default_mobilelogo
      Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2015
      9 Απαντήσεις
      4.7K διαβάστηκε
      Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για την τόσο καλή ενημέρωση έστω και με αυτόν τον τρόπο.
    Θα ήθελα κι εγώ την συμβουλή σας σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω.
    Είμαι 35 χρονών 1,67 ύψος και βάρος 75 κιλα και προσπαθώ εδω και ενάμιση χρόνο για δεύτερο παιδάκι . Το πρώτο το έπιασα εύκολα στα 30 μου στο δεύτερο μήνα προσπαθειών (στον πρώτο μήνα είχα μείνει πάλι έγκυος αλλά παλινδρόμησε) Μετά απο εξι μήνες προσπάθειας πήρα τα τεστ ωορρηξίας και διαπίστωσα οτι ειχα μικρή ωχρινικη φαση 9 μέρες το οποιο διαπιστώθηκε και με υπέρηχο από τον γιατρό με παρακολούθηση δυο μηνών Μου συνέστησε τα promolut οπου τον 3ο μηνα εμεινα εγκυος αλλα δυστυχώς το έμβρυο παλινδρόμησε στις 6w μετα που μου ηρθε το αιμα ξανάρχισε το προβλημα με την μικρή ωχρινικη φαση και κάνοντας εξεταση προγεστερονης εκεινο τον μηνα την 7η μέρα μετα την ωορρηξια η οποια διαπιστώθηκε με υπέρηχο το αποτέλεσμα της οποια ς ηταν 3,3 με ΦΤ 4,5-24 μου χορηγησε παλι για τρεις μηνες τα primolut τον επομενο μηνα που τα σταματησα εκανα ορμονικες εξετασεις FSH 5,3 LH 2,1 E2 39 την 3η μερα ο γιατρος τις βρηκε καλες .
    Στον μεθεπομενο κυκλο πηγα για δευτερη γνωμη σε αλλον γιατρο οπου μου ξαναεγραψε τις εξετασεις και άλλες πολλες όπως προλακτινη ανδρογονα κα το μονο που ειχε διαφορα ηταν η FSH 7,9 και LH 3,3 ολες οι άλλες εντος οριων και φυσιολογικοτατες εγινε υπερηχογραφικος ελεγχος ωορρηξιας και μαλιστα την ημερα που ειχα παει στον γιατρο ειχα κανει ωορρηξια και προγεστερονη μετα από 7 μερες αποτελεσμα 2,9 με ΦΤ 5-25 κρατησα και θερμοδιαγραμμα αυτόν τον μηνα για να εχω πιο ολοκληρωμένη εικονα αυτή τη φορα με αυτό το αποτελεσμα η υπερθερμικη φαση είναι 13 μερες και απορω με αυτό. Να σημειωσω ότι η TSH είναι 1,2 και ελεγχομένη εχω κανει καμπύλη ζαχαρου και είναι επιση ς καλη και ότι εγινε σπερμοδιαγραμμα ότι οποιο είναι καλο απλα εχει ουρεοπλασμα και ο γιατρος μα ς ειπε ότι δεν επηρεάζει και τοσο πολύ. Η ερωτηση μου είναι η εξης τι μπορει να φταιει για ολο αυτό (τι άλλη εξεταση πρεπει να κανω εχω στο νου μου την σαλπιγγογραφια ) αν υπαρχει λυση ή να προχωρησω σε άλλες μεθοδους με πιο ισχυρα φαρμακα επειδη πλεον εχω κουραστει λιγο.Εν ολιγης αν διορθώνεται αυτό το προβλημα..
    Χιλια συγγνωμη για το μεγαλο μήνυμά μου ειλικρινά δεν μου έβγαινε πιο σύντομο
    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    https://www.gyn.gr/images/Clomifen_neo_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copy.jpg

    Τυπικο διφασικό θερμοδιαγραμμα μετά  από χορήγηση  κιτρικης κλομιφαίνης   από 5η εως και 9η ημερα  από την εναρξη του  κυκλου.  Ωοθυλακιορρηξιο την 20η  ημέρα  κυκλου.  Τεστ κυήσεως  θετικό. .
    [hr]
    Αγαπητή  Φίλη!
