default_mobilelogo
    Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012
    1 Απαντήσεις
    3K διαβάστηκε
  Καλησπέρα και πάλι,
   
  Ελεγα να σταματήσω να σας ζαλίζω αλλά δεν μπορώ. Όλα σε μένα συμβαίνουν! Είμαι η γυναίκα με το AIS και αυτή τη φορά θέλω να μοιραστώ μαζί σας την περιπέτεια με τους μαστούς. Όταν ρώτησα για μαστολόγο στο μήνυμα"κεραυνός εν αιθρία" δεν ήμουν αρκετά σαφής. Εκανα την πρώτη μου μαστογραφία τέλη Οκτωβρίου του 2011. Στο συμπέρασμα έγραφε για μια στρογγυλή μαλακή σκίαση στον αριστερό μαστό 2 εκ. με διαυγαστικό άλω. Παρουσία καλοήθους μορφολογίας μικροαποτιτανώσεων άμφω και καλοήθεις λεμφαδενικές διογκώσεις άμφω.Η κατάταξη ήταν ΒΙ-RADS 2. Συνιστούσε υπερηχογραφικό έλεγχο (λόγω πυκνότητας μαστών) και κλινική συνεκτίμηση.  Εκανα υπέρηχο σε ένα διαγνωστικό κέντρο και ο ακτινολόγος όταν είδε την μαστογραφία είπε ότι μάλλον θα πρόκειται για (δεν ξέρω κάτι για προβολές- λάθος της μαστογραφίας). Πράγματι δεν βρήκε τίποτα όσο κι αν έψαξε. Συμπέρασμα: εικόνα μετρίως πυκνων αδενικών μαστών. Δεν ανεδείχθη ογκομορφος αλλοίωση κυστικού ή συμπαγούς τύπου από τον έλεγχο στα τεταρτημόρια των μαστών κι ούτε διογκωμένοι μασχαλιαίοι. λεμφαδενες Ησύχασα. Στην κλινική εξέταση λίγο πριν την επέμβαση της κωνοειδούς από τον γιατρό μουδεν διαπιστώθηκε τίποτα.  Μετά την κωνοειδή εκτομή από το άγχος μου πήγα κι έκανα σε ό,τι όργανο βρήκα υπερηχους και έκανα ξανά στους μαστούς σε άλλο διαγνωστικό κέντρο όμως.  Ο ακτινολόγος αυτός δεν είδε τη μαστογραφία (δεν του είπα κι έγω ότι έχω κάνει) και στο συμπέρασμα έγραψε;  Κατά το γενόμενο έλεγχο αμφότερων των μαζικών αδένων, σημειούται διάσπαρτη παρουσία στοιχείων ινοκυστικής υφής. Συνιστάται επανέλεγχος σε τακτά χρονικά διαστήματα κατα την κρίση του θεράποντος ιατρού.  Όλες τις εξετάσεις τις έδειξα στον γιατρό μου όταν πήγα να μου έλέγξει τον τράχηλο προχθές (διάβαζε τις γνωματεύσεις μόνο, δεν είδε τις μαστογραφίες) κι είπε ότι φαίνονται καλά ,αλλά ας τα δει κι ένας μαστολόγος.  Καταλαβαίνετε τώρα τι ήταν αυτό για μένα. Πάλι ψάξιμο.
  Πήγα σε μία καθηγήτρια πανεπιστημίου ειδική μαστολόγο (από το ίντερνετ τη βρήκα) της είπα το ιστορικό μου . Μόλις είδε το ΑIS στην ιστολογική (πάω παντού με τις εξετάσεις μου σαν τις γιαγιάδες) μου είπε ότι μου μιλάει σαν μάνα και ότι θα πρέπει να κάνω υστερεκτομή.  Εκλαψα για τη μήτρα που έπρεπε να αποχωριστώ και μετά πήγε να δει τους μαστούς μου και την μαστογραφία. Σε ένα πλήρως σκοτεινό δωμάτιο είδε τις μαστογραφίες και είπε ότι ήταν χάλια ειδικά αυτή του αριστερού μαστού ήταν θολή και κομμένη. Πρέπει να την ξανακάνεις σε άλλο κέντρο που μου προτεινε. Από την κλινική εξέταση στους μαστούς , την πίεση στις θηλές για δει για εκκρίματα δεν βρήκε τίποτα. Μου πήρε ένα μεγάλο ποσο και έφυγα.Πηγαίνοντας σπίτι έψαξα να βρω το όνομα της στον κατάλογο καθηγητών του ΕΚΠΑ και δεν ήταν. Δεν ήταν καθηγήτρια! Πώς να εμπιστευτώ έναν άνθρωπο που λέει ότι είναι καθηγητής ενώ δεν είναι; Απογοητεύτηκα κι ένιωσα .... Τι να κάνω τώρα; Να ξανακάνω πάλι μαστογραφία; Πάλι ακτινοβολία; Αν ήταν κάτι πώς ο ακτινολόγος έβγαλε πόρισμα και την κατέταξε σε κατηγορία; Μόνο εσάς ξέρω που να ξέρετε και για μαστούς και για το κατώτερο γεννητικό της γυναίκας. Να πρέπει να βρω άλλο γιατρό για το μαστό,  κι άλλο να έχω για το πρόβλημα με τον τράχηλο; Δεν μπορεί κάποιος να τα κοιτά και τα δύο; Μια φίλη μου στο ΚΕΕΛΠΝΟ μου είπε ότι από μια έρευνα που έγινε φάνηκε ότι οι περισσότεροι γυναικολόγοι δεν ξέρουν για τον μαστό κι ότι αυτοί που ξέρουν είναι οι χειρουργοί μαστού; Αλλο και τούτο πάλι!  Λέω να το αφήσω το θέμα του μαστου και να το ξαναδώ με υπέρηχο τον Σεπτέμβρη Οκτώβρη. Εσείς τι λέτε;
  περισσότερο από 1 μήνα πριν
  Αγαπητή  Φίλη!
  Πολλά  παθαινει  κανείς, ψάχνοντας τους ''ειδικούς΄΄ από το διαδικτυο..Ας το αφησουμε  ομως  αυτό - για  την  ωρα ...Μαλλον   ξερω για  ποια  μιλας..
  Τωρα,  ειναι  σωστό να επιδειξεις  λιγη ψυχραιμία..
  Ετσι   όπως διαμορφωθηκε  η   όλη  κατάσταση, δύσκολα  θα ηρεμησεις..
  Αυτο  που  θα συνιστούσα, ειναι: 
  Μια   επαναληπτική  ψηφισκή   μαστογραφλια,  μονον  του μαστου  με το  δηθεν ευρημα,  μισ και περασαν  περισσότεροι  από  6  μηνες, από την εν  λογω εξεταση,,, .Από μία   μαστογραφια  που διενεργείται  σε διαστημα  μιρκροτερο  του ετους, δεν  παθαινεις τιποτε...δεν  πρόκεται  να  την κανεις  καθε...μηνα..
  Σημαντικό: Η επαναληπτικη  μαστογραφία να γίνει  στο ιδιο  διαγνωστικό εργαστήριο...
  Να εχεις και την  παλαια  μαστογραφία  μαζί..
  Το  πόρισμα  θα ειναι  ακριβώς το ιδιο και φυσικά  θα ηρεμήσεις...
  Μιλησε το  και  με τον γιατρό σου..Αυτόν  που'' ξερει τα  γράμματα΄΄... Δεν θα χρειαστεί   μαλλοννα  ξαναμιλήσουμε για το θλεμα .. .
  Π.Ζ
   

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!