default_mobilelogo
    Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012
    3 Απαντήσεις
    2.6K διαβάστηκε
  Καλησπέρα σας!
   
  Θα ήθελα και εγώ να σας μιλήσω για το πρόβλημα που έχω.
  Εδώ και 2 χρόνια παθαίνω ουρολοιμώξεις από το e.coli.Η συχνότητα είναι κάθε 2 μήνες περίπου.Κάθε φορά έπαιρνα την αντιβίωση που έπρεπε και μετά έκανα εξετάσεις οι οποίες έβγαιναν αρνητικές.
  Να σας πω βέβαια ότι τα προβλήματα αυτά ξεκίνησαν από τότε που είμαι με το νέο μου σύντροφο.Πιο πριν είχα πάθει ουρολοίμωξη μια φορά στη ζωή μου,(είμαι 31 ετών), ο οποίος δεν έχει κανένα σύμπτωμα.
  Έχω κάνει διάφορες εξετάσεις που έχουν αποκλείσει κάποιο πρόβλημα στα νεφρά ,στην κύστη, στις ουροφόρους οδούς,μήτρα ,ωοθήκες και έχει αποκλειστεί το αίτιο του προβλήματος να προέρχεται από εκεί.Έχω επίσης πάει και σε αρκετούς γιατρούς.Τις εξετάσεις αυτές τις ζήτησα από μόνη μου να μου τις γράψουν.Οι περισσότεροι γιατροί απλώς μου έδιναν φάρμακα χωρίς να ψάξουν το αίτιο.
  Να προσθέσω πως από τις πολλές αντιβιώσεις έπαθα ένα σωρό άλλα προβλήματα με μεγάλες επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό.Τα λευκά μου αιμοσφαίρια έπεσαν στις 3000.
  Τελευταία μου διαγνώστηκε πως έχω και hpv.Επίσης παρόλο που πίνω πολλά νερά λόγω κατάστασης στον τελευταίο υπέρηχο νεφρών μου βρήκαν λίγη άμμο.
  Τώρα τελευταία αφού το έψαξα λίγο βρήκα πως υπάρχει περίπτωση να μεταδίδεται από το σύντροφό μου αν έχει ασυμπτωματική προστατίτιδα(αν θυμάμαι καλά)Κανείς γιατρός όμως δεν είπε ποτέ ότι υπάρχει και αυτή η περίπτωση.
  Μόλις πριν 3 μέρες πήγα σε ένα νέο γιατρό που μου είπαν ότι είναι πολύ καλός και του είπα όλο μου το ιστορικό.Αυτό που μου είπε,αφού μου εξήγησε για το κωλοβακτηρίδιο,είναι να παίρνω αντιβίωση για 6 μήνες πριν από κάθε επαφή και κάποια "τρικ" για να μην κολλάω(τα οποία βέβαια τα ήξερα ήδη μετά από τόσο καιρό).Τον ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να το κολλάω από το σύντροφο και μου είπε κατηγορηματικά όχι.Τον ρώτησα αν πρέπει να κάνω μια κυστεοσκόπηση και μου είπε ότι αν θέλεις να στην κάνω αν και θα φαινόταν το πρόβλημα από τους υπερηχους.Το μόνο που καινούριο που μπορεί να  δούμε
  είναι αν υπάρχει κάποια στένωση η οποία αν την είχες θα σου προκαλούσε προβλήματα και νωρίτερα.
  Εσείς τι πιστεύετε;Έχω κουραστεί πολύ με όλα αυτά συν το ότι δεν μπορώ να έχω μια φυσιολογική ζωή με το σύντροφό μου αφού κάθε φορά δημιουργούνται προβλήματα.
  Επιπλέον φοβάμαι να ξαναπάρω αντιβίωση για ακόμα μια φορά γιατί μου φαίνεται ένας φαύλος κύκλος όλο αυτό.Ακόμα και ο γιατρός μου είπε ότι ακόμα και μετά την εξάμηνη θεραπεία μπορεί να υποτροπιάσει ξανά.
  Εσείς τι με συμβουλεύετε;
   
  Υ.Γ.θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι κάθε φορά που παθαίνω ουρολοίμωξη έχω και κολπικό κνησμό.Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί να υπάρχει το e.coli εκεί και κάθε φορά με την επαφή να εισχωρεί στην κύστη;Αυτό θα φαινόταν στις εξετάσεις καλλιέργειας κολπικού υγρού;Όταν παίρνω αντιβίωση για την ουρολοίμωξη φεύγει και αυτό;(αν υπάρχει εκεί εννοείται)
   
  Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το τόσο μεγάλο μου γράμμα!
   
   
  Περίπου πριν από 10 χρόνια
  Αγαπητή φίλη.
  Όπως έχεις καταλάβει, λόγω της πολύμηνης ταλαιπωρίας σου, κάτι δε γίνεται σωστά στη θεραπεία.
  Είτε η αντιβίωση δεν είναι κατάλληλη είτε η διάρκεια θεραπείας δεν είναι η ενδεδειγμένη είτε υπάρχει πρόβλημα κατά την επαφή.
  Σε γενικές γραμμές, συνεχίζεις να πίνεις πολλά υγρά, χρησιμοποιείς πάντα προφυλακτικό στις επαφές σου, συστήνεις στον σύντροφό σου ουρολογική εκτίμηση με καλλιέργεια σπέρματος και ακολουθείς την εξάμηνη αγωγή του ουρολόγου.
  Βοηθάει πολύ και το Cranberry, το οποίο είναι φρούτο του δάσους και υπάρχει συσκευασμένο στα φαρμακεία σε χάπια ή σε σκόνη.
  Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιείς και κάποιο ζελεδάκι ενδοκολπικά για αποκατάσταση του ph της περιοχής.
  Φιλικά
  Π.Κ.

  Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

  Περίπου πριν από 10 χρόνια
  Σας ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σας.Η αντιβίωση που παίρνω κάθε φορά είναι σύμφωνα με το αντιβιόγραμμα.Υπάρχει περίπτωση να μην αρκεί αυτό;
  Επίσης παίρνω και cranberry εδώ και καιρό όπως πίνω και ένα βότανο που βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις που λέγεται αρκτοστάφυλλος.
  Όσο για την επαφή με προφυλάξεις, καταλαβαίνω πως έχετε δίκιο,απλά το θέμα είναι ότι θέλουμε να κάνουμε παιδί και όλο αυτό μας έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ.Αν δε βρεθεί το αίτιο τι θα κάνουμε;
  Πάντως ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον!!!!!
   
  Να είστε καλά!
  Περίπου πριν από 10 χρόνια
  Αγαπητή φίλη.
  Παίρνεις λοιπόν την αντιβίωση, η οποία δεν επηρεάζει τις προσπάθειές σου και συστήνεις μια ουρολογική εκτίμηση με καλλιέργεια σπέρματος στον σύζυγό σου.
  Καλή επιτυχία.
  Φιλικά
  Π.Κ.

  Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!