default_mobilelogo
      Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012
      1 Απαντήσεις
      0.9K διαβάστηκε
      Γεια σας! Διανύω τη 19η εβδομαδα κυησης με κατεψυγμένο εμβρυο που γονιμοποιηθηκε πριν 4 χρόνια οταν ήμουν 34 ετών! Τώρα είμαι 38 ετων και θέλω να ρωτήσω: με αυχενικη και Papp-a με αποτελέσματα: τρισωμια 21: 1:5666 τρισωμια 18: 1:14385 τρισωμια 13: 1:44970 , και αυχενικη : 2,36 Και ρινικό οστό ορατό, μόνο και μόνο λόγω ηλικιας θα με συμβουλευατε να κανω αμνιοπαρακέντηση; Ευχαριστω εκ των προτέρων για την απαντησή σας! 
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή  Φίλη!
    Οι κινδυνοι  που προκυπτουν  από την παρακέντηση,  ειναι   πολυ μεγαλύτεροι  από  την πιθανοτητα  να προκυψει ενα  εμβρυο με χρωμοσωμική ανωμαλία..
    Η επίτοκος  πρέπει να  εχει σαφως  αντιληφθει,  ότι  οι  εργαστηριακες αυτές μεθοδοι  δεν  ειναι  100 τοις  100..
    Ο γιατρός δεν  μπορει  να υποδείξει αν θα πρέπει να γινει  ή οχι αμνιοκεντηση....Και  ειναι απλο  γιατί  οχι,,, 
    Δεν ειναι στην θέση της εγκύου,,,
    Με βαση  τους κινδυνους, η λογική  απαντηση θα  ήταν  ΄΄οχι΄΄,,,
    Την τελική αποφαση  θα πρεπει  ομως να  την παρει  η μητέρα,  που συμφωνα  με την πειρα   μου, απαιτεί  σχεδον  όλες  τις φορές  και με καθε θυσία  -  δηλ και με θυσία 1: 200   μιας  τυχον  φυσιολογικης εγκυμοσύνης  -  το  απόλυτο..
    Φιλικά
    Π.Ζ
     

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