    Η αντιμετώπιση της  ωχρινικης  ανεπαρκειας, ενός φαινομενου   που οφειλειται  σε  προβλημα της  ωοθυλακιορρηξίας, δεν αντιμετωπιζεται  τοσο αποτελεσματικα  με υποκατάσταση προγεστερινοειδών (π.χ. Primolut) από στοματος, στην β΄ φαση  κυκλου.
    Αναφερεις  ακομη .  οτι  ενα  θερμοδιαγραμμα  κατεδειξε καλη υπερθερμικη φαση 13  ημερων,  αλλά  την 7η  ημέρα  μετα   την  ωοθυλακιορρηξία, η  τιμή της προγεστερονης  ήταν σαφώς χαμηλη. (εκτος  κι αν η μετρηση γινοταν με παραλληλη ληψη promolut,  οποτε βεβαια  η θερμοκρασια  ειναι ανεβασμένη  λογω αγωγής!,,  Δεν  θυμαμαι παντως  να  μου εχει τυχει  παρομοιο περιστατικό,  αλλά  δεν διατείνομαι  ότι  δεν υπάρχει κι ολας ..Τελος παντων, το  θέμα ειναι, τι είναι   σκοπιμο ναγινει  απ΄εδώ και περα..
    Αν  αυτή ηδιαταρχή  ειναι  πιό  μονιμη -  συχνα ειναι  περιστασιακή!  - η θεραπεια  ειναι   σκοπιμο να διενεργηθει   αρχικά με χαμηλες  δοσεις εκλυτικων  της  ωοθυλακιορρηξίας  για  5 ημερες  απο 3η  - κατ΄ αλλους  από 5η  -  ημερα   κυκλου .
    Αν  το προβλημα εντοπιζεται πραγματικά  μονον σ΄αυτό  το θεμα,  συνήθως  μία  αγωγή  για 5-6  κυκλους ειναι  αρκετή  (πιθανοτητα  συλληψης  περιπου 20%  σε καθε  κυκλο, με   την προϋποθεση,  ότι  δεν  φταιει και κάτι  άλλο).  Πιστεύω  ότι  ο γιοτρός  σας  θα προσανατολιστει  προς αυτή  την κατεύθυνση,,
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 7 χρόνια
      Καταρχήν σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την σύντομη απάντηση σας.
    Να σας πω ότι σε εκείνον τον κύκλο δεν έπαιρνα primolut απλά παρατήρησα ότι στο θερμοδιαγραμμα η θερμοκρασια μου την 7η μέρα έκανε μια βουτιά στο 36,7 και μετά ανέβηκε πάλι στο 37 από μονη της.
    Όντως τώρα μου είπε να κάνουμε θεραπεία με χάπια και ενέσεις για καλύτερη ωορρηξία. Ωορρηξία πάντως κάνω κανονικά από μόνη μου και δεν έχω θέμα τι χάλασε και δεν ανεβαίνει η προγεστερόνη δεν μπορώ να καταλάβω αφού ότι ορμονικό έλεγχο έχω κάνει είναι κάλος. Έχω ελέγξει τα πάντα και το πρόβλημα κλείνει σχεδόν 1 χρόνο βέβαια στο μεσοδιάστημα έμεινα έγκυος με τα Primolut .
    Ζήτησα βέβαια πριν αρχίσω ορμονική θεραπεία να κάνω σαλπιγγογραφία γιατί φοβάμαι μήπως μετά την απόξεση έπαθαν κάτι οι σάλπιγγες. Μου είπε να την κάνω και έτσι την έχω προγραμματίσει για σήμερα 8η μερα του κυκλου . Συνεχίζω και για άλλον ένα μήνα το θερμοδιαγραμμα και δεν σας κρύβω την ανησυχία μου ότι δεν θα μπορέσω να κάνω δεύτερο παιδί .
    Υ.Γ Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη έπαθα κολικό νεφρού με διάταση δεξιού νεφρού και τοποθέτηση pig teil μέχρι το τέλος της κύησης και φυσικά μετά από αυτό και πυελονεφριτιδα ο γιατρός (ουρολογος) μετα από την αφαίρεση του pig teil συνέστησε σπηνθιρογραφημμα νεφρων για να δούμε κατά πόσο λειτουργούν σωστά, θα μπορούσε το ραδιενεργό υγρο που βάζουν γι αυτή την εξέταση να επηρεάσει την ποιότητα των ωαριων μου απλα τον τελευταιο καιρο μονο αυτό περνά από το μυαλό μου απλα τοτε μου ειχαν πει ότι είναι ελάχιστη η ποσότητα σαν μια ακτινογραφία.
