default_mobilelogo
      Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015
      3 Απαντήσεις
      1.6K διαβάστηκε
     
    Καλησπέρα, Είχα κάνει τον Απρίλιο 2014 δυο τεστ Παπ, το ένα βγήκε φυσιολογικό και το άλλο ότι έχω HPV-CIN1 (σε διαφορετικούς γιατρούς). Μου είπαν ότι έχω κονδυλώματα στην μια πλευρά εσωτερικά στο μικρό χείλος. Χρησιμοποίησα Wartec επι τρεις μήνες. Ο γιατρός που είπε να σταματήσω την αλοιφή γιατί δεν είχα αλλά εγώ όμως κάτι έβλεπα μου είπε ότι δεν είναι κονδυλώματα. Έκανα ξανά τεστ Παπ τον Αύγουστο, βγήκε φυσιολογικό. Αυτά που μου είχε πει για κονδυλώματα εγώ τα βλέπω και στις δυο πλευρές τώρα. Αυτό που μου είπε ο γιατρός είναι μόνο παρακολούθηση με τεστ παπ, δεν μου πρότεινε να κάνω καμία άλλη εξέταση. Πήγα σε άλλο γυναικολόγο πριν δυο μέρες, έκανα τεστ παπ (περιμένω αποτελέσματα) και αυτά που έβλεπα μου είπε ότι είναι θηλές αιδοίου. Μπορούμε να τα αφαιρέσουμε εάν σ’ενοχλουνε. Έχω πάει μέχρι τώρα σε τέσσερις γιατρούς και ο καθένας λέει κάτι το διαφορετικό. [ol]
    [li]Εάν ένα τεστ παπ βγάλει HPV-CIN1, πρέπει να περιμένουμε να περάσουν τέσσερις μήνες για να δούμε τι θα δείξει το επόμενο τεστ ή πρέπει αμέσως όταν το μαθαίνουμε να προχωρήσουμε σε κάποιες πιο ειδικές εξετάσεις?[/li]
    [li]Μπορεί σ’ένα τεστ παπ να γίνονται λάθη?[/li]
    [li]Θηλές αιδοίου είναι ή δεν είναι κονδυλώματα, πότε πρέπει να τις αφαιρέσουμε, είναι μεταδιδόμενα?[/li]
    [li]Εάν κάνω αφαίρεση, ο γιατρός με πρότεινε με κάποια αλοιφή που έχει μέσα ποδοφυλλίνη, μπορεί να μείνουν σημάδια ή να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα? Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος?[/li]
    [li]Μπορεί με την χρήση της αλοιφής Wartec να έχω τοποθέτηση σε σημεία που δεν είχα κάποιο πρόβλημα και έτσι να δημιουργήθηκαν οι θηλές?[/li]
    [li]Πρέπει να κάνω Thin Prep ή με το τεστ παπ είμαι καλυμμένη με τα αποτελέσματα για το HPV?[/li] [/ol]

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Αγαπητή Φιλη! Να  μου επιτρέψεις να μην   ασχοληθώ   λεπτομερώς   με  το ερωτηματολόγιο..Εκτιμω   ότι  θα περιπλέξεις   τα  πραγματα ... Υπαρχει  τροπος  να διαπιστωσεις  με  μεγαλη ακριβεια, αν  υφισταταi  καποια επιμόλυνση από  στελεχη  HPV  και   μαλιστα  απο  ποια  ακριβώς,  με  ληψη δείγματος  από τον τραχηλο της   μήτρας,  'οπως   περίπου σ'  ένα  Pap-test .. Κατά  τα  άλλα, κατά  ποσο  αυτά  που  εξωστερικώς διαπιστωνεις  οφειλονται  σε  κονδυλωματα  ή  οχι,  δεν μπορει  να προσδιοριστεί  ΄΄απο  μακρυα΄΄,  μια και   ειναι  μια κλινικη εκτιμηση. Για τα ΄΄λαθη  ΄΄ του  Pap-test : Πιο αντικειμενική ειναι   η  εκφραση:   Οι δυνατότητες  του  Pap -  test..  Σε διεθνές  επιπεδο,  σε  όλες  τις μεγαλες  στατιστικές   προληπτικου ελεγχου  ασυμπτωματικων  γυναικών,  εχει διαπιστωθεί  ότι  περίπου  10%  - καμια φορά  και  λιγο παραπάνω!  - των  διηθητικών  καρκίνων  ΔΕΝ  αναλύποτονται  με την  κυταρολογική εξεταση.. Το ''γιατί  και πως΄΄, επισης  ας μην το  αναλύσουμε  εδω.  Οι   λόγοι  ειναι   πολλοι και   διάφοροι..   Ετσι   ειναι!.  Το  Pap-test   ειναι  μία  πολυ  καλή εξεταση, αλλά δεν ειναι  ατυχώς  μια τελεια  εξεταση.. Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 6 χρόνια
     
    Ευχαριστώ για την απάντηση σας. Έγινε η κολποσκόπηση και βγήκε θετική στο lugel στο αριστερό ημισφαίριο. Έκανα καυτηριασμό την Παρασκευή για τα εξωτερικά στα μικρά χείλη αλλά σήμερα τα βλέπω ακόμα πιο φουντωμένα. Πόσες φορές περίπου πρέπει να γίνει ο καυτηριασμός, μέχρι να εξαφανιστούν? Μετά από πόσες μέρες πρέπει να ακολουθησει ο επόμενος καυτηριασμός Με το λέιζερ εξαφανίζονται με την πρώτη επίσκεψη? Πότε θα προτείνατε να κάνει κάποια λέιζερ, όταν θα χρειαστεί επέμβαση και στο εσωτερικό. Εάν κάποια δεν έχει κάνει παιδιά μπορεί να κάνει λειζερ?

    Ευχαριστώ και πάλι

    Περίπου πριν από 6 χρόνια
    Αγαπητη   Φίλη! Για τα  κονδυλωματα :  Καμια φορά  η θεραπεια  ειναι  ΄΄μία  κι εξω΄΄ .. Καποιες φορές ωστοσο  υποτροπιαζουν..  Θα δεις στην πορεια..  Καυτηριασμοι  και  laser  εχουν τις  ιδιες  δυνατοτητες.. Laser  ειναι  πιο ...της μοδας .. Γενικά, θεραπειες του ειδους , δεν   επηρεάζουν την γονιμοτητα .. \ Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
