default_mobilelogo
    Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012
    3 Απαντήσεις
    3.9K διαβάστηκε
  Καλησπέρα σας!
   
  Σας έχω ήδη κάνει κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα του τεστ ΠΑΠ, τα οποία είχαν δείξει τραχηλίτιδα (ASCUS) και μετά την κολποσκόπηση, μια λευκή βλάβη χωρίς να υπάρχει κακοήθεια.
  Ευχαριστώ καταρχήν για τις απαντήσεις σας.
  Δε σας είχα ενημερώσει τότε ότι από το Νοέμβριο του 2010, παθαίνω ουρολοιμώξεις από E.coli ,δηλαδή είναι υποτροπιάζουσες και κάθε φορά παίρνω την κατάλληλη αντιβίωση.Αυτό γίνεται κάθε 2 μήνες από τοτε,  εκτός από μία φορά που πέρασαν 6 μήνες από το Μάιο του 2011 εως το Δεκέμβριο.Το θέμα είναι ότι μαζί με την ουρολοίμωξη πάντα έχω και κνησμό όπως όταν έχουμε μύκητες.Και επειδή πλέον ξέρω να αναγνωρίζω καλά τα συμπτώματα,δεν πάω καν στο γιατρό απλώς κανω μια γενική και μετά καλλιέργεια και παίρνω την αντιβίωση που υποδεικνύει το αντιβιόγραμμα.Ξέρω πως αυτό είναι λάθος ,αλλά πραγματικά έχω κουραστεί να τρέχω συνέχεια σε γιατρούς.
  Επίσης όταν πήγα στο γυναικολόγο για την κολποσκόπηση, μου έκανε και κολπικό υπέρηχο και είδε πως μάλλον έχω πολύποδα.Έτσι μου συνέστησε να κάνω υδρογραφία η οποία τον έδειξε καθαρά.
  Δυστυχώς μετά την εξέταση άρχισα πάλι να έχω τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης.Δεν ήθελα να πάρω το γιατρό τηλ γιατί φοβόμουν ότι θα καταλήξω πάλι να πάρω αντιβίωση.Αυτή τη φορά προσπάθησα να το καταπολεμήσω με furolin και με πολλά υγρά.(αν και ούτως ή άλλως πίνω πολύ νερό λόγω κατάστασης).
  Δεν έχω πλέον τα συμπτώματα ,αν και θα πάω να κάνω μια γενική ούρων,αλλά μετά από μία φορά που ήρθα σε επαφή με τον άντρα μου,έχω τσούξιμο στον κόλπο.Σχετίζονται όλα αυτά μεταξύ τους;Η τραχηλιτιδα με τις ουρολοιμώξεις;Κάπου διάβασα ότι οι πολύποδες είναι μερικές φορές αιτία ουρολοιμώξεων.Ο δικός μου είναι ενδομήτριος και πλατύς όπως μου ανέφερε ο γιατρός τον οποίο μου είπε ότι η αφαίρεσή του πρέπει να γίνει στο τέλος της περιόδου.(Έτσι είναι όντως; η αδερφή μου που αφαίρεσαι πολύποδα δεν πήγε σε συγκεκριμένες μέρες).Έχω τρελαθεί με όλα αυτά.Η ψυχολογία μου είναι χάλια και επίσης επηρεάζονται και οι επαφές με τον άντρα μου γιατί δεν έχω καμμία όρεξη όταν έχω την ουρολοίμωξη μαζί με τον κνησμό.Και όταν έρχομαι σε επαφή, με προφυλακτικό βέβαια,να έχω δυσπαρεύνια.Στα προηγούμενα μηνύματα σας είχα γράψει πως ο γιατρός δε μου έδωσε αγωγή για τη λευκή βλάβη και μου είπε πως θα πρέπει να έρχομαι για 3 μήνες σε επαφή μόνο με προφυλακτικό.Μια άλλη γυναικολόγος μου είχε δώσει εμπειρικά μετά από κολπικό υπέρηχο,2 αντιβιώσεις και κολπικά υπόθετα και αλοιφή για την τραχηλίτιδα.(vibramycin,tierlite,flagyl των 500 και verdal.Δεν τα πήρα γιατί έχω πάρει υπερβολικά πολλές αντιβιώσεις) Το θέμα είναι όμως πως πονάω στην επαφή.Θα περάσει αυτό;Και γιατί όταν έκανα την υδρογραφία πάλι έπαθα ουρολοίμωξη; 
  Τι μπορεί να μου συμβαίνει;Εννοείται ότι από τότε που έπαθα την πρώτη ουρολοίμωξη, με το E.COLI, είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους κανόνες υγιεινής.Και ο άντρας μου έχει κάνει εξετάσεις.Θέλουμε με τον άντρα μου να κάνουμε παιδί και με όλα αυτά δεν μπορούμε καν να έχουμε φυσιολογικές επαφές.Σας ζητάω συγγνώμη για το τόσο μεγάλο μήνυμα,αλλά αν μπορείτε να με βοηθήσετε κάπως θα σας ήμουν ευγνώμων.Ευχαριστώ πολύ! 
  Περίπου πριν από 9 χρόνια
  Αγαπητή φίλη.
  Για την τραχηλίτιδα και τα κύτταρα ASCUS τα έχουμε πει και συμφωνώ με το γιατρό σου για χρήση προφυλακτικού και επαναληπτικό τεστ παπ.
  Ο ενδομήτριος πολύποδας δεν ευθύνεται ούτε για τις ουρολοιμώξεις ούτε για την τραχηλίτιδα.
  Το πιθανότερο, να έχεις μία κολπίτιδα, ίσως από μύκητες και γι'αυτό να έχεις ενόχληση στην επαφή.
  Μπορείς να κάνεις μια καλλιέργεια νωπού κολπικού εκκρίματος, σε ένα μικροβιολογικό εργαστήριο, για να ξεκαθαρίσει η εικόνα.
  Επίσης, θα σε συμβούλευα να αφήσεις κατά μέρος τις αντιβιώσεις ή τα αντιμυκητιασικά φάρμακα και να επανέλθει η χλωρίδα του κόλπου σου, στο φυσιολογικό PH, από μόνη της.
  Για τις ουρολοιμώξεις, είτε θα χρησιμοποιήσεις κάποια αντιβίωση για αρκετό διάστημα, συντηρητικά για το ουροποιητικό σου, αμέσως μετά από την επαφή είτε θα κάνεις και μία κυστεοσκόπηση ή πυελογραφία, κατά την κρίση του ουρολόγου.
  Φιλικά
  Π.Κ. 

  Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

  Περίπου πριν από 9 χρόνια
  Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και το ενδιαφέρον!Εύχομαι καλό Πάσχα!
  Περίπου πριν από 9 χρόνια

  Π.Κ.

  Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!