default_mobilelogo
      Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014
      3 Απαντήσεις
      1.5K διαβάστηκε
    Αγαπητέ γιατρέ θα ήθελα την επιστημονική σας άποψη για το εξής:
    Είμαι 41, έχω σκλήρυνση κατά πλάκας και με το σύντροφό μου, ετών 50, αποφασίσαμε να κάνουμε εξωσωματική φυσικού κύκλου γιατί δε θέλω να πάρω φάρμακα. Εκανα μια εξωσωματική αλλά είχα παλίνδρομη κύηση. Εμαθα ότι  η εξωσωματική έγινε με μικρογονιμοποίηση και ερευνώντας μελέτες σε Ελλάδα, Αγγλία, Αυστραλία, Αμερική διαπίστωσα ότι αυτή η μέθοδος συνίσταται μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις ολιγοσπερμίας και σε αζωοσπερμία και ότι επίσης σε σχέση με την κλασική εξωσωματική έχει διπλάσια πιθανότητα για συγγενή ανωμαλία στο έμβρυο.
    Ο σύντροφός μου έχει μετρίου βαθμού ολιγοσπερμία η οποία, όπως μας είπε ο ανδρολόγος μπορεί να βελτιωθεί.
    Ο γυναικολόγος μου θεωρεί ότι αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη για εμάς και δε θεωρεί ότι υπάρχει επιπλέον κίνδυνος. Τη συνιστά ανεπιφύλακτα.
    Εγώ, ωστόσο έχω θορυβηθεί και προτιμώ τη φυσική επιλογή με την κλασική μέθοδο μη σας πω και με σπερματέγχυση.
    Ειλικρινά θα ήθελα την άποψή σας.
    Σας ευχαριστώ
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή Φίλη! Η  επιλογη  της μεθοδου γινεται  προγματι  κατα  προτιμηση   κυριως  σε  ολιγασθενοσπερμίες  σοβαρής μορφης.. Δεν ειναι  ομως   η   μεθοδος  που οδηγει  σε  σοβαροτερες  επιπλοκες  στην εγκυμοσύνη.... Οι  περισσοτερες επιπλοκες προερχονται  από το  οτι  η  καπως πιο  πολυπλοκη αυτή μεθοδος χρησιμοποιειται  σε σπερμοδιάγραμματα με  σοβαρότερα προβληματα  και  ειναι  φυσικό  να μην μπορει  να τα παρακαμψει  κανείς  με αυτην  ολα..... Οσο  αφορά  την συζητηση περι θεραπειας και  τεχνητης  ομολογης:  Πρέπει  να  τονιστεί  ιδιαίτερα,  ότι η θεραπεια  διαταραχων  του   σπερμοδιαγραμματος   ειναι χρονοβορα - απαιτεί  κατά κανόνα πολλους  μηνες  - και  επι  πλεον  η ΄΄θεραπεια ΄΄  δεν ειναι   καθολου εγγυημένη.. Η συχνα  χρησιμοποιουμενη από μερικους  από  μας επιχειρηματολογία,  ότι η καινουργια  ΄΄φουρνιά΄΄ σπερματοζωαρίων  χρειαζεται  90 ημέρες  ωριμανσης (αυτο  ευσταθεί!),  με τιποτε  δεν  σημαινει  όμως  την βελτιωση του σπερμοδιαγραμματος  στο διαστημα  αυτό.....Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτωσεων.  το αποτέλεσμα  δεν βελτιώνεται.
    Κάτω  από αυτή  την  σκοπιά, οι  όποιες ΄΄συντηρητικές ΄΄  αγωγές μπορεί  φυσικά  να γινουν ,  παντα  όμως  με προοπτική  τα  χρονικα΄περιθωρια   των συζύγων,  που και αυτά  ειναι αβέβαια. Φιλικά Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Σας ευχαριστώ πολύ  

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Π.Ζ


    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
