default_mobilelogo
    Τρίτη, 17 Απριλίου 2012
    5 Απαντήσεις
    2.8K διαβάστηκε
  Αγαπητέ Γιατρέ,
  Καλησπέρα και Χρόνια πολλά.
   
  Απευθύνομαι ξανά σε εσας εφόσον πλέον κλείσαμε με τον σύζυγό μου ένα χρόνο άκαρπων προσπαθειών για επίτευξη εγκυμοσύνης και λύση στο πρόβλημά μας δεν φαίνεται να βρίσκεται. Πριν προχωρήσω λοιπόν σε μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής θα ήθελα την άποψή σας και την συμβουλή σας. Σας παραθέτω σύντομο ιστορικό: Η ηλικία μου είναι 33 και του συζύγου 35. Ελεύθερες επαφές από πέρυσι τον Απρίλιο στις γόνιμες μέρες έτσι όπως τις εκτιμώ εγώ μετρώντας στον κύκλο και με την εμφάνιση διαυγους ελαστικής βλέννας με μεγάλη εκτασιμότητα στα μέσα περίπου του κύκλου.Όσες φορές έγινε υπερηχογραφικός έλεγχος κατά τις μέρες αυτές, επιβεβαιώθηκε επικείμενη ωορηξία. Έμμηνος ρύση κάθε μήνα ανα 26-30 ημέρες. Ιατρικό ιστορικό ελεύθερο χωρίς χειρουργεία, παθήσεις κ.τ.λ. Περίοδο είχα πάντα σταθερή με φυσιολογική ροή αίματος και διάρκεια, για κάποια χρόνια πριν το γάμο μου έπαιρνα αντισυλληπτικά για λόγους αντισύλληψης και μόνο (mercilon). Γενικές εξετάσεις αίματος φυσιολογικές, ορμονολογικές εξετάσεις τον Δεκέμβριο την 4η ημέρα του κύκλου με τα εξής αποτελέσματα: ΑΜΗ 5,19 / TSH-3G 0,8 / FSH 7,1 / LH 5,2
  Έλεγχος θυροειδούς με εξετάσεις και υπέρηχο, κανένα παθολογικό εύρημα. Τεστ ΠΑΠ καθαρό.
  Εξέταση προγεστερόνης την 21η μέρα του κύκλου 0.7ng/ml και περίοδο την 30η μέρα και επανάληψη στον επόμενο κύκλο πάλι την 21η μέρα με αποτέλεσμα 5.1ng/ml και περίοδο την 33η μέρα. Αυτά τα νούμερα εξαρχής μου φάνηκαν πολύ ύποπτα!
  Ύψος 1.65m, βάρος 59kg , δεν καπνίζω, δεν πίνω αλκόολ και καφέ.
  Είχα πάντα και απο παιδί έντονη τριχοφυία στο σώμα , καθόλου όμως στο πρόσωπο. Παλιότερα μετά από δική μου πίεση ο γιατρός μου πρότεινε τις εξής εξετάσεις : TESTO 38.0 (10-80 ng/dl) F TESTO 1.87 ( 0.9-3.2pg/ml) S-DHEA 82.4 (98.8-340μg/dl) 17-ΟΗ PRG 0.84 (0.2-1.0 και 1-5 ng/ml) και Δ4 2.54 (0.6-2.7 ng/ml) και από τα αποτελέσματα μου είπε ότι όλα είναι οκ.
  Σαλπιγγογραφία καθαρή με σάλπιγγες διαβατές.
  Θερμοδιαγράμματα κράτησα για 2 μήνες όμως παρότι δοκίμασα κάθε φορά με άλλο ηλεκτρονικό θερμόμετρο, μετρώντας πρωί στο στόμα και πριν σηκωθώ από το κρεβάτι, τα αποτελέσματα των μετρήσεων δεν ήταν αξιολογήσιμα, δεν υπήρχε λογική στις θερμοκρασίες, το είχατε διαπιστώσει κι εσείς.
  Σπερμοδιαγράμματα συζύγου με πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα, σας παραθέτω ένα από αυτά: αποχή 4 ημερών , PH 7.5 / όγκος 4.8 / ρευστοποίηση πλήρης εντός 30min / συγκολλήσεις: αρνητικό / αριθμός ολικός 170εκατ / 35εκατ ανα ml / κινητικότητα 1η ώρα 30% ζωηρή, 10% μέτρια, 9% νωθρή, 51% ακίνητα, Μέση προωθητική ικανότητα 30.8μ/sec , μορφολογία : 14% φυσιολογικά.
  Υπερηχογράφημα όσχεος καθαρό, καμία ένδειξη για κιρσοκήλη. Καθαρό ιατρικό ιστορικό χωρίς χειρουργεία, παθήσεις κ.τ.λ. απλά έχει στίγμα. Υψος 1,89μ βάρος 103kg. Δεν καπνίζει, κατανάλωση καφέ και αλκοόλ σε φυσιολογικά πλαίσια.
