default_mobilelogo
    Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2012
    1 Απαντήσεις
    11K διαβάστηκε
  Καλησπέρα και κατ'αρχήν συγχαρητήρια για το site σας.
  Θα σας μεταφέρω και εγώ το δικό μου πρόβλημα προσπαθώντας έτσι να πάρω και μια δεύτερη γνώμη σχετικά με τη λοίμωξη που με απασχολεί.
  Είμαι 28 χρονών και έχω σταθερή σχέση με τον ίδιο άντρα εδώ και 8 χρόνια. Πριν από περίπου 1 μήνα άρχισα να έχω μία ενόχληση χαμηλά κοντά στην ουρήθρα, πιο πολύ σαν βάρος το ένιωθα, σαν κάτι να με τραβάει ενώ είχα συχνοουρία και ένιωθα συνεχώς την κύστη μου φουσκωμένη. Τα συμπτώματα ήταν παρόμοια με αυτά που είχα αντιμετωπίσει πριν 2 χρόνια και μου είχαν βρει e.coli στον κόλπο. Είχα κάνει την ενδεδειγμένη θεραπεία και μου είχε περάσει.
  Έτσι λοιπόν όταν άρχισαν τα συμπτώματα πήγα στο γυναικολόγο μου, μου έγραψε γενικές ούρων και καλλιέργεια ούρων και κολπικού υγρού. Η καλλιέργεια ούρων ήταν καθαρή και η καλλιέργεια κολπικού υγρού έδειξε στα Αερόβια: μικρή ανάπτυξη enterococcus spp και ureoplasma urealiticum αρνητικό.
  Ο γιατρός μου με βάση το αντιβιόγραμμα, μου έγραψε ceclor για 8 ημέρες και stabilanol. Μετά τις 4 μέρες τα συμπτώματα φαίνεται να υποχώρησαν αλλά όταν τελείωσα την αντιβίωση μετά από 2-3 μέρες άρχισαν ξανά. Τέσσερις μέρες λοιπόν αφού σταμάτησα την αντιβίωση, είχα κρυάδες και ρίγη και έκανα πυρετό 37,5. Με βάση αυτά τα συμπτώματα φοβήθηκα για ουρολοίμωξη και πήγα στο νοσοκομείο. Αρχικά με έστειλαν στους ουρολόγους, η γενική ούρων ήταν καθαρή καθώς και η καλλιέργεια που βγήκε μετά από 3 μέρες. Στη συνέχεια με είδαν οι γυναικολόγοι, με εξέτασαν, μου έκαναν και υπέρηχο δεν βρήκαν κάτι, ούτε κάποια ανωμαλία ούτε ενδείξεις για μήκυτες, υγρά κ.λπ. Μου έκαναν μια εξέταση αίματος και βρήκαν λευκά αιμοσφαίρια 10,95 και μου είπαν ότι πιθανότατα έχω κάποια λοίμωξη απλά δεν φαίνεται να είναι κάτι γυναικολογικό. Μου έδωσαν μια Augmentin των 500 και μου είπαν πριν την ξεκινήσω να κάνω ακόμα μία καλλιέργεια κολπικού υγρού. Έτσι και έκανα και η καλλιέργεια έδειξε Ουρεόπλασμα τραχηλικού υγρού θετικό, επιθήλια: αρκετά πλακώδη και μικροοργανισμοί: γαλακτοβάκιλλοι, κόκκοι και βακτήρια. Πήγα λοιπόν στο γυναικολόγο μου με τα αποτελέσματα και μου έδωσε Vibramycin για 12 ημέρες για εμένα και τον άντρα μου και stabilanol για να μην κάνω μύκητες. Σταμάτησα λοιπόν στις 4 ημέρες τα Augmentin και ξεκίνησα την νέα θεραπεία. Ο γυναικολόγος μου είπε ότι το ουρεόπλασμα συνήθως δεν έχει συμπτώματα αλλά αφού εγώ έχω ενοχλήσεις να πάρω αντιβίωση. Του είπα για τον πυρετό και για τη συχνοουρία και μου είπε ότι μπορεί το ουρεόπλασμα να μου έχει κάνει κυστίτιδα.  Είμαι λοιπόν στην τέταρτη μέρα θεραπείας με
  Vibramycin αλλά τα συμπτώματα δεν έχουν υποχωρήσει, το αντίθετο μάλιστα τα νιώθω πιο έντονα από τότε που σταμάτησα το Augmentin. Και η ερώτησή μου είναι, μπορεί να έχω κυστίτιδα ενώ έχω κάνει 2 καλλιέργειες ούρων και ήταν και οι 2 καθαρές; Πριν 1,5 μήνα είχα κάνει παπ και ήταν και αυτό καθαρό. Τα συμπτώματά μου τα νιώθω εντελώς ουρολογικά, μπορεί να οφείλεται το ουρεόπλασμα για όλα αυτά; Και αν φταίει το ουρεόπλασμα, γιατί δεν φάνηκε θετικό στην προηγούμενη καλλιέργεια που έκανα πριν 1 μήνα; Θα έπρεπε να πάω να δω έναν ουρολόγο; Πραγματικά δεν ξέρω αν μπορώ να περιμένω άλλες 8 ημέρες θεραπείας με Vibramycin, αν δεν υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Είναι κάποια άλλη κίνηση που θα έπρεπε να κάνω; Πίνω όσο περισσότερα νερά μπορώ και Ribera. Ευχαριστώ.
  Περίπου πριν από 10 χρόνια
  Αγαπητή Φίλη!
  Το  ουρεαπλάσμα  δεν  προξενει  φυσικά τα  κυστικά ενοχληματα... 
  Ουτε μπορει να εχεις   πυρετο  από το  ουροποιητικό,  με στειρες  τις   καλλιεργειες,.... 
  Ουτε   μπορει επισης να τον εχεις  από  τα ευρηματα στα  κολπικα  υγρα΄΄΄΄
  Ο πυρετός   σου ειναι  προφανως  εξωγυναικολογικος  (γι αυτό  τα πηγαινες  με  Augmentin  καλλιτερα,  που πιθανώς  ΄΄πιάνει΄΄  κατι  τετοια   καλλιτερα.!)
  Η  όλη κατάσταση  σ΄εχει επηρεάσει και  ψυχολογικά....
  Ατυχώς   το προβλημα  -  που θα περασει  και   μονο  του! -  δεν   λυνεται   διαδικτυακα..
  Να  σε καθησυχάσει  ενας γιατρός  ΄΄από  κοντά.΄΄.
  Π.Ζ
   
   

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!