    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    Αγαπητη  Φίλη! Στο 2015 ειμαστε...Παιδιά  θα γινουν οπωσδηποτε... Ο   χρονος αναμονης  ενός   ετους, ειναι σιγά  - σιγά  λογος να  ελεγξει κανείς κοιλοτητα μητρας και σάλπιγγες σαλπιγγογραφικά... Η σαλπιγγογραφια..... ΄΄βαρύνεται ΄΄ εξ άλλου  με  αυξημενη εμφανιση  κυήσεων στο αμέσως επομενο τριμηνο-τετραμηνο.,...Υπαρχουν  διαφορες  εξηγησεις γι αυτό... Για το θεμα της επιδρασης  παλαιοτερων εξετασεων στην ποιοτητα της  ωοθυλακιορρηξίας :  Αποκλειεται.. Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 7 χρόνια
      Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σας είστε πολύ κατατοπιστικός. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έκανα την σαλπιγγογραφία και τα αποτελέσματα είναι τα εξής :
    Ομαλή απεικόνιση μήτρας (μου είπε ότι είναι οπίσθια αλλά αυτό να μην με ενδιαφέρει αφου εχω μεινει 3 φορες εγκυος)
    Τμηματική ασθενής σκιαγράφηση δεξιάς σάλπιγγας δεν παρατηρείται διέλευση σκιαστικου στην περιτοναϊκή κοιλότητα  Η σάλπιγγα σκιαγραφείται μου την έδειξε αλλα δεν βγαίνει από πάνω το υγρο (εγω δεν πόνεσα όμως στην σαλπιγγογραφια)
    Φυσιολογική απεικόνιση της αριστερής σάλπιγγας με διέλευση σκιαστικού στην περιτοναϊκή κοιλότητα.
    Το θέμα είναι ότι έχω παρακολουθήσει την ωορρηξία μου ουκ ολίγες φόρες τον τελευταίο 1,5 χρόνο λόγο του προβλήματος και με την μικρή ωχρινικη φάση και πάντα κάνω ωορρηξία από δεξια. Άρα αντίστροφα από την καλή σάλπιγγα αρα δεν υπάρχει πιθανότητα να μείνω φυσιολογικά.  Βέβαια δεν ξέρω από πότε έχω το πρόβλημα γιατί πριν 8 μήνες έμεινα φυσιολογικά αλλά παλινδρόμησε υπάρχει περίπτωση να έκλεισε σε εκείνο το σημείο μετά την απόξεση?
    Μιλώντας με τον γιατρό μου, μου ανέφερε ότι πιστεύει ότι είναι ανοιχτή και μάλλον έκανε σύσπαση και δεν άφησε το υγρό να περάσει και μόνο με μια λαπαροσκόπηση μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει και αν είναι κλειστή να την ανοίξουμε. Είναι καλο να μπω σε τέτοιες διαδικασίες ?
    Πλέον και μετά από αυτή την εξέταση και τα αποτελέσματα εχω αρχίσει να σκεφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσω σε εξωσωματική γονιμοποίηση πρώτον και λόγο ηλικίας (35) και δεύτερον γιατί ακόμα και αν κάνω μια καλή ωορρηξία από δεξιά θα πάει χαμένη λόγο της σάλπιγγας . Να σημειώσω ότι και αυτό το μήνα η ωορρηξία είναι πάλι από δεξιά το ωοθυλάκιο 9η μέρα 16mm και το ενδομήτριο 11mm εγω από την θερμοκρασία κατάλαβα ότι εκανα 12η μερα ωορρηξια..