  Στο τελευταίο σπερμοδιάγραμμα (Απριλίου) έγινε καλιέργεια καθώς υπήρχαν αρκετές συγκολλήσεις, πυοσφαίρια 6-8 και η ζωηρή προωθητική ικανότητα είχε πέσει στο 14% και βρέθηκε θετικός σε εντερόκοκο και σταφυλόκοκο οπότε και ακολουθει φαρμακευτική αγωγή. Σε κανένα σπερμοδιάγραμμα από τα προηγούμενα δεν υπήρχαν πυοσφαίρια και συγκολλήσεις που να δικαιολογούν καλλιέργεια.  
  Οι γνώμες μεταξύ ιατρών διίστανται! Ο ουρολόγος υποστηρίζει πως τα σπέρμοδιάγραμματα (εκτός του τελευταίου) είναι μια χαρά, πως θα μπορούσε να επέλθει φυσιολογική σύλληψη και πως ο σύζυγος φαίνεται να είναι γόνιμος. Ο γυναικολόγος μου εξαρχής από τον 6 μήνα ακαρπων προσπαθειών υποστήρηξε πως η κινητικότητα είναι χαμηλή, ότι δεν πρόκειται να επέλθει φυσική σύλληψη και να σκεφτούμε την σπερματέγχυση και αργότερα την εξωσωματική. Δεύτερος γυναικολόγος σε κέντρο υπογονιμότητας αρχικά μας έστειλε σπίτι μας λέγοντας πως δεν διακρίνει κάποιο πρόβλημα και απλά δεν έχει τύχει ακόμα να συλλάβω και αργότερα σε δεύτερη επίσκεψη μας ανέφερε και την κατηγορία ζευγαριών με ανεξήγητη υπογονιμότητα και μας είπε πως μπορεί να ανήκουμε σε αυτήν. Τρίτος γυναικολόγος καθηγητής πανεπιστημίου κατηγορηματικά υποστήριξε πως η πιθανότητα για φυσιολογική σύλληψη με τέτοιο σπερμοδιάγραμμα είναι από πολύ μικρή έως μηδενική.
  Και εγώ ερωτώ: Ποιον να πιστέψω; Έχουμε πελαγώσει. Κανείς δεν συμφωνεί με κανέναν. Οι γυναικολόγοι εντοπίζουν πρόβλημα στο σύζυγο και οι ουρολόγοι σε κάθε επίσκεψη με κοιτάνε περίεργα ρωτώντας με μήπως έχω εγώ κάτι ...
  Κανένας γυναικολόγος δεν μπαίνει στο κόπο να ασχοληθεί με εμένα αποκλειστικά και να ελέγξει μήπως πράγματι έχω κάτι που εμποδίζει την σύλληψη, όλοι βρίσκουν μου φαίνεται την εύκολη εξήγηση και τα ρίχνουν στο σπερμοδιάγραμμα. Δεν κατάλαβαίνω, πόση θα έπρεπε να είναι η κινητηκότητα δηλαδή για να μην ανυσηχούμε για τον σύζυγο;
  Αυτό το θέμα με την χαμηλή προγεστερόνη μου δεν απασχόλησε κανέναν γιατρό... Οι τιμές όμως είναι εκτός ορίων.Δεν θα μπορούσα να έχω ωχρινική ανεπάρκεια; Πως θα μπορούσε να διαπιστωθεί αυτό δηλαδή με τι άλλες εξετάσεις;
  Η μόνη εξέταση που απομένει αν και κανείς από τους γυναικολόγους που επισκέφτηκα δεν μας την πρότεινε είναι το sims Huhner test. Κάνοντας ένα τεστ ωορηξίας θα πρέπει να έχουμε επαφές την επόμενη μέρα από την θετικοποίηση του τεστ και μετά από 8 περίπου ώρες να πάμε για την εξέταση αν έχω καταλάβει σωστά;;;;
  Αν το αποτέλεσμα του τεστ δεν είναι ικανοποιητικό υπάρχει τρόπος να διορθωθεί ή η λύση είναι και πάλι η εξωσωματική;
  Είμαι σε δίλημμα γιατρέ... Αν είναι κάτι που μπορούμε να το διορθώσουμε για πιο λόγω να μπω στην διαδικασία της εξωσωματικής και να φορτώσω το σώμα μου με φάρμακα και ορμόνες χωρίς βέβαιο αποτέλεσμα; Αν είχα κάποιο πρόβλημα που να είχε εντοπιστεί εξαρχής και με σιγουριά θα το είχα πάρει απόφαση αλλά έτσι με τον κάθε γιατρό να πιστεύει και κάτι άλλο, μπερδευτήκαμε! Θέλουμε να ξέρουμε αν έχουμε πρόβλημα και πού ακριβώς εντοπίζεται για να μην έχουμε ενδοιασμους στην λήψη αποφάσεων. Ζητάμε πολλά;;;
   
