default_mobilelogo
      Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015
      1 Απαντήσεις
      1.5K διαβάστηκε
    Χαιρεται Γιατρε, Πριν 1 χρονο και 3 μηνες υποβληθηκα σε κωνοειδη εκτομη επειτα απο αποτελεσματα IIID για το παπ τεστ και CIN2 της βιοψιας. Το HPV test ηταν θετικο για τους υποτυπους 16, 39, 42. Ειχα διαγνωστει θετικη για τον ιο 6 χρονια πριν, αλλα ολο αυτο το διαστημα τα παπ τεστ μου ηταν μεχρι το σταδιο 2.   
    6 μηνες μετα την επεμβαση το παπ τεστ μου ηταν σταδιο 2. 6 μηνες αργοτερα ηταν σταδιο 1. Ζητουσα επιμονα απο τη γυναικολογο μου να κανουμε και κολποσκοπηση παραλληλα, αλλα μου ειπε μονο σε περιπτωση που το παπ δεν ειναι καλο (μενω στη Γερμανια).  Ειπαμε ομως να κανω παπ καθε 3 μηνες. 3 εβδομαδες πριν το τελευταιο μου παπ τεστ ειχα μια βακτηριακη λοιμωξη (διαγνωση μικροσκοπικη) την οποια αντιμετωπισα με αντιβιοτικα. Το αποτελεσμα τελικα του παπ τεστ βγηκε σταδιο ΙΙd, το HPV test θετικο παλι για 16, 39, 42 και οι εξετασεις για STDs ολες αρνητικες.  Η γυναικολογος συστησε επανεξεταση σε 3 μηνες.   
    Η ερωτηση μου ειναι η εξης. Φυσιολογικα θα αναμενα ο ιος να μην ειναι ανιχνευσιμος πλεον στο τραχηλικο επιχρισμα επειτα απο την επεμβαση ή οχι? Μπορει δηλαδη αυτο να σημαινει οτι : 1. δεν αφαιρεθηκε ολη η βλαμμενη περιοχη κατα την επεμβαση  2. υπαρχει υποτροπη 3. ειναι φυσιολογικο   Εχω διαβασει οτι οι περισσοτερες υποτροπιαζουσες περιπτωσεις ειναι μεσα στον πρωτο χρονο μετα την επεμβαση. Ειχα καθησυχαστει στον χρονο επανω με το αποτελεσμα  σταδιου 1 , και τωρα λιγακι ανησυχα. Το τελευταιο που θα ηθελα θα ηταν να μπω παλι στη διαδικασια βιοψιων και επεμβασης.    Σας ευχαριστω πολυ!! 

    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη! Απ΄ όσο ειναι γνωστό η  ιογενής προσβολή   μπορει ν΄αφορα το καλυμα   του κολπου και του τραχηλου  και βέβαια ενδεχομενωςς   και  το δερμα  στο αιδοιο..  Οι  σοβαρές  αλλιωσεις ωστόσο εντοπίζονται  στην  λεγομενη ζώνη μετάπτωσης, στην περιοχή  οπου συνορεύει το  πολυστοιβο πλακωδες επιθηλιου  του κολπου,  με το  μονόστοιβο  κυλινδρικο επιθηλιο του ενδοτραχήλυ. Στο σημειο αυτό  δημιουργουνται  οι  αλλοιωσεις  CIN1 εως  CΙN  III (Ca  in  situ,  καθως  και στο  κυκλινδρικο επιθηλιο,  ως  Adeno-Ca   in  situ,,  Αυτό το τελευεαιο ,  που αφορά  το κυλινδρικό επιθηλιο,  δεν  εχει...διαβαθμισεις  και  είναι  εξαιρετικα΄σπανιο  (περιπου 5%  γραφουν τα   βιβλια). Δεν   ειναι  λοιπον  καθολου περιεργο , το Pap   και η κολποσκοπιση   να εινα  αρνητικά   και  το HPV Θετικό. Αυτό  μπορει να  μεινει  για  πολυ καιρό ακομη θετικό.. Αυτό ωστοσο  δεν σημαίνει  ότι θα  υποτροπιάσει  η δυσπλασια.. Αυτο  που θα συμβει στην συντριπιτκη  πλειοψηφία των περιπτωσεων  αυτών, ειναι να  αρνητικοποιηθει καποτε  το τεστ, χωρις να  υπαρχουν  κυτταρολογικλές  και   ιστολογικες  αλλοιωσεις  τυπου CIN  στην επίμαχη περιοχή.. Σωστά  λοιπον ενηργησε  η γιατρός  σου   και σου υπεδειξε τον βραχυπροθεσμο κολποσκοπικο  και  κυτταρολογικό  ελεγχο.  Ο στοχος ειναι, να  μην υπαρξουν  άλλες αιτίες ερθισμού στην περιοχη  για  ενα  διαστημα,  που θα προσδιορισει  ανάλογα ο/η    γιατρος  σου.  Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
