default_mobilelogo
      Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013
      3 Απαντήσεις
      1.5K διαβάστηκε
    Σας χαιρετω. θα ηθελα τη γνώμη σας σχετικά με τον HPV.Πριν ένα χρόνο περίπου που έκανα τον καθιερωμένο έλεγχο με τεστ Παπ , βρέθηκε υποψία hpv λοίμωξης.Σημειώνω ότι είμαι 5 χρόνια παντρεμένη,32 ετών και σε κανένα προηγούμενο τεστ δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα .Έκανα αμέσως κολοσκόπηση η οποία έλεγε ως συμπέρασμα : Κολποσκοπικά ευρήματα συμβατά με HPV.Τα ευρήματα αυτά δεν απέχουν από τα φυσιολογικά όρια. Προχωρησαμε και σε βιοψία και σε ταυτοποίηση του ιού.Η βιοψία έγραφε: Ελαφρού βαθμού αλλοιώσεις χρόνιας τραχηλίτιδαςμε εστιακή ώριμη πλακώδη μετάπλαση τόσο του καλύπτικού ενδοτραχηλικού επιθηλιου όσο και εστιακά των καταδύσεων αυτού καθώς και κατα τόπους κοιλοκυττάρική ατυπία των επιθηλιακών κυττάρων , συμβατή με HPV-LSIL. Βρέθηκε ο ιο΄ς HPV-42 χαμηλού κινδύνου. Επανέλαβα τα τεστ παπ ανά τέσσερεις μήνεςόπου ακόμα υπήρχε η ενδειξη hpv και το τελευταίο τεστ που έκανα τον οκτώβρη έλεγε : Επίχρισμα αρνητικό για κακοήθεια , τραχηλίτις,πλακώδης μετάπλαση,εικόνα hpv λοιμωξης,χλωριδα φυσιολογική,συνίσταται κολποσκοπικός και ιστολογικός έλεγχος. Μου είπαν οτι δεν πρέπει να κάνω κάτι και να το παρακολουθώ με τεστ παπ ανά 6 μήνες. ομως αγχώνομαι φοβερά ,φοβάμαι φοβερά και να τονίσω ακόμα ότι προσπαθουμε για παιδάκι ( μάλλον θα κάνουμε εξωσωματική το Φεβρουάριο) Πρέπει να κάνω πάλι άμεσα κολποσκόπηση ή να παώ για τεστ παπ το Μάρτη; Ευχαριστώ πάρα πολύ.
    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    Αγαπητή φίλη. Ο ιός δεν εμποδίζει τις προσπάθειές σου για σύλληψη. Μπορείς να κάνεις το τεστ παπ λίγο πριν την προσπάθεια εξωσωματικής. Φιλικά Π.Κ.



    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σας.επειδη εχουν περασει 8 μηνες απο τηβ προηγουμενη κολποσκοπηση-βιοψια-ταυτοποιηση και το τεστ παπ ελεγε παλι συνισταται κολποσκοπηση,πρεπει να κανω παλι κολποσκοπηση η μπορω να το παρακολουθω με τεστ παπ πριν την εξωσωματικη;ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο σας.
    Περίπου πριν από 7 χρόνια
    Αγαπητή φίλη. Θα ρωτήσεις το γιατρό σου, ο οποίος έχει εικόνα της κατάστασης. Φιλικά Π.Κ.