  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα αλλά ήθελα να έχετε μία όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα της καταστασής μας!
  Περίπου πριν από 10 χρόνια
  Αγαπητή  Φίλη!.
  Για την γυναικα, γενικώς ισχύει:  Αν εχει  πολυ  σταθερό  κυκλο, δεν  εχει  και  ορμονικό  προβλημα...
  Η  ωχρινική ανεπαρκεια - σε τακτικους  κυκλους - δεν  ειναι   δυνατόν  να αφορά  ολους  τους  μηνες...Μονον περιστασιακά  μπορει να εμφανιστεί...
  Λείπει ωστόσο  ενα   θερμοδιάγραμμα  2-3  μηνων ... Αν αυτό  ειναι  διφασικό,  με  υπερθερμική   φαση  τουλαχιστον    11 ημερων,  λιγο -  πολυ δεν ασχολουμαστε   με  τα ΄΄ορμονικά΄΄!
  Για το θεμα του σπερμοδιάγραμματος  και  την διαφορά αποψεων:  
  Ενα  σωστά προγραμματισμενο  Sims-Huhner-test  θα  δωσει  την  πιο σωστη  απάντηση...
  Αν ειναι  αρνητικό,  ή ΄΄πτωχό ΄΄,   υπαρχει  σοβαρο  προβλημα... 
  Με αρνητικό Sims-Ηuhner´test, παιδιά  δεν γινονται, αν η αιτία δεν αναταχθει...
  Φροντιστε  λοιπον να γινει... Τις προδιαγραφές ,  απ΄οτι  βλεπω , τις γνωριζεις..
  Για το θεμα της θεραπειας: 
  Εξαρταται   από τα αιτια... Αν αυτά  αφορούν  μονον  το σπερμοδιάγραμμα,  η θεραπεια  απαιτεί   κατά  κανονα  διαστημα   πολλων μηνων  και με  αβεβαιο   αποτέλεσμα..
  Φιλικά
  Π.Ζ

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Περίπου πριν από 10 χρόνια
  Γιατρε σας  ευχαριστω για την αμεση απαντηση σας!
  Προγραμματιζω λοιπον για αυτο το μηνα sims huhner test, απλα ακομη δεν εχω καταλαβει... Το σπερμοδιαγραμμα με τα χαρακτηριστικα που αναφερω στο πρωτο μου μηνυμα ειναι η δεν ειναι προβληματικο τελικα;;; Γιατι ακομα κι αν παρουμε θετικο αποτελεσμα απο το huhner, τι να το κανω αν λογω της μειωμενης κινητικοτητας τα σπερματοζωαρια δεν συναντουν ποτε το δυστυχο αυγουλακι μου; 
  Περίπου πριν από 10 χρόνια
  Αν δεν   ζουν  αρεκτα   από αυτά   τουλάχιστον   8  ωρες,  παιδιά δυσκολα  γινονται
  Αν δεν ζουν  καθολου,  παιδιά δεν γινονται ...
   
  Η  εξεταση δεν  λύνει σε καθε  περιπτωση  όλα   τα  ερωτηματικά.. 
  Σε  αρκετές ομως  περιπτωσεις ,  τα λύνει,.,
  Μα μην ΄΄ματσαλιασουμε΄΄  τωρα  άλλο   το  θεμα... Ή το κανεις,  ή δεν το κανεις ..
  Φιλικά
  Π.Ζ

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Περίπου πριν από 10 χρόνια
  Φυσικά και θα το κάνω το τεστ γιατρέ! Εγώ νομίζω ότι αρκετά το καθυστέρησα κιόλας... Και αν κάνω ερωτήσεις είναι γιατί θέλω καθε φορά να γνωρίζω όσο το δυνατόν καλύτερα τι μπορώ να περιμένω, να μην προχωράω στα τυφλά... Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Θα ενημερώσω...
  Περίπου πριν από 10 χρόνια
  Π.Ζ

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!