default_mobilelogo
      Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012
      3 Απαντήσεις
      4.3K διαβάστηκε
    Καλησπέρα σας.
     
    Πριν 3 μήνες περίπου χωρίς να έχω κανένα απολύτως σύμπτωμα έκανα τον καθιερωμένο ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο και η καλλιέργεια κολπικού έδειξε klebsiella και ουρεόπλασμα. Πήρα 10 μέρες αντιβίωση για την klebsiella (Topistin) και 3 μέρες αντιβίωση για το ουρεόπλασμα (Novozithron). Λίγο πριν τελειώσουν οι αντιβιώσεις άρχισα να έχω φαγούρα η οποία υποχωρούσε με το που αδιαθετούσα και μετά από λίγες μέρες ξαναεμφανίζονταν. Μερικές φορές είχα και κάποια περισσότερα υγρά κίτρινου χρώματος. Υπέθεσα ότι ήταν μύκητες από την αντιβίωση, έκανα την επαναληπτική εξέταση αλλά δεν έδειξε ούτε μύκητες ούτε klebsiella, μόνο το ουρεόπλασμα πάλι. Ξαναπήρα αντιβίωση για το ουρεόπλασμα, Vibramicin για 20 ημέρες, αλλά η ιστορία με τη φαγούρα συνεχίστηκε. Με το που τελείωσα την αντιβίωση και 10 μέρες μετά εκτός από τη φαγούρα έχω και κίτρινα υγρά αλλά κάπως πηχτά αυτή τη φορά. Να σημειώσω ότι όταν η κατάσταση με τη φαγούρα γινόταν ενοχλητική έβαζα Verdal τοπικά (μου την είχε συστήσει ο γυναικολόγος κάποια άλλη φορά που είχα παρόμοια συμπτώματα χωρίς να δείξει και πάλι τίποτα για μύκητες η καλλιέργεια).
    Υπάρχει περίπτωση να είναι μύκητες οι οποίοι να μην φαίνονται στην καλλιέργεια??? Διαταράχτηκε η περιοχή και θα πάρει το χρόνο του να περάσει??
     
    Επίσης, θα ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή πλέον δεν έχω ΙΚΑ και η επαναληπτική εξέταση θα γίνει ιδιωτικά, όταν με ρώτησαν στον μικροβιολογικό εργαστήριο τους είπα ότι θα κάνω εξέταση μόνο για μύκητες και ουρεόπλασμα, πιστεύετε ότι πρέπει να τους πω και για κάποιο άλλο μικρόβιο??
     
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Περίπου πριν από 9 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Στο μικροβιολογικό εργαστήριο, θα ζητήσεις εξέταση νωπού παρασκευάσματος κολπικού εκκρίματος.
    Σε γενικές γραμμές, να χρησιμοποιείς ένα ουδέτερο αφρόλουτρο, από το φαρμακείο, για την ευαίσθητη περιοχή και να πίνεις άφθονα υγρά.
    Επαφές, πάντα και μόνο με προφυλακτικό.
    Φιλικά
    Π.Κ.


    Περίπου πριν από 9 χρόνια
    Καταρχας σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας!
     
    Βασικά επειδή το οικονομικό πλέον είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, μου είπαν από το μικροβιολογικό ότι αφού ήδη έχω κάνει σ'αυτούς και την 1η εξέταση κολπικού υγρού πριν τρεις μήνες, μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να τσεκάρουν πχ και για χλαμύδια που δεν έδειξε ούτως η άλλως η πρώτη καλλιέργεια και να εξετάσουν μόνο αν υπάρχει ουρεόπλασμα ή όχι, για να γλυτώσω κάποια χρήματα. Όταν όμως τους είπα ότι έχω κάποιες ενοχλήσεις μου πρότειναν από μόνοι τους να εξετάσουν και για μύκητες. Η εξέταση νωπού παρασκευάσματος που μου αναφέρετε τί άλλο θα μπορούσε να ελέγξει ότι υπάρχει; Η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκα έτσι όπως μου τα είπαν στο μικροβιολογικό και ο γυναικολόγος μου λείπει ακόμα σε διακοπές και δεν μπορώ να ρωτήσω.
     
    Ευχαριστώ και πάλι
    Περίπου πριν από 9 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Ακολούθησε την συμβουλή μου και ζήτησέ το ακριβώς όπως σου το έγραψα.
    Με την επιστροφή του γιατρού σου, θα έχεις και το αποτέλεσμα.
    Για το κόστος, ρώτησε το εργαστήριο.
    Φιλικά
    Π.Κ.

