default_mobilelogo
      Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2015
      3 Απαντήσεις
      2.3K διαβάστηκε
    Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το forum σας!
    Ονομάζομαι Ιωάννα και είμαι 23 ετών. Μετά από παθολογικό τεστ ΠΑΠ υποβλήθηκα σε κολποσκόπηση. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
     
    Ζώνη μεταπτώσεως ορατή τύπου Ι. Εναπόθεση οξικού οξέως έδειξε χαμηλής πυκνότητας λευκάζον επιθήλιο περιστομιακά, με μωσαϊκό και διάστιξη.
     
    ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ: HPV
    ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ: LGSIL
    SCHILLER TEST: ΘΕΤΙΚΟ
    ΚΟΛΠΟΣ: HPV ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΘΙΟ ΚΟΛΠΙΚΟ ΘΟΛΟ (ΔΕΞΙΑ)
    ΑΙΔΟΙΟ: ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΡΩΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
     
     
    Ο γιατρός μου είπε πως το μόνο που χρειάζεται είναι απλή παρακολούθηση κάθε 6 μήνες διότι η πιθανότητες να αυτοιαθεί ο ιός είναι πολύ μεγάλες. Οι απορίες μου όμως είναι οι εξής:
     
    1) Η αλλοίωση στον τράχηλο μπορεί να αυτοιαθεί. Μπορούν όμως να εξαφανιστούν και τα κονδυλώματα από μόνα τους? Ή επιβάλλεται καυτηριασμός ή αλοιφή??? Μήπως σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για υπερθεραπεία?
    2) Από την στιγμή που υπάρχουνε εξωτερικά κονδυλώματα δεν είναι δυνατόν να κολλήσει ο σύντροφος μου ακόμη και με την χρήση προφυλακτικού από την στιγμή που κολλάει με τα υγρά??? Τί μπορώ να κάνω γι' αυτή την περίπτωση?
    3) Μπορώ από την βιοψία να δω από ποιο στέλεχος του ιού έχω προσβληθεί?
     
    Να αναφέρω πως είμαι μονογαμική τόσο εγώ όσο και ο σύντροφός μου, ουδέποτε δεν είχα πρωκτικές επαφές και πρώην καπνίστρια τα τελευταία 4 χρόνια.
     
     
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
    Ιωάννα
    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    images/phocagallery/kolp%2011.jpg Κολποσκοπική εικόνα τραχήλου μήτρας, μετά από δοκιμασία  οξικού οξέως:   Τυπική εικόνα προσβολής  HPV  στο  οπίσθιο χείλος  του τραχήλου της  μήτρας .  Περιστατικό του ιατρείου μας. Αγαπητή Φίλη! Ορατά κονδυλαωτμα στον τραηλο  και στο περιναιο, αντιμετωπίζοντια   ως επι το πλειστεον  με κατατροφικές  μεθοδους..  Ατυχώς  υποτροπιαζουν   μερικές   φορές σε   άλλα σημεια... Ειναι  λογικό, επειδή μπορει να εχουν ενφοφθαλμιστει  κι   αλλού, οπότε θ΄ αναπτυχθουν αργοτερα... Δεν  μπρουμε να  '' κάψουμε΄΄   αιδοιο, κολπο και τράχηλο  προληπτικά παντού.! Βεβαιως  μπορεί με  ενα  HPV-Test  (λαμβάνεται  υλικό   από την επίμαχη περιοχη όπως  σε  ένα Pap-test) να προσδιοριστει  ποιό,  ή  ποιά στελέχη  συμμετεχουν στην επιμόλυνση... Αν προκειται  για τα  χαμηλου κινδυνου  στελεχη  6 και  11. μπορεί κανείς να  περιμένει πολύ πιο χαλαρά   την  αυτοϊαση τους.. Προφυλακτικό στην σχεση συνιστάται.. Οσο να είναι , προφυλάσσει.. Και  ακομη:  Μην  πανικοβάλεσαι ... Περιπου 70%  του σεξουαλικα΄ενεργού  πληθυσμού, εχει ελθει καποτε  σε επαφή με στελεχη  HPV...Η αυτοϊαση  επερχεται   σε   μεγαλο ποσοστό..  Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    Oπότε μου προτείνετε τα περιπρωκτικά κονδυλώματα να μην τα πειράξω ακόμη? Κι αν ναι, πόσο καιρό πρέπει να περιμένω μέχρι να προχωρήσω σε θεραπεία???
    Νιώθω πολύ άβολα με αυτά τα "σπυράκια" επάνω μου και είμαι συνέχεια με τον φόβο πως θα κολλήσω και τον σύντροφό μου...
    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    Δεν προτεινα   να  μην  ΄΄ τα πειράξεις΄΄... Θελησα να  σε προετοιμάσω , ΄οτι ειναι δυνατόν  σε καποιες  περιπτωσεις -  οπως   π.χ.  τα  εξωτερικά  κονδυλώματα -    αυτά να  ξαναεμφανιστούν , συνηθως   σε άλλο σημείο, οπότε  καποια τοπική θεραπεια  μπορει να ξαναχρειαστει.. Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
