default_mobilelogo
    Δευτέρα, 27 Μαϊος 2013
    1 Απαντήσεις
    2.9K διαβάστηκε
  Γιατρέ καλησπέρα, θα ήθελα την συμβουλή σας στο θέμα της υπογονιμότητας το οποίο με απασχολεί τα τελευταία 4 περίπου χρόνια. Είμαι 33 ετών και ο σύζυγος 45, σε εμένα έχει διαγνωστεί σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (τα αποτελέσματα των ορμονολογικών εξετάσεων των δικών μου καθώς και τα σπερμοδιαγράμματα του συζύγου σας τα έχω αναφέρει σε προηγούμενη επικοινωνία μας στο παλιό σας σάιτ).
   
  Το ιστορικό των προσπαθειών για επίτευξη εγκυμοσύνης έχει ως εξής: μετά από 2 χρόνια ελεύθερων επαφών κάνω σαλπιγγογραφία τον Απρίλιο του 2011 όπου το πόρισμα ήταν: «Μητρική κοιλότητα με φυσιολογική μορφολογία, σε μικρή παρέκκλιση προς τα δεξιά. Μικρού βαθμού υπερπλασία του ενδομητρίου. Οι ωαγωγοί σκιαγραφούνται μέχρι τα κωδωνικά τους στόμια, με καλή πτύχωση και ικανοποιητική διαβατότητα εκατέρωθεν. Ήπια κατακράτηση σκιαγραφικού περικωδωνικά δεξιά, στην καθυστερημένη λήψη»
  Τον Μάιο του 2011 μου έδωσε ο γιατρός κλομιφέν στα οποία οι ωοθήκες μου δεν ανταποκρίθηκαν. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους κάναμε πρόκληση ωορρηξίας με altermon 75, orgalutran και pregnyl, όπου δημιουργήθηκαν 4 ωάρια και προσπαθήσαμε με φυσιολογική επαφή χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Παράλληλα έπαιρνα και τα γκλουκοφάζ. Μετά τις προσπάθειες αυτές η περίοδος μου άρχισε σιγά - σιγά να βελτιώνεται και από κύκλο 60 περίπου ημερών κατέληξα σταδιακά στις 30 με 35 ημέρες.
  Η επόμενη προσπάθεια ήταν τον Μάρτιο του 2013 όπου ο γιατρός είπε ότι θα κάνουμε σπερματέγχυση παίρνοντας δοκιμαστικά πάλι κλομιφέν, οπού αυτήν την φορά ανταποκρίθηκα κάνοντας 2 ωάρια, ένα από κάθε πλευρά, δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Συνεχίζω τα κλομιφέν κάνοντας ένα ωάριο αυτή τη φορά από την δεξιά ωοθήκη, δεν κάναμε σπερματέγχυση γιατί ο γιατρός μου είπε ότι επειδή το ωάριο είναι από δεξιά και υπάρχει υγρό στην σάλπιγγα οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές και καλύτερα να προσπαθήσουμε μόνοι μας. Παράλληλα μου πρότεινε τον Ιούλιο να κάνουμε εξωσωματική.
  Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω τρία πράγματα
  [ol]
  [li]1)Στο ΣΠΩ αν αποκατασταθεί το θέμα της ωορρηξίας με πρόκληση και βελτιωθεί το μέτριο σπέρμα μέσω της σπερματέγχυσης, δεν υπάρχουν πιθανότητες για εγκυμοσύνη ή είναι εξαιρετικά μικρές;[/li]
  [li]2)Από την σαλπιγγογραφία μου προκύπτει ότι έχω υγρό στην δεξιά σάλπιγγα και αν ναι, είναι αυτό που λέμε τοξικό υγρό που αν δεν αφαιρεθεί δεν μπορεί να επιτευχθεί εγκυμοσύνη; Αυτό δεν επηρεάζει στην εξωσωματική;[/li]
  [li]3)Εσείς τι θα προτείνατε να δοκιμάσω μια δεύτερη σπερματέγχυση ή να πάω απευθείας σε εξωσωματική λαμβάνοντας υπόψη ότι έχω ήδη πάρει 4 φορές ορμόνες για πρόκληση αλλά έχω κάνει 1 σπερματέγχυση;[/li] [/ol]
   
  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ
  Με εκτίμηση Frida!
   
  Περίπου πριν από 8 χρόνια
  Αγαπητη  Φίλη!
  Ειναι χρονοβόρο  ν΄ανατρεξω στο ιστορικο σας  μεσω του παλαιου  site, να δω  τι βλαβη  υπηρχε στο σπερμοδιαγραμμα  κτλ,  κτλ.
  Ωστοσο.  το διλημα  ''σπερματεγχυση  ακομη μια  φορά.  ή  εξωσωματική   τωρα''.  δεν   ειναι  προγματικό, αλλα΄ τεχνητό..  Η σπερματεγχσυη  ειναι  σχετικά απλη διαδικαισα  και  θα σας παρει   τον  χρονο ενός  κυκλου...
  Το πλεονεκτημα στην εξωσωματική, το βλεπω στην δυνατοτητα προκλησης  πολυωοθυλακιορρηξίας  -  που στην σπερματεγχυση  δεν εχουμε -  με την δυνατοτητα  ακομη και καταψυξης  εμβρυων, για  περισσότερες   απο  μια  προσπαθεια ..
  Φιλικά
  Π.Ζ

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!