default_mobilelogo
    1. Tryallida
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016
    Καλησπέρα σας,

    Ταλαιπωρούμαι πάνω από 2 χρόνια με επανερχόμενες κολπίτιδες (candida albicans, e-coli, gardnerella, εντερόκοκκος) οι οποίες είχαν σταματήσει για 6 μήνες λόγω μη σεξουαλικής επαφής. Εχω πάρει πάρα πολλές αντιβιώσεις, gel και υπόθετα που δε φαίνεται να βοήθησαν. Όσο διάστημα δεν είχα επαφή έβαζα 2 φορές τη βδομάδα υπόθετα λακτοβάκιλων (Eva biolact, Eva Lactic). Τους τελευταίους 2 μήνες ταλαιπωρούμαι με βακτηριακή κολπίτιδα λόγω αυξημένου ποσοστού του αιμόφιλου του κόλπου. Έχω κάνει τρεις φορές θεραπεία με dumozol και zidoval gel, ενώ και κατά τη διάρκεια της θεραπείας και μετά χρησιμοποιούσα υπόθετα με λακτοβάκιλους (Gynophilus, Eva Lactic & Biolact). Υποχωρεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας και μετά από επαφή επανεμφανίζεται. Κάθε φορά κάνει κι ο σύντροφός μου θεραπεία. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι να κάνω. Υποφέρω από αυτή την κατάσταση πολύ καιρό και έχει επιβαρυνθεί και η ψυχολογία και η ερωτική μου ζωή. Οι εξετάσεις μου είναι όλες καθαρές. Προσέχω πάρα πολύ με τα θέματα υγιεινής, χρησιμοποιώ βαμβακερά εσώρουχα, η διατροφή μου είναι ισορροπημένη, ασκούμαι και παίρνω συμπληρώματα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι έχω αρκετά βεβαρυμένο πρόγραμμα και κοιμάμαι λιγότερο από 7 ώρες. Όλοι γιατροί που έχω συμβουλευθεί μίλησαν για ευαισθησία αλλά δε μου έδωσαν κάποια δραστική λύση. Άρχισα να απελπίζομαι.
    Θα εκτιμούσα πολύ την ιατρική σας άποψη.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
    Aγαπητή Φίλη! Το θεμα  που σε  απασχολεί  ειναι επικαιρο,  επειδή η αιτιολογια  ειναι  πολυποικιλη. Πισω  από  υποτροπες  κολπιτιδων   βακτηριδιακης αιτιολoγιας,  ή  και εναλλασσoμενης  αιτιολογιας  κρυβονται συχνά προσβολες από  HPV, ή χρονιες  τραχηλιτιδες γενικότερα.. Ακομη,  ολ ΄αυτά   μπορει  να οφειλονται σε επαναμολυνσεις από τον συντροφο,  ή από σεξουαλικες   πρακτικες,  που εκ  των πραγμάτων  μπορει να συντηρησουν αυτη την  αλυσιδα συνεχών  προβληματων.. Ενδιαφερον ως  προς  αυτό,   παρουσιαζει   η πληροφορια,  οτι κατα την διαρκεια διακοπης της σεξουλικης  επαφης  για  6  μηνες ,  τα ενοχληματα  δεν εμφανιστηκαν.. Μια   προταση  διακοπης  της  αλυσιδας  προβλημα -  θεραπευτικη ενεργεια ,  θα  ήταν  μετά  την  οποια  θεραπεια  και  η χρηση  για ενα  μεγαλυτερο  διαστημα, προφυλακτικου. Μια δευτερη  πληροφορία, αναφερει   οτι  ΄΄οι εξετασεις  ήταν καθαρες΄΄..Ποιές ομως;  Τροπο  θεραπειας  διαδικτυακά δεν μπορω  να  υποδειξωκ επειδη ταστοιχεια ειναι  λιγα.  Προσεγγισης, ναι.. Ενας  κλασικός  τρoπος προσεγγισης  του προβληματος ειναι:  η  μικροσκοπική εξέταση του κολπικου εκκριματος, η κολποσκοπιση  και βεβαια το Papanicoloau  -test... Ειδικα  για τις δυο τελευτειες  εξετασεις,  που ειναι σε  παρομοιες  περιπτωσεις σημαντικότατες , δεν αναφερεις τιποτε... Θα  ξεκινουσα μ΄αυτές  και βλεποντας και κανοντας.... Φιλικά Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1
    Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
    Αγαπητέ Δρ Ζησόπουλε, Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας. Και τα δύο τεστ Παπανικολάου που έχω κάνει μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει κάτι. Τα αποτελέσματα αναγράφουν Normal Smear - Class 1. Όταν μάλιστα ρώτησα τη γιατρό που με παρακολουθεί κατά πόσο μπορεί να οφείλονται οι μολύνσεις σε μόλυνση από HPV, μου είπε εφόσον το Pap test δεν παρουσιάζει κάτι, δεν χρειάζεται να ανησυχώ. Κρίνεται απαραίτητο να γίνει και η κολποσκόπηση; Έχω πρόσφατα εμβολιαστεί μάλιστα με το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ενώ σκέφτομαι επίσης να κάνω το DNA Test για τον ιό HPV. Ποια η άποψή σας;  Έχω επίσης ακούσει για την ομοιοπαθητική ότι βοηθάει. Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπισθεί με τέτοιες μεθόδους ή θεωρείται πως πίσω από τέτοιες περιπτώσεις λανθάνει κάποια παθολογική αιτία; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 2
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
    Αγαπητπη   Φίλη! Η  κολποσκοπιση δεν   ειναι  ΄΄΄διαδικασία΄΄.. Υποθεση μιας ματιας ειναι,,,Ναι ειναι δυνατόν   και  το αντιθετο: να τα  δει  δελ./ κανεις .  πρωτα κολποσκοπικώς και  μετά στο  Pap. Κατά  τα άλλα:  Δεν  υπάρχιε  κολπιτις δια βιου .. Σε εμμένουσες  κολπιτιδες  δυο τινά συμβαινουν: Ειτε  η  Θεραπεια ειναι  ανεπαρκης, ειτε η διαγνωση λαθος... Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 3
    Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
    Σας ευχαριστώ για τις ιατρικές συμβουλές. Θα το κοιτάξω απ' όλες τις πλευρές τότε. 
    1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 4
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
    Π.Ζ
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 5