    Σας ευχαριστώ και παλι εκ των προτέρων  και περιμένω με ανυπομονησία την γνωμη σας
    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    Aγαπητή Φίλη! Η  δεξιά σάλπιγγα  μπορει  πράγματι να ειναι διαβατή,  απλουστατα, επειδή η άλλη ειναι -  ας  πουμε - ΄΄πρισσοτερο''   ανοιχτή  και η διελευση του σκιαγραφικου ειναι ευχερεστερη  από   ότι αριστερα,  ωστε  να μην επαρκούσε η χρησιμοποιηθεισα πίεση,  για  ν΄ απεικονιστεί  κι αυτη  ολοκληρωτικά.. Ακομη: Δεν ειναι  τόσο  λογικό,  η  ωοθυλακιορρηξία  να βρισκεται  παντα  στην  πλευρα της (πιθανώς)  κλειστης σάλπιγγας. Εν πασει περιπτώσει,  οπως   εχουν τα πραγματα,  μπορουν  να γινουν  δυο τινά... Είτε  μετά  καποιο διάστημα  μηνών, να ξαναγίνει  μία  σαλπιγγογραφία - αυτό γινοταν  πολυ  παληά,  όταν οι  λαπαροσκοπίσεις  δεν ήταν  υποθεση  ολονών  μας  και παντού -  είτε μία  λαπαροσκοπιση  (αυτή  επβαλλεται  σήμερα)  οποτε  - αν μην  τι άλλο - θα  διαπιστωθει  αν  και τι ακριβώς  συμβαίνει ... Δεν θα συνιστούσα να πάτε  σε εξωσωματική,  με   αυτό το διαγνωστικό  κενό..Αν δεξια υφισταται  μία  μικρή υδροσάλπιγγα (απίθανο,  αλλά  οχι  αδύνατον),  η εξωσωματική εχει  μεγάλες πιθανότητες  ν΄αποτύχει.. Να  μιλιήσεις σχετικά  με τον ΄΄δικό΄΄ σου.. Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 7 χρόνια
      Καλημέρα διάβασα με μεγάλη προσοχή όλα όσα μου λέτε και έχω ραντεβού την Tρίτη με τον γιατρό μου για υπέρηχο μιας που ξεκίνησα αγωγή με κλομηφενη και να συζητήσουμε την περεταίρω πορία.
    Έχω όμως κάποιες απορίες :
    1)Εάν είναι υδροσαλπιγγα δεν φαίνεται στην σαλπιγγογραφία? (Το ρωτάω γιατί εκτός από το ότι δεν το γράφει η διάγνωση επάνω και στο κέντρο που την έκανα μου είχαν αναφέρει ότι αν έχω υδροσαλπιγγες θα φανεί, την πήγα και στον γιατρό ο οποίος την είδε και αυτός και δεν μου ανέφερε τίποτα ).
    2)Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ορμόνης FSH στον ένα κύκλο 5,3 και στον αμέσως επόμενο 7,9 υπάρχει ανάγκη για εξέταση ΑΜΗ που την διαβάζω τόσο πολύ. Ο γιατρός μου είπε να μην την κάνω .
    3)Έμαθα ότι το ζάχαρο και η αντίσταση στην ινσουλίνη δημιουργεί προβλήματα στην ποιότητα της ωορρηξίας . Έκανα καμπύλη ζαχάρου 75 gr και είναι καλή μήπως πρέπει να κάνω και ινσουλίνης ? Δηλαδή μια καλή καμπύλη ζαχάρου μπορεί να εχει μια παθολογική ή έστω οριακά παθολογική καμπύλη ινσουλίνης ?
