαπητπη   Φίλη
    Σωστά το άκουσες,  αλλά  αυτό ειναι   ΄΄μια  στα χιλια΄΄..Δεν  θα  συμβει  δα  σε σενα...
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 4 χρόνια
    Ξαναεπανερχομαι στο θεμα του ιναδενωματος ελπιζω για τελευταια φορα,ξεροντας οτι ειναι πολυ επικαιρο κι απασχολει πολλες κοπελες!! Σας ακουσα κ. Ζησοπουλε κι πηγα προσφατα κι το εβγαλα το ιναδενωμα στο νοσοκομειο ''αγιος σαββας'' .
    Θελω να πω οτι ειναι μια διαδικασια πολυ γρηγορη , μπηκα 12 το μεσημερι  χειρουργειο και το απογευμα στις 7 ημουν στο σπιτι με πολυ μικρο πονο.
    Κοριτσια να μη φοβαστε κι οπως λεει κι ο κ. ζησοπουλος εαν το χερι πηγαινει συνεχεια ''εκει'' και σου γινεται εμμονη ιδεα οπως εμενα καλυτερα να βγει.
    Επισης δεν εγινε ταχεια βιοψια με το που βγηκε το μορφωμα...κι πρεπει να περιμενω την καΝΟΝΙΚΗ ΣΕ 20-40 ΜΕΡΕς.  Ρωτησα το γιατρο κι μουπε πως φανηκε καλοη8ης και να μη ανησυχω! 
    Με ενοχλησε λιγο αυτο γιατι πρεπει να περιμενω μερες αλλα οκ μου εφυγε ενα μεγαλο βαρος που το ειχα εδω και χρονια!!
    ενα μεγαλο ευχαριστω κ.Ζησοπουλε για τις αποφασεις που με βοηθησατε να παρω!!! Νασατε καλα...καλη συνεχεια στο εργο σας!!!!!!!!!!!!
    Περίπου πριν από 4 χρόνια
    Χαίρομαι, που βοηθησα.!   Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
