default_mobilelogo
    Δευτέρα, 20 Μαϊος 2013
    2 Απαντήσεις
    2.6K διαβάστηκε
  Καλησπέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
   
  Γίνομαι 35 ετών τον Ιούλιο και δεν αντιμετώπισα ποτέ κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα παρά μόνο κονδυλώματα στα 18 μου που θεραπεύτηκαν με καυτηριασμό και μία μυκητίαση μετά από χρήση μεγάλης δόσης αντιβίωσης το 2010. Κάνω PAP και κολπικό υπέρηχο κάθε χρόνο με πολύ καλά αποτελέσματα.
  Στις 22/03/12 έκανα απόξεση λόγω παλίνδρομης κύησης στην 5η εβδομάδα ενώ η σύλληψη είχε γίνει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.  Ο γιατρός μου, μου συνέστησε να μην προβώ σε καμία εξέταση για να μην αγχωθώ περισσότερο, αν και εγώ επέμεινα για το αντίθετο. 2 εβδομάδες μετά την απόξεση έκανα εκ νέου κολπικό υπέρηχο και το πόρισμα ήταν ότι "όλα βαίνουν καλά". Σημειώνω ότι μετά τις πρώτες μέρες της απόξεσης που είχα λίγο αίμα, είχα καφέ εκκρίσεις και καφέ λεπτές βλέννες, όχι σε μεγάλες ποσότητες, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Πόνο αισθάνθηκα μία φορά λίγες μέρες μετά την πόξεση και μία φορά στη μία εβδομάδα πριν την περίοδό μου, αλλά και τις δύο  φορές υποχώρησε με τη χορήγηση παυσίπονου μετά από λίγη ώρα. 
  Περίοδος εμφανίστηκε στις 20/04, διήρκησε 6 ημέρες (όσο συνήθως) αν και ήταν περισσότερο "καφέ" από το κανονικό. Μετά το τέλοςτης περιόδου, όπως σας ανέφερα και παραπάνω, συνεχίστηκαν οι καφέ εκκρίσεις.
  Αναφέρω πως την περίοδο του Πάσχα και για 15 μέρες βίωσα μια έντονα στρεσογόνο κατάσταση με ένα γεγονόςπου με στεναχώρησε πολύ- το αναφέρω γιατί δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση με τα παρακάτω.
  Στις 16/05 μετά από έντονους πόνους που αισθανόμουν κατά την ούρηση στο κάτω μέρος της κοιλιάς, έκανα ένα υπέρηχο κάτω κοιλίας, που έδειξε κύστη (επιπλεγμένη ή σοκολατοειδής κύστη; όπως ανέφερε η γνωμάτευση) στην αριστερή ωοθήκη και γενικά διογκωμένες ωοθήκες. Στις 17/05 επισκέφτηκα το γυναικολόγο μου, ο οποίος θεώρησε ότι ο πόνος προέρχεται πιθανόν από κάποια κυστίτιδα και μου συνέστησε πολύ νερο και επιβεβαίωσε με κολπικό υπέρηχο την ύπαρξη 2 κυστών, μία στη δεξιά (~ 3 εκ.) και μία στην αριστερή ωοθήκη (5,5 εκ.) Υποψιάστηκε ενδομητρίωση και μου ζήτησε να κάνω εξετάσεις για δείκτες CA-125 (αποτέλεσμα: 23,08) και CA19-9 (αποτέλεσμα: <7,4). Ζήτησε να με δει ξανά αμέσως μετά την περίοδο μου, η οποία έχει ήδη καθυστερήσει 3 ημέρες.
   
  Συγνώμη που σας κούρασα με την μακροσκελή ανάρτησή μου αλλά ήθελα να σας δώσω την πλήρη εικόνα. Ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω σχετικά με τις πιθανότητες  να είναι ενδομητρίωση; Είναι δυνατόν κύστη τέτοιων διαστάσεων να δημιουργήθηκε σε μόλις 1,5 μήνα; Μπορεί να προκάλεσε την αποβολή ή να προκλήθηκε από την απόξεση; Ποιά είναι η γνώμη σας σχετικά με το τί πρέπει να γίνει τώρα, δεδομένου ότι είμαι σε μια στιγμή που επιθυμώ πολύ ένα παιδί;
   
  Σας ευχαριστώ και πάλι για την υπομονή σας 
   
  Περίπου πριν από 9 χρόνια
  Χίλια συγνώμη αλλά δε βρίσκω τρόπο να διορθώσω την καταχώρησή μου.
  Η απόξεση έγινε στις 22/03/2013 (και όχι 2012) και το έτος 2013 αφορούν και οι υπόλοιπες ημερομηνίες που αναφέρω για το πρόσφατο ιστορικό μου.
   
  Ευχαριστώ
  Περίπου πριν από 9 χρόνια
  Αγαπητή Φίλη!
  Κυστεις   μπορει  να μεγαλώσουν  πολυ γρήγορα... Από την μια   περιοδο, στην άλλη!
  Κύστεις  με  μεγιστη διαμετρο μεγαλυτερη των   5 εκ. , τις ελεγχουμε  μετα τήν επομενη περιοδο  κι  αν συνεχισουν να  υπαρχουν,   τις αντιμετπωίζουμε χειρουργικά  (ειτε με  ανοιχτό χειρουργείο, ειτε λαπαροσκοπκά...)
  Αυτά, σε γενικές γραμμες..  
  Εξαιρεσεις  ειναι δυνατόν  να γίνουν,  αλλα ειναι σπανιες..
  Θα  δει  ο γιατρός  σου  ακομη  μια φορά  και μετα   θα σκεφτεί...
  Φιλικά
  Π.Ζ

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!