    Συγγνώμη που σας κουράζω απλά δεν μπορώ να δεχτώ εύκολα το γεγονός ότι πριν 5 χρόνια έφερα εις πέρας μια εγκυμοσύνη με φυσιολογική σύλληψη και έχω ένα δοξα το Θεο υγιέστατο παιδάκι και εδώ κοντά δυο χρόνια που προσπαθώ να έχω πρόβλημα με την προγεστερόνη νομίζω ότι υπαρχει κατι πισω από την κακη οωρρηξια που πρεπει να το βρω και να το λυσω . Καταλαβαινεται είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα
    Σας ευχαριστω πολυ
    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη! Μια  σάλπιγγα   μπορει  να  ειναι  κλειστη  και  καλιστα να εχει  μια  μικρη υδροσαλιγγα  που  στην σλπιγγογραια  για  διαφορους λογους  δεν φανικε..  ..Δεν αποκλειται βεβαια να  συλλαβεις ως τοτε   από την άλλη πλευρά  και   το θεμα να  ληξει...Εν πασει  περιπτώσει,  μια  τεχνοκρατική  σκεψη εκανα, αλλα  ξερεις τωρα...Οταν καποιος  μαντατοφορος δυσαρεστουσε...τους  Σουλτανους  με αυτλα  που  έλεγε,  δεν ειχε παντα  καλό τελος.. Οταν  μιλάμε  ομως  για  εξωσωματική  (που εχει πιθανότητα επιτυχίας γεννησης παιδιου περιπου 20% σε   καθε προσπαθεια), εχω την  απόψη, ότι  δεν βλαπτει  να το δει κανείς  κι αυτό..Παντα  βεβαια  αν φτασει  στην αποφαση της  εξωσωματικής Για την  ΑΜΗ: Δεν  βλεπω  σε τι θα  βοηθησει..Η  FSH ειναι  σε καλα επιπεδα (που βεβαια  ποτέ δεν   ειναι  ακριβως ιδια..) Εχω ζησει  εκατονταδες  περιστατικά, χωρις να  χρειαστώ   ΑΜΗ,, Για το  θεμα  σακχάρου:  Το εχεις ελεγξει  ήδη... Να μην   το παρακανουμε τωρα.. Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    Καλημερα γιατρε  παιρνω το θαρος να σας ενημερωσω ακομα μια φορα για την εξελιξη των πραγματων και να ακουσω με μεγαλη προσοχη την γνώμη σας. Μετα απο συμβουλη του γιατρου μου πήρα κλομιφαινη απο την 2 ως την 6 μερα και πραγματικα ανταποκριθηκα καλα γιατι εκανα 3 ωοθυλακια απο την αριστερή ωοθήκη (αριστερη σαλπιγγα διαβατη) ειχαμε και προγραμματισμενες επαφες ρωτησα τον γιατρο αν θα κανουμε την ενεση και μου ειπε οτι δεν χρειαζεται. Παρ' ολα αυτα τα τοσο καλα στοιχεια η περιοδος εκανε την εμφανιση της παλι σε 10 μερες μετα την ωορρηξια. Ο γιατρος μου ειπε σε αυτον τον κυκλο να μην τα παρω πηγα με ειδε και απο μονη μου εχω δυο ωοθυλακια απο δεξια και μου ειπε να παρω μονο προγεστερονη και μαλιστα να την αρχισω πριν την ωορρηξια και αν δεν πετυχει απο Σεπτεμβριο θα ψαχτουμε για εξωσωματίκη. Πως γινεται με Κλομιφαινη και τρια ωοθυλακια να μην μπορεσα να ανεβασω την προγεστερονη ? Τι στο καλο μου συμβαινει ? Και αν παω για εξωσωματικη υπαρχει περιπτωση σαν την δικια μου που να πετυχε? Και μια τελευταια ερωτηση επειδη βλεπω οτι εχετε ασχοληθει με εξωσωματικες τι εξετασεις πρεπει να εχω ετοιμες ? (Εχω ορμονικο ελεγχο, ενα σπερμοδιαγραμμα, σαλπιγγογραφια ) Σασ ευχαριστω πολυ μεσα απο την καρδια μου

    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη! Για το  πως ΄΄δεν  μπορεσε ν΄ανέβει  η προγεστερονη:  Δεν ξερω  αν αυτή μετρηθηκε,  ή λεγεται στο ΄΄ετσι΄΄..  Βεβαια  για την σωστή εκτιμηση  ολων αυτών, λειπει ατυχώς το  θερμοδιάγραμμα του συγκεκριμενου  κυκλου.. Οι απανωτες διακολπικες εξετασεις  για εντοπιση  της  ωοθυλακιορρηξίας, δεν εχω την αποψη  ότι βοηθούν  στο  όλο  θεμα (αν εγιναν  φυσικά)  Μια  καλη  ωοθυλακιορρηξία  συνοδεύεται  από  υπερθερμική  φαση τουλάχιστον  11  ημερων...Αυτό   ομως δεν το ξερουμε.. Για εξετασεις σχετικα΄με την  εξωσωματική..Αυτές  που εχετε κατά την  άποψη  μου επαρκουν. Για το  αν περιστατικά  σαν το δικό σας  αντιμετωπιζονται:  Στο 2015  ειμαστε... Τι στην ευχή... Παιδιά  θα  γινουν... Τα  υπολοιπα  θα  τα δουμε  από τον Σεπτέμβρη.. Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
